Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Бронираният крайцер "Рюрик"

Collapse
X

• Filter
  • Време
  • Show
new posts

Руските и японските крайцери от началото на 20 век и

Тъй като с Гогата започнахме да си говорим за руски кораби, мисля че е добре да разгледаме крайцерите в отделна тема, като се казва кораб по кораб:
    Аврора, Баян, Новик, Боярин, Жемчуг, Светлана, Олег, Россия, Рюрик ², Громобой, Варяг и Асколд
    От японските Асама, Якумо, Гарибалди/ Нишин/, Идзуми, Чийода
    П.В.

Comment

Като ви слуша човек губи нишката. Кое е лошото на "Рюрик" в случая? Това, че е руски, че е броненосен, или че Гоги не го харесва?
      "Блюхер" може и да е ALL SAME gun, но не е BIG gun ship, капиш Гога? За това се опитах да обясня, че с по-малко оръдия "Рюрик" има по-тежък бордови залп. И стреля по-надалеч. Та затова се опитах да разясня какви са шансовете на последния.
      По въпроса с техническите особености на всеки един от споменатите кораби мисля, че се увличате. Кой от построените някога кораби е бил съвършен и нищо по неговата конструкция не е дало дефект или не е имало забележки към него?
      Освен това в условията на Балтика с нейните обширни минни полета и множество брегови батареи "Рюрик" едва ли е бил по-лош от всеки друг кораб на негово място.
      По въпроса за крайцерите - ОК. Давайте за дапочнем с Владивостокския отряд. И когато говорите да техните технически дефекти, моля, в скоби обяснете как с тях са придизвикали паниката в токийските банкери и демонстрациите пред дома на Того (той май изгаря все пак). А, да не забравя. когато говорим за чудо-крайцери дайте пример за такъв. Може британските броненосни крайцери с каземати над водолинията.

Gaden Gogi написа
      Eeee Пересвет поне са доста красиви, А Цесаревич има много проблеми с машините. А ако минем на крацери там също е ужас, по парче от проект при това доволно неудачни проекти
      Гога, дай пример за удачен проект? Защото освен "Венгард" за друг не съм чул колко удачен е. А за красотата - въпрос на вкус.

Gaden Gogi написа
      За ПЛАРБ искаш да си говорим? а на ясно ли си колко и какви имат руснците тогава? и как изглеждат сравнение с тези на "белите страни"? пък и флотът далеч не е само ПЛАРБ, а и средства за тяхната охрана/унищоженеи, отделно дето изпълнява и доста други функции...поне флотите на "развитият свят", при това има не малко примери (за разлика от използването на ПЛАРБ-ове) да кажем индо-пакистанските войни, корея, виетнам, фолклендите, в нито един от споменатите конфликти руският флот не би могъл да свърши поставените задачи...
      Благодаря за разяснителната лекция по въпроса за бойното използване и осигуряване на ПЛАРБ. Ами сигурно съм наясно колко са имали СССР тогава. Но вероятно ти не си наясно за ролята на "Киев" и останалите кораби от серията, щом ги слагаш в една графа с "Кузнецов".
      Last edited by Odzava; 18-05-2007, 14:10. Причина: Автоматично сливане на двойно мнение
      Пишут нам много.... Погубит нас всеобщая грамотность.
      Неизвестен руски адмирал

Comment

Odzava написа
        Като ви слуша човек губи нишката. Кое е лошото на "Рюрик" в случая? Това, че е руски, че е броненосен, или че Гоги не го харесва?
        "Блюхер" може и да е ALL SAME gun, но не е BIG gun ship, капиш Гога? За това се опитах да обясня, че с по-малко оръдия "Рюрик" има по-тежък бордови залп. И стреля по-надалеч. Та затова се опитах да разясня какви са шансовете на последния.

Гога, дай пример за удачен проект? Защото освен "Венгард" за друг не съм чул колко удачен е. А за красотата - въпрос на вкус.

