Вожда беше колоритен, да знаеш как се раздаваше в дискотеката с тая кожа. Иначе в неделя - първо на вилата отправихме молитва към боговете, после разходка по музеите, финалната битка с варварите и парад по улиците на града. Имаше и ритуал посветен на митра, но войските се изтеглиха да стягат куфарите, че после ни чакаше празнична вечеря и финала на световното.
Съобщение
Collapse
No announcement yet.
Снимки от римска възстановка
Collapse
X
-
Last roman написа Виж мнение... че после ни чакаше ... финала на световното.
"oderint, dvm metvant" (Caivs Cæsar Avgvstvs Germanicvs)
It's so easy to be wise. Just think of something stupid to say - and then don't say it.
Comment
-
IMPERATOR CÆSAR AVGVSTVS написа Виж мнениеНаистина, често се казва, че сме били господари на целия свят, но днес светът не се изчерпва с Европа.sigpic
Comment
-
Last roman написа Виж мнениеи аз така...
"oderint, dvm metvant" (Caivs Cæsar Avgvstvs Germanicvs)
It's so easy to be wise. Just think of something stupid to say - and then don't say it.
Comment
-
Супер е - по канон си я правил. От лориката, скутума и пугиото мина към по-знатните одежди. Само че на практика трябва и да ти е удобна. Тъй както си я увил плътно около краката до долу като мумия, можеш ли да направиш повече от 1 крачка над 30 см? Моята я оставих значително по-широка, лека и не чак до долу:
http://picasaweb.google.bg/ulpiaoesc...15110807889506
P.S: Ти пък да не видиш нещо! Що точно praetexta реши? Тогаз догодина за единадесети Клавдиев в Силистра идвам на кон. Ще бъда единствения реенактър от eques romanus.Last edited by Dobromir Rusev; 22-11-2008, 18:27.Колко бързо изчезва всичко — и самите тела във вселената и споменът за тях във вечността. Каква е природата на всичко сетивно и особено на онова, което ни примамва с удоволствие, плаши с мъка или заслепява тщеславието на хората с празната си външност. Колко евтино, презряно, нечисто и изложено на гибел е то в оценката на умствената способност.
МАРК АВРЕЛИЙ, "Към себе си", II, 12
Comment
-
Dobromir Rusev написа Виж мнениеСупер е - по канон си я правил. От лориката, скутума и пугиото мина към по-знатните одежди. Само че на практика трябва и да ти е удобна. Тъй както си я увил плътно около краката до долу като мумия, можеш ли да направиш повече от 1 крачка над 30 см? Моята я оставих значително по-широка, лека и не чак до долу:
http://picasaweb.google.bg/ulpiaoesc...15110807889506
P.S: Ти пък да не видиш нещо! Що точно praetexta реши? Тогаз догодина за единадесети Клавдиев в Силистра идвам на кон. Ще бъда единствения реенактър от eques romanus.
Иначе калцеите ми не са готови още, затова съм по чорапи.
Колкото до размера на тогата - 1,50 широка и 4 м дълга, но трябваше май поне 4,50 да я направя, че се оказа малко къса за увиване /затова съм се омотал като мумия и правя ситни стъпки/. Но е вълнена и ще ме топли добре в студа, дето ме очаква при братушките.
Сподели за възстановката в Силистра, защото и в Свищов догодина пак ще има /първата седмица на юни/. А и в Пловдив мислиме да спретнеме гладиаторски боеве.sigpic
Comment
-
То че е било кучи студ, докъдето сме владели - било е (особено край втория вал в Британия), ама чак Санкт Петербург - пък и някак си града на Свети Петър не ми се вързва с идеята за дохристиянски Рим (освен ако не разигравате сценката ad bestas - гладни сибирски мечки срещу бедни ортодокси в двора на Ермитажа). Твоето заточение там ми се вижда дори доста по-зле от моето relegatio в Томи... Ама браво - братушките са ентусиасти големи (и сайтовете им са хубави). Поздравления. Успех на представянето.
За възстановката в Силистра: Знаеш, в България има единствено и само 2 сигурни неща:
а/ доказаните останки от майнозавър под тепетата в Пловдив (както и една палеолитна плочка с инициали Л.И, разчетени по-късно от група руски учени като Лили Иванова) и
б/ участието на България винаги на губещата страна във войната
Информацията я спуснаха непотвърдено Павлина Владкова, Пети Доневски и Румен Иванов. Връзка и покана към реенакторите от LEG XI CL PF доколкото знам има. Музей и община са в готовност. Обаче от тук нататък (ако е рекъл Йови Оптимо Максимо) - дали ще стане нещо - незнам. Видя колко проблеми има по организацията. А община Силистра в момента вижда чутовни мъки с един инвеститор дето прецака огромен терен от резервата Дуросторум-Дръстър-Силистра, за да строи площи на ултрамодерния хотел Дръстър. В крайна сметка има някакви планове и искат да консервират разкопките в стъклен навес. Ако нищо не стане - ще ходим в Свищов пак - дано тая година поне да се изгладят грешките и пропуските от юни 2008-ма.
А за Пловдив - чакам Ви. И без това имаш почерпка от мене за химна (не съм забравил)! В инициативния комитет ме поканиха, но нямам време - работя нон стоп, а малкия вкъщи, както писах някъде, реве като рошав аварин пред римски град!
Благородно ти завиждам за поредната възстановка и ти желая да се изкефиш на макс!Колко бързо изчезва всичко — и самите тела във вселената и споменът за тях във вечността. Каква е природата на всичко сетивно и особено на онова, което ни примамва с удоволствие, плаши с мъка или заслепява тщеславието на хората с празната си външност. Колко евтино, презряно, нечисто и изложено на гибел е то в оценката на умствената способност.
МАРК АВРЕЛИЙ, "Към себе си", II, 12
Comment
Comment