Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Информация относно скица на защитно снаражение

Collapse
X

• Filter
  • Време
  • Show
new posts

Информация относно скица на защитно снаражение

имам скица на защитно снаряжение и оръжие.меч,шлем,6тит и копие.може ли някой да ги анализира към кой период се отнасят?
    Last edited by модератор; 29-11-2005, 13:35.

Качи ги тук, в постинга ( в бележка не става ), и ще гадаем
    "Pressй; fortement sur ma droite, mon centre cède, impossible de me mouvoir, situation excellente, j'attaque."
    Осмелих се. Осмелявам се. Докрай. И си плащам за това. Не се пазаря.

Comment

За гадаенето- от мен птиците и ечемика :twisted:

THE LABARUM

sevot yhtils eht dna ,gillirb sawT`
      ebaw eht ni elbmig dna eryg diD
      ,sevogorob eht erew ysmim llA
      .ebargtuo shtar emom eht dnA

Бе сгладне и честлинните комбурси
      тарляха се и сврецваха във плите;
      съвсем окласни бяха тук щурпите
      и отма равапсатваха прасурси.

Comment

byzantiner написа
        За гадаенето- от мен птиците и ечемика :twisted:
        А водата, ако предпочетат вместо да кълват да пият? :p
        "Pressй; fortement sur ma droite, mon centre cède, impossible de me mouvoir, situation excellente, j'attaque."

Comment

Абе квото требе ше им донеса! :tup: Няма да съм толкоз драстичен като оня римлянин

THE LABARUM

sevot yhtils eht dna ,gillirb sawT`
          ebaw eht ni elbmig dna eryg diD
          ,sevogorob eht erew ysmim llA
          .ebargtuo shtar emom eht dnA

Бе сгладне и честлинните комбурси
          тарляха се и сврецваха във плите;
          съвсем окласни бяха тук щурпите
          и отма равапсатваха прасурси.

Comment

?

какво е постинг? и как да ги закача там? (много съм невеж(

Comment

Постинг е мнение
              Като го пишеш, по-надолу в страницата има Прикачи файлове.
              We don't see things as they are, we see them as we are
              ---Anais Nin----

Comment

skica

щита е с формата на женско тяло
                Attached Files

Comment

mirmidon написа
                  щита е с формата на женско тяло
                  До тук добре. Можеш ли да приложиш и малко допълнителни данни, като тегло, метал, степен на оксидация и размери?

Comment

info

доспехите са от бронз.не съм ги пипал незнам колко са тежки,човека които ги е носил е бил висок 1,70.бронята е иработена по принципа на сторите,самите пластинки са с трюжално сечение и са хванати една за друга с халки.войника може да се движи без да му ограничава движенията,но не може да му извят или скурста гръбнака защот образуват контра самите пластинки.един познат ми обесни че знака на шлема е символ на слънцето.незнам дали е така.а формата на щита се свързвала с някаква си богиня майка която го пазела.формата на върха на копието е като на лимон заострен и от двете страни.не смея да права снимка на такива неща,а много ми се иска.... за сега това.чалл

Comment

Много странно нещо. Бих казал, че съм виждал хиляди доспехи, но не и това. Ако въобще е истинско. Шлемът прилича на скитските от "кубански" тип, на подобните централноазиаткски и китайски. но каато цяло всичко ви е много съмнително.

Comment

respons

Аз и да искам не мога да си измисля такова нещо, а колкот до теб може да си виждал много, но едва ли си видял всичко.

Моля пиши на кирилица. модератор
                        Last edited by модератор; 21-11-2005, 22:27.

Comment

Много интересно нещо. Напомня ми на някои от изображенията на доспехи на амазонки, има един червенофигурен кратер, на който бронирани амазонки са изобразени по почти сходен начин, с изключение на това, че ако добре си спомням, долната част на бронята завършваше с права хоризонтална линия. Преди години беше в частна колекция, собственикът щеше да го дарява на Antikenmuseum в Базел, трябва да проверя дали го е направил
                          Иначе има един кантар в Брюксел, пак червенофигурен, в който амазонки са представени със сходно снаряжение. За съжаление епохата на червената фогура е и епохата, в която иконографския концепт на амазонката се сменя и тя се °съблича° - от схемата на изображение се свалят досехите за да бъде облечена като варварин, алюзия за биполяризацията гърци/варвари. А по времето на черната фигура изображенията често са слабо четливи и носители на много малко информация за толкова технични детайли.

Comment

[QUOTE=mirmidon]Аз и да искам не мога да си измисля такова нещо, а колкот до теб може да си виждал много, но едва ли си видял всичко.

Да съм казал, че съм видял всичко. Просто търся паралели и разсъждава Ако доспеха изглежда така както е представен, то той е от вида на ламинарните- големи полоси, свързани полуподвижно помежду си.

Comment

{}

привет другарчета.аз заминавам за Германия и ще си дойда пролетта.сте ми липсвате много !! оставам ви един завет: търсете на всяка цена истината,и никога не забравяйте че тя е само една ! обичам ви много {}{}{}

Comment

Working...
                              X