Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Българските фрегати

Collapse
X
 
  • Filter
  • Време
  • Show
new posts

    Заданието е било "Я да видим колко ще дадеш"
    Особено като гледаш какво е доставено и на каква цена и колко още пари са допохарчени(горе долу цената на трите фрегати и миночистача, заедно с издуханите кинти за дизел, с цел производство на ток преди доставката на оборудване позволяващо да се ползва електромрежата на базата+въпросното оборудване най-вероятно се доближава до кинтите платени от чилийците за две британски Тип 23, а тип 23 е несравним с нашите коритца - всеки случай цената на трите фрегати+Незабравка е горе доле колкото цената на чилийската Almirante Cochrane, при все че чилийката е няколко класи по-напред и има глезотии от сорта на УВС и буксируем сонар, ракетите и още се произвеждат за разлика от ММ38, както и снарядите за оръдието)
    Last edited by Sailor_Malan; 28-06-2012, 15:16.
    Кървава зора вестява страшен бой и кървав път, готови пак за нова слава Рилци в бой ще полeтят ! Пред стените Булаирски в неравна люта бран ние славно победихме в боя тебе, вража зган!Тежки гаубици тряскат крачи полкът Рилски твърд! Нас гранати хич не стряскат нас не плаши даже смърт.

    Comment


      Като гледам, чилийските фрегати са излезли по около 80-85 милиона долара. Горе-долу на цената на модернизираните турски ОХП. Въпроса е дали ни е трябвало такова нещо, дали не са излишни всички тези възможности. Нашата фрегата си изпълнява екстра мисиите и с едно оръдие, доколкото знам.

      Тоест, какви са ни били нуждите?

      Comment


        Ами ние снесохме 75 милиона евро за четирите корита, като сметнеш курсовите разлики към 2004-2006 и горе долу толкоз ще излезе. И това без парите за нафта и електрооборудване. А изхабения моторесурс от постоянната работа на дизелите за осигуряване на ток въобще не го слагаме в сметката. Че ни трябва такова нещо - трябва ни(за куп неща от охрана на брега, през ПЛО, защита на икономическата зона до каквото още се сетиш) и че не става с едното оръдие - не става. Щото сега в Либия ходихме главно за парлама, понеже освен оръдието друго си нямаме.
        Кървава зора вестява страшен бой и кървав път, готови пак за нова слава Рилци в бой ще полeтят ! Пред стените Булаирски в неравна люта бран ние славно победихме в боя тебе, вража зган!Тежки гаубици тряскат крачи полкът Рилски твърд! Нас гранати хич не стряскат нас не плаши даже смърт.

        Comment


          Само искам да обърна внимание, че Кухулин написа "по 85 милиона", т.е. 80-85 милиона долара едната. Не виждам 75 милиона за четири + моторесурс + инфлация е равносилно на 85 милиона едната.
          Това е чисто техническа забележка, иначе нямам мнение по въпроса кое е по-подходящо и по-разумно, понеже не съм дори малко компетентен - само чета какво пишете с надеждата да се пообразовам.

          Comment


            Ами дали сме стотина милиона долара за корабите, сигурно сме дали още 40-50 милиона за ремонти и за тая прословута нафта. При леко напъване е можело да се върже за 2 бр 23-ки. Мен идеята ми беше по-скоро за минималните изисквания към техниката, иначе е ясно, че колкото по-добре, толкова по-добре. Но не може да е нямало някакви минимални изисквания. Просто исках да видя за себе си какви са ни били опциите.

            Comment


              Цифрите просто не са такива.
              Трите белгийски фрегати бяха по ˆ23 млн. бройката или ˆ69 млн.
              Трите Type 23 са спазарени за 134 млн. паунда, което ако го обърнем в евро по курса от 2003 - 2004 г. излиза около ˆ195 млн.
              Или практически три пъти повече.

              А от нашите продънени гимии, така де фрегати, никой не искаше да правят кой знае какво. Те бяха извинение да движат глупават корветна програма, а накрая флота влязоха в ролята на прецакания тарикат. Но това е дълга история.
              Peace Through Strength -- Victory Through Devastation

              Comment


                Фрегати ли ще си строим или?!

                По думите му в инвестиционната програма на министерството до 2020 година е направена промяна и е заложено построяването на нов тип боен кораб за нуждите на ВМС.
                В бъдеще при пенсионирането на служителите на Министерството на отбраната може да се има предвид не само стажът им, а и възрастта, заяви във Варна министър Аню Ангелов
                Peace Through Strength -- Victory Through Devastation

                Comment

                Working...
                X