Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Снимки от римска възстановка

Collapse
X

• Filter
  • Време
  • Show
new posts

Комшиите от "Сила" се бяха настанили
    Събрахме с тях и се запътихме към града "Копиехвъргачът" от Фидий също бе тук, но него го очакваше съдбата на роба
    Кюстендилските бръмбари-Най-големите бръмбари
    Слязохме бързо в града и седнахме в една таверна за да охладим страстите

Докато чакахме откриването на фестивала установихме че: Хвърлянето на копие е доста трудно, ако имаш голямо умбо
    Най-убавият Центурион е нашият Центурион Гай Петроний
    В същото време в подземието Сцеволчо, обясняваше на майка си-която за по-кратко ще бъде наричана-"Майката на Васко", какво трябва да се направи и как да се чете текста пред публиката
    Това е легионера Питър, наричан от нас Питьо, щото ние си имаме Петьо
    Мега-ултра-изрУдите от кохорта "Чигот".Най-яките копелета в Империята-те бяха избрани да пролеят кръвта си в гладиаторска схватка и да задоволят стрстите на публиката
    Та както казах, най-убавият Центурион се намира в 18-та Мизийска, Мастур Генчу не движи в римско
    На горният етаж в Базата, дойдоха и гостите от Унгария и Естония-Фестивала бе Международен
    То исторически филми в България не се правят, щото няма продуктово позициониране - Симеон Цветков 2012г.

Comment

Тук Сцеволчо, подава опционския жезъл на Последния, който щеше да ръководи ритуала по обявяването на пауталия за Улпия-сиреч град по нашенски
      Истинските римляни винаги са секли монети със своя профил, затова аз подготвих няколко профила

Всички бяха на лице.Хората бяха строени и тръгнахме от РИМ към Термите.Колоната я водеха Питьо и Петьо, които доста бързаха, но какво да се прави-войници

Дъждът ни валеше и отначало не му обръщахме внимание
      Ритуалът започна, ръководен от Понтифекс Максимуса-в ролята Артур от Естония
      Армията пазаше, местната преса да не се приближава много близо до жертвеника

О,Янус-нататък нищо не можах да разбера,понтифекса говореше на латински

легионери-хубавеци, които както се оказа подлежат на допълнителна дисциплина
      То исторически филми в България не се правят, щото няма продуктово позициониране - Симеон Цветков 2012г.

Comment

Публиката слушаше внимателно

Жертвеното животно бе срязано.Вътрешностите бяха хубави.Пауталия стана град

Римският легионер винаги е впечатлявал с визия и осанка

Церемонията свърши и ние се прибрахме към базата

На другата сутрин.Ставане в 6. Проверяване и стъкмяване на машините

Ей ме и мен.Слагам бойната стрела

Заредих Скорпиона и стрелях по мишената....

и чистокръвен Римлянин изкочи от нея
        По същото време пристигна и Пухеций Гад

Comment

Та значи, Пухеций Гад пристигна, ние взехме машините и тръгнахме към форума

Робът Услужливикус, носеше Мишената

После ние си я монтирахме

и започнахме да пробваме машините преди започването на Пазара за роби

Мерник 3-опа ама що към мен бре

Заредихме

натегнахме тетивата

После монтирахме и другата машина

Ние се прицелихме

И стрелата литна

Скорпиона на фона на стрелците

Comment

Докато машините се регулираха, аз снимах площада

Времето неусетно мина и Пазарът на роби започна
            Преди това обаче-пак профили.
            Овид ако си мисли, че няма пак да си смени аватара-дълбоко се лъже-този е по-добър

Та пазара на роби започна.Пухеций Гад изкусно мамеше клиентелата

и предлагаше залежала стока

Децебал-як но мързелив

Никой ли го неще?

Хайде последно 250 сестерции

Хайде холан от мен да мине.Вземам го.