Благодаря за разяснителната лекция по въпроса за бойното използване и осигуряване на ПЛАРБ. Ами сигурно съм наясно колко са имали СССР тогава. Но вероятно ти не си наясно за ролята на "Киев" и останалите кораби от серията, щом ги слагаш в една графа с "Кузнецов".
        Ти нещо не капиш, по-нагоре по темата май го изяснихме кой какъв залп има.
        Удачен проект?Предположително не британски?
        Есекс да кажем, Граф Шпее (причиен проект, калпава концепция) 5-та серия на Кондотиерите, ....
        За броя на ПЛАРБ наясно съм КОЛКО са имали, а ти в час ли си КАКВИ са ги имали? и колко са били боеспособни?
        Киев-Кузя са от една опера, плавно развите от 4 броя "чудовищна изгъзица" към 2 броя "изгъзица" като основният недостатък си оства:" самолетоносачът мъкне един къп излизшни неща и поради някой конструктивни особенности е безкрайно неудачен във всичките ис роли.
        Иначе са си баш в уникалната графа "авианосен крайцер".

wprочем може да си направим отделна тема за флотите през студената война, ще е много забавно да видим като как крайбрежният руски флот е първокласен
        Last edited by Gaden Gogi; 18-05-2007, 14:56. Причина: Автоматично сливане на двойно мнение

Comment

Gaden Gogi написа
          Ти нещо не капиш, по-нагоре по темата май го изяснихме кой какъв залп има.
          Удачен проект?Предположително не британски?
          Есекс да кажем, Граф Шпее (причиен проект, калпава концепция) 5-та серия на Кондотиерите, ....
          За броя на ПЛАРБ наясно съм КОЛКО са имали, а ти в час ли си КАКВИ са ги имали? и колко са били боеспособни?
          Киев-Кузя са от една опера, плавно развите от 4 броя "чудовищна изгъзица" към 2 броя "изгъзица" като основният недостатък си оства:" самолетоносачът мъкне един къп излизшни неща и поради някой конструктивни особенности е безкрайно неудачен във всичките ис роли.
          Иначе са си баш в уникалната графа "авианосен крайцер".

wprочем може да си направим отделна тема за флотите през студената война, ще е много забавно да видим като как крайбрежният руски флот е първокласен
          Не капишнах какъв точно е залпа, но ще го отнеса за сметка на лошата си възприемчивост. Та казваш какви са ил ПЛАРБ-овете? По-лоши от американските - има си хас. Така е разбира се. Но не знам обективно първото, че и второто поколение ПЛАРБ-ове да са били особено удачни. За всички страни.
          Дай сега за "Киев" - значи той построен като специализиран кораб за подпомагане на пробива на руските ударни подводници през Исландско-Норвежкия бараж като атакува АУАКС-ите и НИМРОД-ите, а "Кузнецов" е строен като универсален самолетоносач. Та в една графа казваш. Аз не мога да ги сместя.
          "Есекс" - прекрасни кораби. А защо нямат бронирана палуба? И то 1944 г.
          А "Граф фон Шпее" ти самия си го ругал поне милион пъти. Мога да потърся твои постове да ти припомня основните възражения.

Още нещо за "Есексите" - за какво им е 20 възловия заден ход? Това е включено в техническото задание, но аз не го разбирам.

Не мога да не се стърпя да цитирам монографията за "Есекс"-ите:
          Имели место и откровенные промахи проектировщиков. Так, открытый нос и слабая конструкция полетной палу*бы существенно снижали мореходность, и корабли подчас получали серьезные штор*мовые повреждения. Много нареканий вы*зывала система вентиляции внутренних по*мещений. Ну, а огромная модернизационная перегрузка привела к значительному снижению остойчивости... Получается, что по ТТХ «Эссекс» не превосходил своих за*рубежных «одноклассников» — скажем, японский «Тайхо» и британский «Илластриес» (последний, кстати, построен рань*ше, а число внедренных на нем нов*шеств— больше

Та...казваш добър проект :p
          Last edited by Odzava; 18-05-2007, 15:17. Причина: Автоматично сливане на двойно мнение
          Неизвестен руски адмирал

Comment

Много отплеснахме - от броненосните крайцери в периода на студената война. Одзава, можеш ли да ми обясниш какква стиме на управление на огъня /централна/ има на Рюрик, която да му помага за по-точна стрелба?Нали на додредноутните кораби това е основен недостатък - разнокалибрена артилерия - каква пристрелка каква точност ще има. Освен това говорим за броненосен крайцер. Повечето от тях по това време развиват 23-24 възла, а не 21. Че то един Радцки може да го спипа. Да не говорим за английските Суифтшуър и Дънкан.
            Като говорим за каземати би трябвало да се сетиш за казематите на Росия и Громобой и какъв бордов залп им осигуряват. Да не забравяме, че отново скоростта или липсата на такава за малко не им изиграват лоша шега
            П.В.

