Съобщение
Collapse
No announcement yet.
Поглед към Морската карта
Collapse
X
-
SRH написаС какви условия британците си го правят протекторат не ми е известно...Пишут нам много.... Погубит нас всеобщая грамотность.
Неизвестен руски адмирал
Comment
-
Thorn написаМалко пресилено. Виж как са си плащали на датчаните.A strong toun Rodez hit is,
The Castell is strong and fair I wis...
блог за средновековна балканска история
Comment
-
Thorn написаМалко пресилено. Виж как са си плащали на датчаните.Пишут нам много.... Погубит нас всеобщая грамотность.
Неизвестен руски адмирал
Comment
-
Няколоко неща, първо има две групи острови наречени Подветрени острови (Windward Islands). Едната група е край Венесуела, и включва британски , холандски (Benedenwindse Eilanden) и венесуелски острови, другата е в Полинезия (Îles Sous-le-Vent). Но предполагам, че говориш за тази с ABC отровите и любимото на дамите с по свободно поведение Кюрасао.
Та островите се наричат така, защото галеоните на испанците за Маракаибо и Панамския провлак са пътували лесно на отиване за товарене там със злато, а на връщане много трудно през неветрените острови. По скоро това е посока на вятъра и изобщо, присъствието му. Преводът май малко обърква.
Има и три групи неветрени острови. Например дори Мидуей и другите малки острови от Хавай до него се наричат също така.
Comment
-
Като се изключи объркването на превода с противоположното значение и объркването на мястото си общо взето на прав път. Обръщам специално внимание на мястото, защото на езици различни от английски наситина групата острови, които ти си посочил, се наричат така. Но на английски със същото наименование се обозначават едно малко по-други острови.Но са пак в Карибите. Аз питах за тях.
И така...защо Наветрените острови са именно "наветрени"?
Comment
-
Ми оттам не се минавало, вятъра те влачи в океана, извън Карибите. Щото на британците им е наветрено, а на испанците подветрено, или обратното Бе, наветрен май значи да духа срещу тебе. Срещу кораба. А за къде пътува кораба, ми на Запад, най-вероятно.Last edited by von Danitz; 06-04-2008, 17:30.
Comment
Comment