Андрей Первозваний е най-добре защитеният броненосец в света срещу....фугасни снаряди. Лошото, че през ПСВ ударението се поставя върху бронебойните и не виждам как неговото 216мм поясче ще го защити от 305мм бронебоен снаряд. Според много автори английските линейни крайцери от ПСВ - котките с техния 229мм пояс са зле защитени, а Гангутите и Андрей Первозвании са великолепно защитени. Бях чел че английските линейни крайцери от първите поколения са слабо защитени със 150мм броня. Рюрик, който независимо дали е стар и не като концепция е с неговата 152мм е също толкова добре или зле защитен.
Между другото, ако искате предлагам да направим една табличка с последните поколенвния броненосни крайцери и да я постнем. Нека хората непредубедено да я оценят и да видят къде е Рюрик, Блюхер, Икома, Тсукуба, Едгар Кине, Сан Марко, Пенсилвания и Дифенс
Между другото, ако искате предлагам да направим една табличка с последните поколенвния броненосни крайцери и да я постнем. Нека хората непредубедено да я оценят и да видят къде е Рюрик, Блюхер, Икома, Тсукуба, Едгар Кине, Сан Марко, Пенсилвания и Дифенс

), съм го срещал на няколко места и макар да е леко завишено, общо взето се равнява на разликата в масата/количеството врзирвни вещества. Аз обаче питах за друго - доколко е опасен 210 мм немски снаряд за "Рюрик", т.е. колко попадения трябват, за да го неятрализират (т.е. не потопят, но извадят от строя) и обратното. Защото ако грубо сметнем, че "Блюхер" има 1,5-2 по-висока вероятност (съвсем приблизително е това) за попадение (за сметка на повечето оръдия и по-високата скорострелност), ако се вземе предвид и това, за което питам, може да се направи някаква преценка. Ако издръжливостта им е сходна и уязвимостта на "Рюрик" е достатъчно висока (примерно и на двата им трябват по 2-4 попадения за неутрализация), то тогава положението на "Рюрик" определено е по-лошо, макар че все пак е въпрос и на късмет.
Comment