Comment

Odzava написа
              Не капишнах какъв точно е залпа, но ще го отнеса за сметка на лошата си възприемчивост.
              Прочети пак пост номер 13, може и да вденеш, не че ме изненадваш, вече съм констатирал че не четеш какво ти пишат другите.
              Odzava написа
              Та казваш какви са ил ПЛАРБ-овете? По-лоши от американските - има си хас. Така е разбира се. Но не знам обективно първото, че и второто поколение ПЛАРБ-ове да са били особено удачни. За всички страни.
              Дай сега за "Киев" - значи той построен като специализиран кораб за подпомагане на пробива на руските ударни подводници през Исландско-Норвежкия бараж като атакува АУАКС-ите и НИМРОД-ите, а "Кузнецов" е строен като универсален самолетоносач. Та в една графа казваш. Аз не мога да ги сместя.
              За това съм предложил да отворим отделна тема, където може да ни обясниш като как с Як-38 ще успееш да свалиш нещо...освен в книгите на Том Кланси. ще е мнооого забавно да прочетем. А в кузя няма абсолютно нищо универсално по съвсем простата причина че освен специализирани самолети от нега друго не може да литне, че дори и те не могат с максималан излетна маса.
              Odzava написа
              "Есекс" - прекрасни кораби. А защо нямат бронирана палуба? И то 1944 г.
              А "Граф фон Шпее" ти самия си го ругал поне милион пъти. Мога да потърся твои постове да ти припомня основните възражения.
              Гони те нещо склерозата, ти питаше за "удачни" е Есекс е удачен проект, показано както по врем на войната така и след нея. За Шпее: дори съм пуснал специална тема за него където подробно съм обосновал ТАКТИТЕСКАТА несъстоятелност на кораба, а като техническо постижение е сностен...което също съм написал пак в същата тема.
              Odzava написа
              Още нещо за "Есексите" - за какво им е 20 възловия заден ход? Това е включено в техническото задание, но аз не го разбирам..
              Това че не разбираш нещо си е изцяло твой проблем, в заданието е записано за са го искали.
              Odzava написа
              Не мога да не се стърпя да цитирам монографията за "Есекс"-ите:
              Имели место и откровенные промахи проектировщиков. Так, открытый нос и слабая конструкция полетной палу*бы существенно снижали мореходность, и корабли подчас получали серьезные штор*мовые повреждения...
              Не мога да не се стърпя и да не запитам: а кой друг кораб от тази епоха (освен британските) има закрит нос?

Odzava написа
              Получается, что по ТТХ «Эссекс» не превосходил своих за*рубежных «одноклассников» — скажем, японский «Тайхо» и британский «Илластриес» (последний, кстати, построен рань*ше, а число внедренных на нем нов*шеств— больше

Та...казваш добър проект :p
              И къде пише че е лош? простои не ги превъзхожда...значително, отделно дето ми е интересно ка кавторът сравнява авиационното крило на споменатите кораби, или ПВО-то им...

De Ruyeter написа
              Много отплеснахме
              Неее просто Одзава се опитва да се заяжда
              Last edited by Gaden Gogi; 18-05-2007, 16:25. Причина: Автоматично сливане на двойно мнение

Comment

Gaden Gogi написа
                Прочети пак пост номер 13, може и да вденеш, не че ме изненадваш, вече съм констатирал че не четеш какво ти пишат другите.
                Ако прочетеш пост номер 14 ще разбереш, че освен че чета мога и да мисля.

Gaden Gogi написа
                За това съм предложил да отворим отделна тема, където може да ни обясниш като как с Як-38 ще успееш да свалиш нещо...освен в книгите на Том Кланси. ще е мнооого забавно да прочетем. А в кузя няма абсолютно нищо универсално по съвсем простата причина че освен специализирани самолети от нега друго не може да литне, че дори и те не могат с максималан излетна маса.
                Аз от самолети много не разбирам. Сега научавам, че и съветските авиоконструктори и пилоти също не разбират. Но може Гоги да обясни в отделната тема.

Gaden Gogi написа
                Гони те нещо склерозата, ти питаше за "удачни" е Есекс е удачен проект, показано както по врем на войната така и след нея. За Шпее: дори съм пуснал специална тема за него където подробно съм обосновал ТАКТИТЕСКАТА несъстоятелност на кораба, а като техническо постижение е сностен...което също съм написал пак в същата тема.
                Ами освен главоболие в момента друго не ме гони. А за удачни, не разбрах, разбираш "харесвани от теб" или "удачно изпълнени". Цитирал си "Есекс" - ОК. Аз дадох претенциите към него, което показва, че всеки кораб може да бъде оплют.

Gaden Gogi написа
                Не мога да не се стърпя и да не запитам: а кой друг кораб от тази епоха (освен британските) има закрит нос?
                Не мога да се стърпя да не отговоря - виж картинката. Иначе може да ме обвиниш пак, че не чета.