След това дойде ред на галът Думнорикс

Услужлив, учтив и то най-вече към младите Домини-това ще рече Господарки на наш език

Вижте закачливият му поглед, само 1000 сестерции като начало

Тарикат от класа е.

Ауууууууу,Валерия Улпия Попия-виж го какъв е млад и голяяяяяяяяям

Зъбите са му здрави и красиви

Продаден на Валерия Попия за 2500 сестерции

Comment

След това дойде ред на близначките Епона и Бендида.
              Вижте ги,приличат си като две капки вода и са девствени-лично съм ги пробвал

Браво,браво, но те бяха продадени само за 800 сестерции.

Гладиаторът Вириатес също бе продаден бързо и на висока цена

Мазната усмивка на патрицият в дъното и ръката върху Гладиатора недвусмислено показваше, че скоро кръв ще се лее

Публиката чакаше търпеливо зрелището да започне

Comment

Граждани на Пауталия
                Нашият Император Марк Улпий Траян ви подарява зрелищни игри

Аве

Пръв на сцената бе изведен Думнорикс
                Оказа се, че Господарят му, който беше заминал за Нове, неочаквано се бил завърнал и го заварил да масажира краката на благонравната му съпруга

"Е те са, ке ти видя сметката"

дадоха му меч, и той атакува професионалният воин

Съпротивата му бе кратка и той бе наказан

Comment

На арената се появиха Най-големият и най-безстрашният

Отдадоха поздрав

И боят започна

Публиката бе екзалтирана

На арената борбата бе безмилостна

ДиДжей-Роман беше един от добрите водещи и публиката не скучаеше

За радост на мъжката половина на сцената се появиха Гладиатриксите

Comment

Жени войни-гладиатори, които бяха най-безмилостните

Публиката искаше и даваше живот и това само днес

Дойде финалната битка.
                    Победителят щеше да получи дървеният меч на свободата и щеше да стане свободен гражданин

Благородните матрони в компанията на Понтифекс Артурий се забавляваха доста добре

Гладиаторите бяха равни по сила и мощ с боравенето на меча

и затова ги хвърлиха и започнаха мазни борби

оказа се, че бабаитлъка не е от вчера

Победеният

остана жив

Избързах малко с дървеният меч, защото това беше по-късно.
                    както й да е.
                    на сцената излезе рибарят, който търсеше своята рибка

Обаче, рибката се оказа костелив орех, защото на сцената излезе заблудител, който малко обърка плановете на рациарий-я

но победителят е само един

Тъй де-за дървеният меч ми беше думата по-горе.
                    И той дойде накрая.
                    Гладиаторът с най-много победи го получи и стана American citizen.
                    Опа грешка-Римски гражданин.

В името на Янус ти вече си свободен

Comment

Като се разбра, че злото племе "Багатурикус" няма да ни напада, беше решено да демонстрираме унищожителната мощ на стрелометните машини на 18-та Долно Мизийска Кохорта.
                      Тъй де.нека гражданите да видят, за какво отиват парите им под формата на данъци към Бащата на Отечеството ни.

Публиката беше във възторг и аплодираше всяко попадение в центъра на мишената.Тъй като всеки изстрел беше точен ръцете й се зачервиха от ръкопляскане твърде бързо.3 изстрела в минута това бе капацитета на всяка от машините.

Обаче, балистата даде дефект на 649 изстрел

Конопеното въже успя да огъне 4мм винкел като сламка.

Заради това тя бе разглобена и бе направен опит да се отремонтира

Докато ние отремонтирвахме балистата.В базата се подготвяха за следващите ритуали за плодородие и лекуване на болен

Ритуалът за плодородие беше при термите

Публиката също се молеше за берекет

О,Янус дай плодородие на този град

Докато публиката следеше с трепет ритуала, аз съзрях познат субект сред нея.
                      Лорд Рутвен.Пък той ми казваше лани на Червен, че само Средновековие,средновековие и пак средновековие спортувал.
                      Хванах те Лорде, ще черпиш Медовина

