Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Руският самолетоносач отново плава...

Collapse
X

• Filter
  • Време
  • Show
new posts

Руският самолетоносач отново плава...

Единственият руски самолетоносач "Адмирал Кузнецов" поднови бойните си дежурства след две години прекъсване, съобщи държавната руска телевизия, цитирана от Ройтерс. Това е поредната стъпка в усилията на Русия да възроди военната си мощ, посочва агенцията.

Подробности ТУК...

Трол по списък.

И сега една загадка - какъв самолет се вижда в центъра на снимката:

Тук
    "...7. Пациентите във форумите трябва да се съобразяват с условието, че тук не е място за интелектуални изяви от типа на философски монолози, това е лечебно заведение." - Правила за форуми

Comment

Oт дясно на ляво: Су-25 УТГ, Су-33, 2хМиГ-29 К.
      Впрочем това не е самолетоносач, то е ТАВКР.

Comment

Ако кряка като патка, ако лети като патка - значи е патка. За мен си е чист самолетоносач. Пък и те нали руснаците викаха "крайцер" на всичко, което има корпус, двигател и може да плава в морето?
        Някой да знае от колко броя Су-33 е съставено авиокрилото на "крайцера"?
        Не ми се отваря линка към снимката. Там сигурно пише колко са оперативни...пък може и да не пише...
        This is my signature. There are many like it but this one is mine.

Comment

па отвори де

Корабль имеет возможности по вместимости и обслуживанию на
          16 самол¸тов Як-41М (известен под кодовым на-именованием НАТО «Фристайл») и 12 самол¸тов Су-27К (Су-33) ( Кодовое наименование НАТО «Фланкер») входящих в авиасоединение самол¸тов и соединение вертол¸тов включающее 4 Ка-27ЛД (Кодовое наименование НАТО Хеликс),
          18 Ка-27ПЛО и 2 Ка-27С.

Корабль оснащ¸н противокорабельными ракетами Гранит (поверхность-поверхность), оборудовано 12 пусковых установок. На западе ракеты Гранит известны под кодовым наименованием «Shipwreck» (Кораблекрушение) и имеют дальность свыше 400 километров.
          Корабль оснащен противолодочным ракетным комплексом " Удав-1 " с 60 противолодочными ракетами, обеспечи-вающими защиту судна путем отвлечения и уничтожения торпед противника. Система также обеспечивает защиту против подводных лодок, сверхмалых подлодок и подводных диверсионных сил. Система имеет 10 труб и способна стрелять реактивными снарядами 111СГ, реактивными глубинными бомбами 111СЗ и реактивными снарядами помех 111SO . Дальность стрельбы до 3 000 метров и глубина цели - до 600 метров.
          Трол по списък.

Comment

Як-41 - нанай, дет викат едни хора. в момента има към 19 Су-33, от които на кораба - 15-16 май, 4 Су-25УТГ, другото са вертолети.

Comment

кало написа
              Як-41 - нанай, дет викат едни хора. в момента има към 19 Су-33, от които на кораба - 15-16 май, 4 Су-25УТГ, другото са вертолети.
              въпросът е колко е "другото" и колко от споментите трябва да стоят на палубата.
              Иначе братушките се гласят до 2020 да спретнат 6 АУГ-та:aaa:

Comment

От два дни руснаците възобновиха и бойните дежурства във въздуха на стратегическата си авиация.Бяха ги прекъснали преди 15 години.
                СМЕЛОГО ПУЛЯ БОИТЬСЯ,А В ПЬЯНОГО - ХРЕН ПОПАДЕШЬ !

Comment

много телевизия гледата, че и вярвате.
                  Американците носеха дежурство във въздуха, не руснаците. А те горките имат бомбери колкот един комплект пръсти, при това си пестят ресурса. но като за показухата става..

Comment

На мен ли ми се струва, или камуфлажът на Су-то в снимката в първи пост е някак твърде ярък за Су-33? Прилича на нещо различно...

А някаква представа дали са оправили фазираният радар на Кузнецов? Водеше се нещо подобно на AEGIS, съветски вариант, ама излиза безумно калпаво.
                    „Аз, Драгомир, писах.
                    Аз, Севаст Огнян, бях при цар Шишман кефалия и много зло патих. В това време турците воюваха. Аз се държах за вярата на Шишмана царя.“

Модератор на раздел "Военна Авиация"

Comment

Gaden Gogi написа
                      много телевизия гледата, че и вярвате.
                      Американците носеха дежурство във въздуха, не руснаците. А те горките имат бомбери колкот един комплект пръсти, при това си пестят ресурса. но като за показухата става..
                      Мързи ме да ти търся линкове сега,но Путин се изпъчи, че руската стратегическа авиация от 18.08. подновява дежурствата си над районите с активно корабоплаване,които едностранно е прекратила през 1992г.Ставаше въпрос за 20 самолета/вкл. тези за дозарядка/,които щели активно да взаимодействат с ВМФ,квото и да означава това в руски вариант.
                      СМЕЛОГО ПУЛЯ БОИТЬСЯ,А В ПЬЯНОГО - ХРЕН ПОПАДЕШЬ !

Comment

Ахаааааа, ха ха ха, това не е "онова" патрулиране демек ще фъркат няколко Ил-38 и/илиТу-142, само дето това не е стратегическа авиация. ама като за медиите и масите свучи СОЛИДНО, нищо че не е вярно

Comment

Значи британците напоследък правят снимки на замаскирани Ту95 като Ил-38?
                          хъх
                          Трол по списък.

Comment

Desperado написа
                            Значи британците напоследък правят снимки на замаскирани Ту95 като Ил-38?
                            хъх
                            Хъх я, ти от каква дистанция можеш да различиш Ту-142 от Ту-95?

Comment

по въпроса за полетите на стратегическата авиация - не става дума за Ту-142, а за Ту-95МС, Ту-160 официално с учебни ракети на борда. разни източници твърдят обаче, че полетите се провеждат с Х-55 с Я бойна глава. вече през два дни има снимки из нета на Ту-95 край северните брегове на Обединеното кралство, например. последните снимки са с Тайфуни:

Хъх я, ти от каква дистанция можеш да различиш Ту-142 от Ту-95?
                              различават се сравнително добре - ето и Ту-142:

Comment

Working...
                              X