Gaden Gogi написа
                Неее просто Одзава се опитва да се заяжда
                Не, Одзава, не си е и помислил да се заяжда. Явно всяко мнение различно от това на Гоги минава в графата заяждане с Гоги. Та да се върнем на "Рюрик" ако обичате.
                Last edited by Odzava; 18-05-2007, 16:41. Причина: Автоматично сливане на двойно мнение
                Неизвестен руски адмирал

Comment

Odzava написа
                  Ако прочетеш пост номер 14 ще разбереш, че освен че чета мога и да мисля..
                  Oтбелязваме за протокола че Одзава може да мисли, и е измислил да тарикатее на дребно, като примерно това че не всички оръдия на германеца стеляли на един борд...брех че чудо, май същото се отнася и за руснака...по случайност.
                  Odzava написа
                  Аз от самолети много не разбирам. Сега научавам, че и съветските авиоконструктори и пилоти също не разбират. Но може Гоги да обясни в отделната тема...
                  Гоги не смята да обяснява, при положение че въпреки деклариранот ит невежество в авиационните темтики ти се хвърляш да плюеш чуждите писание засягащи такива. Но може да прочетеш някоя монография за запоменатият Як-38 и после да се опиташ да ни обясниш как тази демонстрация на "как не трябва да се прави" би могла да свали АУАКс или Нимрод (а може и Орион), когато :
                  1. няма радар и няма как да ги открия
                  2. няма далечиан на полета и няма ка да стигне до тях.
                  3. всеки изтребител от охранението ще го бутне, просто между другото
                  4. няма адекватно въоръжение за въздъшен бой
                  и т.н.т. и т.н.т.
                  Odzava написа
                  Ами освен главоболие в момента друго не ме гони. А за удачни, не разбрах, разбираш "харесвани от теб" или "удачно изпълнени". Цитирал си "Есекс" - ОК. Аз дадох претенциите към него, което показва, че всеки кораб може да бъде оплют.
                  в такъв случай ще те помоля да напишеш определение за "удачен" кораб за да може да отговорим на твоят въпрос. После в темата за Студенат авойна може да напише с какво "оплютите" от мене кораби (руски) са толкова прекрасни.
                  Odzava написа
                  Не мога да се стърпя да не отговоря - виж картинката. Иначе може да ме обвиниш пак, че не чета. .
                  Добре, още ЕДИН кораб освен британските със закрит нос, това автоматично прави Есекс неудачен
                  Odzava написа
                  Не, Одзава, не си е и помислил да се заяжда. Явно всяко мнение различно от това на Гоги минава в графата заяждане с Гоги. Та да се върнем на "Рюрик" ако обичате.
                  О колко сме радостни, предвид декларацията на Одзава че той мисли(принципно), и в същото време не си е помислял да се заяжда, то ние сме спокойни и се радваме че няма зла умисъл.
                  Та какво за Рюрик? В сравнение с Брюхер е
                  -по-бавен
                  -по-слабо защитен
                  -с по-калпаво СУО
                  - с разнородна артилерия
                  -със значително по-ниска огнева производителност
                  и т.н.т. но все пак Одзава МИСЛИ че той е по-добър:tup:

Comment

Gaden Gogi написа
                    Oтбелязваме за протокола че Одзава може да мисли, и е измислил да тарикатее на дребно, като примерно това че не всички оръдия на германеца стеляли на един борд...брех че чудо, май същото се отнася и за руснака...по случайност.
                    С подобни думи - като "тарикатее", например, Гоги далеч отстъпваш от добрия тон в спора.
                    Това, че ти самият не си вникнал в съдържанието на поста ми донякъде затруднява обсъждането, но пак да поясня. Огневата производителност на ГЛАВНИЯ КАЛИБЪР на "Рюрик" е по-голяма от огневата производителност на БОРДОВИЯ ЗАЛП на "Блюхер". Сметките си направи сам.

Gaden Gogi написа
                    Гоги не смята да обяснява, при положение че въпреки деклариранот ит невежество в авиационните темтики ти се хвърляш да плюеш чуждите писание засягащи такива. Но може да прочетеш някоя монография за запоменатият Як-38 и после да се опиташ да ни обясниш как тази демонстрация на "как не трябва да се прави" би могла да свали АУАКс или Нимрод (а може и Орион), когато :
                    1. няма радар и няма как да ги открия
                    2. няма далечиан на полета и няма ка да стигне до тях.
                    3. всеки изтребител от охранението ще го бутне, просто между другото
                    4. няма адекватно въоръжение за въздъшен бой
                    и т.н.т. и т.н.т.
                    No comment

Gaden Gogi написа
                    в такъв случай ще те помоля да напишеш определение за "удачен" кораб за да може да отговорим на твоят въпрос. После в темата за Студенат авойна може да напише с какво "оплютите" от мене кораби (руски) са толкова прекрасни.
                    Нищо подобно не съм написал. Никъде не съм твърдял, че съветските кораби са прекрасни, а че флота им е бил втори в света. Може да поговорим в отделна тема как точно индийските кораби решават задачи от Третата световна война.

