Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Надводни рейдери през ВСВ-епизод 2, Алтернативата

Collapse
X

• Filter
  • Време
  • Show
new posts

Odzava написа
    Ех добре, че в Райха нямаха такова задълбочено планиращо звено като Гоги...
    Ти пък Одзава - в Райха, то никъде другаде по света нивгаш не е имало такава планираща институция, а как чете само да знаеш :lol:
    Иначе идеята на Гоги да бомби Англия изисква или ежедневни полети на Уралбомберите(по-горе той самия приема че ще хвърчи през ден, тоест нещо не се връзва) или огромно количество такива(ще се наложи да ликвидира някоя танкова армия, за да има пари за Уралбомбери, представям си колко ще са "впечатлени" във Вермахта, а и самия Адолф дето напиня на лебенсраум на Изток :mhehe: ). Интересен е и момента с лесното и бързо пребазиране, в един момент където и да пуснеш бомба във Франция, Белгия и Холандия - все на уралбомбер летище ще падне(предлага се Ob да има бонус за унищожаване на немски летища в сметките, понеже Георгвафе ще трябва да строи такива с бетонни писти, които се оправят бая по трудно)
    Кървава зора вестява страшен бой и кървав път, готови пак за нова слава Рилци в бой ще полeтят ! Пред стените Булаирски в неравна люта бран ние славно победихме в боя тебе, вража зган!Тежки гаубици тряскат крачи полкът Рилски твърд! Нас гранати хич не стряскат нас не плаши даже смърт.

Comment

Много се е изговорило тук. Не бях спал към 40 часа, та се извинявам за отсъствието. Ще се опитам да отговоря накратко на всички въпроси.
      Одзава написа
      Тъй като бях обвинен в читърстване (измама по български) смятам, че и тези факти трябва да залегнат в алтернативата, като разчетите ще ги правя аз, а Динайн ще може да ги следи в малък .xls файл, който съм готов да приготвя.
      Съгласен. За по-лесно предлагам да се установи бройката на всеки тип транспорти (2 типа общо, както разбирам) и даден конвой да е съставен от еднотипни кораби, за да може да се изчислява по-лесно тонажа, скоростта и т.н.
      За тонажа принципно съм съгласен. Не разбирам толкова от тези неща, но съм склонен да вярвам на Одзава. Всъщност той е прав, ще сканирам една страничка после.

Gogi написа
      Към Водещият: искам няряд за разрушаване на пристанице, завод, складов комплекс. Също така наряд а минно заграждение и ефективността на последното
      Ще го измисля. Но не смятам да е нещо грандиозно. Гоги, при всеки аспект, който включвам, изникват още 2. Ако вървим по тази линия, Одзава ще бомбардира и укритията за подводници. И заводите, и тренировъчните школи в Балтика, и летищата, и корабостроителниците и хиляда други неща, ти ще искаш накрая диверсионни групи да взривяват британски радари по брега. Ще се посъветвам с Даниц, нали е роднина на Дьониц, и ще видим.

Морякът написа
      Въпрос към водещия - разните подвеждащи мероприятия каква роля ще играят или става много сложно ако въведем и такива?
      Предлагам да минем без такива неща. Много сложно става.

Морякът написа
      Георгвафе ще трябва да строи такива с бетонни писти, които се оправят бая по трудно
      Може ли малко повече информация за това? Защо Уралбомберът трябва да има задължително бетонна писта?
      Last edited by Dinain; 09-02-2007, 14:57. Причина: Автоматично сливане на двойно мнение
      "No beast so fierce but knows some touch of pity."
      "But I know none, and therefore am no beast."

(Richard III - William Shakespeare)

Comment

Dinain написа
        Може ли малко повече информация за това? Защо Уралбомберът трябва да има задължително бетонна писта?
        'щото на моряка му е скучно и се чуди какво да се заяде, за т'ва.
        Иначе ще се развам да ми посочите кога британците почват да бомбят базите на подводниците и като как ще изнамерят ресурси за това в средат ана Битката за Англия.
        За това колко пъти ще летим над острова: колкото си искаме, все пак това са ДОПЪЛНИТЕЛНИ сили, освен съществуващите. и ако имам един конвой на ,месец и по него оперирам да кежем седмица, то през останлите 3 ще мога да си летя над острова
        а за заядливите господа беше обяснено от къде ще се вземат парите за въпросните ДОПЪЛНИТЕЛНИ машини, при това се падат по 500 на икономисан линкор, по 4 линкора, плюс 2-3 крайцера.

Comment

Мне. Говоря ти за излагане на темата "на час по лъжичка". А и в първата тема както показах първите 10 поста няма и идея за смислено обяснение. ОК. Аз съм съгласен да се играе по твоите правила. Ама да започне м все някога. Или ще търсим нови вратички, за да не се стигне до тестване на предложения от теб вариант и да се види неговата обреченост.

Gaden Gogi написа
          а за заядливите господа беше обяснено от къде ще се вземат парите за въпросните ДОПЪЛНИТЕЛНИ машини, при това се падат по 500 на икономисан линкор, по 4 линкора, плюс 2-3 крайцера.
          Хаааа-хааа-хааа. А ДОПