Военноморски загадки сме си правили, но аз искам да ви предложа загадки от по-географско естество. Въпреки спътниците и гугъл, все още има странни и весели места, за които си заслужава човек да се поразрови, за да не му е скучно лятото, само на джин с тоник, и с флагщок насочен към малките акулки с късите полички
Първата ми загатка е лесна, кой е най-отдалеченият от сушата остров на планетата. Терминът е уточнен с всички възможни справки, и е буквален превод от английски. Островът е норвежки, това е важна добавка, за да е по-интересно. Успех, ако се захванете.
А, и правилата:
1. без спам, моля, само по темата, в цели изречения с подлог и сказуемо...
2. Позналият дава следваща загатка, ако иска, ако не, следваща загатка, само след като сте познали
3. Че е познато казва, задалия загадката
4. Лято е, дайте го по-лежерно, всички знаем, че сте гений
Първата ми загатка е лесна, кой е най-отдалеченият от сушата остров на планетата. Терминът е уточнен с всички възможни справки, и е буквален превод от английски. Островът е норвежки, това е важна добавка, за да е по-интересно. Успех, ако се захванете.
А, и правилата:
1. без спам, моля, само по темата, в цели изречения с подлог и сказуемо...
2. Позналият дава следваща загатка, ако иска, ако не, следваща загатка, само след като сте познали
3. Че е познато казва, задалия загадката
4. Лято е, дайте го по-лежерно, всички знаем, че сте гений
Comment