Gaden Gogi написа
                    Добре, още ЕДИН кораб освен британските със закрит нос, това автоматично прави Есекс неудачен
                    Просто отговорих на въпроса.

Gaden Gogi написа
                    О колко сме радостни, предвид декларацията на Одзава че той мисли(принципно), и в същото време не си е помислял да се заяжда, то ние сме спокойни и се радваме че няма зла умисъл.
                    Та какво за Рюрик? В сравнение с Брюхер е
                    -по-бавен
                    -по-слабо защитен
                    -с по-калпаво СУО
                    - с разнородна артилерия
                    -със значително по-ниска огнева производителност
                    и т.н.т. но все пак Одзава МИСЛИ че той е по-добър:tup:
                    Да си радостен е добре като начало. Ако станеш и възпитан ще е една не лоша комбинация от качества когато обсъждаме във форума. А да започнем със сравняване на ТТДанните може и да е дбро като начало:
                    1. Защитата като цяло е еквивалентна, за сметка на по-доброто качество на английската броня.
                    2. За СУО вече казах
                    3. Артилерията на "Рюрик" е адекватна на преходния период. По отношение на "Блюхер" 203 мм оръдия се оказват един не лош спомагателен калибър. А 254 мм са като цяло по-добри от 210 мм на немския кораб.
                    4. За огневата производителност също вече съм писал. Но ако има желание мога да сложа данните и за руските и за немските ордия.
                    Неизвестен руски адмирал

Comment

Между другото разположението на оръдията от главния и спомагателния калибър и на Блюхер и и на Рюрик е класическо хексагонално /шестогранно/ за тази епоха - като започнем от Аки, Сецу, Кавачи, Икома, Дифенс, Лорд Нелсън, Авероф, Сан Марко, Реджина Елена, да не ги изброявам и другите.
                      За самолетоносачите - не е чак толкова необходимо да са бронирани палубите, колкото да са закрити в носа. Такива са На Лексингтън и Саратога и Арк Роял, мака и небронирани, но са си екстра.Есексите са военна постройка, увеличен Йорктаун, а и през войната основното ударение е на количеството самолетоносачи, увеличение на авиокрилото, усъвършенстване на радарите и на СУО-то
                      П.В.

Comment

Odzava написа
                        Огневата производителност на ГЛАВНИЯ КАЛИБЪР на "Рюрик" е по-голяма от огневата производителност на БОРДОВИЯ ЗАЛП на "Блюхер". Сметките си направи сам.
                        .
                        Аз сметките съм ги направил, сега остава ти да ни обясниш как 4 254 мм имат по-голяма огнева производителност от 8 210 мм.
                        За вторият флот: отвори тема и ще го дискутираме.

Odzava написа
                        3. Артилерията на "Рюрик" е адекватна на преходния период. По отношение на "Блюхер" 203 мм оръдия се оказват един не лош спомагателен калибър. А 254 мм са като цяло по-добри от 210 мм на немския кораб.
                        4. За огневата производителност също вече съм писал. Но ако има желание мога да сложа данните и за руските и за немските ордия.
                        Да на ПРЕХОДНИЯТ, а Брюхер е кораб от следващият, с всички произтичащи плюсове. иначе не е чудно че 254 е по-добро от 210, само дето едните са 4 а другите 8, А данните всички сме ги гледали в navweap.
                        Last edited by Gaden Gogi; 18-05-2007, 17:30. Причина: Автоматично сливане на двойно мнение

Comment

Стига с това "Брюхер", дразни!

thorn

Средновековните църкви в България

Comment

Thorn написа
                            Стига с това "Брюхер", дразни!
                            И какво точно Ви дразни?

Comment

Люхер" . При "БРюхер" покрай другото се получава една смешна асоциация с руската дума "брюхо".

Comment

ОК, ще се поправим...евентуално..за в бъдеще, Иначе Одзава както е тръгнал скоро ще ни обяснява как Андрей Первозвани е по-добър от Дредноут. просто споделям предчувствие

Comment

Working...
                                X