Плодородието бе оправено и дойде ред на лекуването.
                      Оказа се, че последният римлянин се е разболял докато е гледал гол гладиаторските игри-настинал бил завалията

Сега ще бъдеш излекуван от последовател на Асклепий, който ще влее божествените жизнени сили в твоите вени

Работата се получи и последният оздравя-мен ако питате не беше чудо, ами парацетамол, който хекеминът на 18-та Мизийска беше дал преди това на последният римлянин

Само за едно се притеснявам, ако Последният разбере колко сестерции трябва да плати за този ритуал-пак ще се разболее

Ритуалът свърши и аз пак овековечих Овид

Comment

Обаче братя и сестри.Най-голямата изненада тепърва предстоеше.
                        Античен театър.Римска постановка-комедия представена от 16-17 годишни ученици от Националната Гимназия за Древни Езици и Култура.
                        Тук правя отклонение от моят разказ и се връщам веднага в 21 век за да ви кажа, че аз освен от оръжия смея да заявя, че разбирам и от театър.Гледал съм на Бродуей доста спектакли и това което видях в Кюстендил заявявам най-чистосърдечно, че по нищо не отстъпва на големите театри.
                        Съжалявам само, че ги нямаше нашите льоспарници от НАТФИЗ, за да видят какво се казва театър.
                        Спирам с отклонението и пак се връщам в първи век.

Прелюдия към театъра беше поезията декламирана на латински от Овид

Публиката го следеше с интерес

лекичко се отклонявам, защото Пухеций Гад ще си смени аватара

Театъра започна и актьорите излязоха на сцената

Това което ни показаха буквално взриви публиката
                        лично аз не съм се смял толкова

тук ще вметна, че тази постановка се изграе на латински, но специално за нас е била преведена на български език и за първи и последен път е изиграна тук в Пауталия.

мимиките и жестовете на актьорите бяха невероятни.
                        Те са ги учили 3 месеца без текст

Краят дойде неусетно и публиката буквално взриви от аплодисменти актьорите

Аз не чаках нито миг и веднага отидох в съблекалнята за да се увековеча с тези деца

Comment

Ден трети.
                          Сутрин ставане в 6 и веднага марш на скок към закуската.След това марш на скок към РИМ-не става въпрос за град Рим, аз Регионалния Исторически Музей, където щяхме да покажем отново всичко това, което показахме предният ден,плюс римска сватба.

Скорпиона бе сглобен и тестван

действа безупречно

Мишенната бе забита на 120 метра от него

и той я отнесе

Аз реших да видя, какво се вижда

А в същото време легионерите си провериха копията

А Гладиаторите тренираха

Стегнати и нагласени чакахме уреченият час да започне спектакъла

ДиДжеят обясни на публиката какво представлява римското оборудване

как се мята копие

Ама съм го хванал в крачка а?

В същото време пристигна майката на Васко.Една невероятна жена, която помогна много и беше от Организаторите.
                          Цяла нощ тя бе готвила римски гозби

На публиката бе обяснено, какво представлява Скорпиона

А пък аз намерих моите приятели актьорите от снощният спектакъл и ги снимах на дневна светлина без грим.
                          Сравнете ги с предишните снимки
                          Големи сладури са

Докато ходех насам-натам.Започна ритуалът по бракосъчетание.
                          Последният с Последната ги женеха-надявам се за последен път.Предните пъти беше на Нове,Филипополис.

Ритуалът свърши и дойде време за отпътуване.
                          Това бяха три незабравими дена.
                          Перфектна Организация и логистика от страна на домакините.
                          Те ни станаха Образец за следващите мероприятия.
                          Ами.....................
                          Това беше от мен Гай Моний Клюкарий военен кореспондент от 18-та Долно Мизийска Кохорта на Славният XI Клавдиев Легион и дописник на граждански договор към вестник Rome Today

Надявам се краткият ми разказ да ви е допаднал

Comment

още снимки:
                            sigpic

Comment

Working...
                            X