Вожда беше колоритен, да знаеш как се раздаваше в дискотеката с тая кожа. Иначе в неделя - първо на вилата отправихме молитва към боговете, после разходка по музеите, финалната битка с варварите и парад по улиците на града. Имаше и ритуал посветен на митра, но войските се изтеглиха да стягат куфарите, че после ни чакаше празнична вечеря и финала на световното.
Снимки от римска възстановка
Collapse
X
-
-

"oderint, dvm metvant" (Caivs Cæsar Avgvstvs Germanicvs)
It's so easy to be wise. Just think of something stupid to say - and then don't say it.Comment
-
Comment
-
Ето още няколко снимки:
"oderint, dvm metvant" (Caivs Cæsar Avgvstvs Germanicvs)
It's so easy to be wise. Just think of something stupid to say - and then don't say it.Comment
-
В събота /19 юли/ по BTW от 12.00 наобяд ще излъчат филм за Римската възстановка в Свищов.
Приятно гледане.
sigpicComment
-
-
Comment
-
-
Comment
-
Супер е - по канон си я правил. От лориката, скутума и пугиото мина към по-знатните одежди. Само че на практика трябва и да ти е удобна. Тъй както си я увил плътно около краката до долу като мумия, можеш ли да направиш повече от 1 крачка над 30 см?
Моята я оставих значително по-широка, лека и не чак до долу:
P.S: Ти пък да не видиш нещо!
Що точно praetexta реши? Тогаз догодина за единадесети Клавдиев в Силистра идвам на кон. Ще бъда единствения реенактър от eques romanus.
Last edited by Dobromir Rusev; 22-11-2008, 16:27.Колко бързо изчезва всичко — и самите тела във вселената и споменът за тях във вечността. Каква е природата на всичко сетивно и особено на онова, което ни примамва с удоволствие, плаши с мъка или заслепява тщеславието на хората с празната си външност. Колко евтино, презряно, нечисто и изложено на гибел е то в оценката на умствената способност.
МАРК АВРЕЛИЙ, "Към себе си", II, 12Comment
-
Поздрав, Овидий, реших да се правя на сенатор, защото не ми се влачат броните зад граница. На 18 заминавам на римски сатурналии в Санкт-Петербург, та затова си казах /поканиха ме руските римофили/, че тога и туника се мъкнат по-лесно от 20 кила железа.Супер е - по канон си я правил. От лориката, скутума и пугиото мина към по-знатните одежди. Само че на практика трябва и да ти е удобна. Тъй както си я увил плътно около краката до долу като мумия, можеш ли да направиш повече от 1 крачка над 30 см?
Моята я оставих значително по-широка, лека и не чак до долу:
P.S: Ти пък да не видиш нещо!
Що точно praetexta реши? Тогаз догодина за единадесети Клавдиев в Силистра идвам на кон. Ще бъда единствения реенактър от eques romanus.
Иначе калцеите ми не са готови още, затова съм по чорапи.
Колкото до размера на тогата - 1,50 широка и 4 м дълга, но трябваше май поне 4,50 да я направя, че се оказа малко къса за увиване /затова съм се омотал като мумия и правя ситни стъпки/.
Но е вълнена и ще ме топли добре в студа, дето ме очаква при братушките.
Сподели за възстановката в Силистра, защото и в Свищов догодина пак ще има /първата седмица на юни/. А и в Пловдив мислиме да спретнеме гладиаторски боеве.sigpicComment
-
То че е било кучи студ, докъдето сме владели - било е (особено край втория вал в Британия), ама чак Санкт Петербург - пък и някак си града на Свети Петър не ми се вързва с идеята за дохристиянски Рим (освен ако не разигравате сценката ad bestas - гладни сибирски мечки срещу бедни ортодокси в двора на Ермитажа). Твоето заточение там ми се вижда дори доста по-зле от моето relegatio в Томи... Ама браво - братушките са ентусиасти големи (и сайтовете им са хубави).
Поздравления. Успех на представянето.
За възстановката в Силистра: Знаеш, в България има единствено и само 2 сигурни неща:
а/ доказаните останки от майнозавър под тепетата в Пловдив (както и една палеолитна плочка с инициали Л.И, разчетени по-късно от група руски учени като Лили Иванова) и
б/ участието на България винаги на губещата страна във войната
Информацията я спуснаха непотвърдено Павлина Владкова, Пети Доневски и Румен Иванов. Връзка и покана към реенакторите от LEG XI CL PF доколкото знам има. Музей и община са в готовност. Обаче от тук нататък (ако е рекъл Йови Оптимо Максимо) - дали ще стане нещо - незнам. Видя колко проблеми има по организацията. А община Силистра в момента вижда чутовни мъки с един инвеститор дето прецака огромен терен от резервата Дуросторум-Дръстър-Силистра, за да строи площи на ултрамодерния хотел Дръстър. В крайна сметка има някакви планове и искат да консервират разкопките в стъклен навес. Ако нищо не стане - ще ходим в Свищов пак - дано тая година поне да се изгладят грешките и пропуските от юни 2008-ма.
А за Пловдив - чакам Ви. И без това имаш почерпка от мене за химна (не съм забравил)! В инициативния комитет ме поканиха, но нямам време - работя нон стоп, а малкия вкъщи, както писах някъде, реве като рошав аварин пред римски град!
Благородно ти завиждам за поредната възстановка и ти желая да се изкефиш на макс!
Колко бързо изчезва всичко — и самите тела във вселената и споменът за тях във вечността. Каква е природата на всичко сетивно и особено на онова, което ни примамва с удоволствие, плаши с мъка или заслепява тщеславието на хората с празната си външност. Колко евтино, презряно, нечисто и изложено на гибел е то в оценката на умствената способност.
МАРК АВРЕЛИЙ, "Към себе си", II, 12Comment

пропуск голям
Comment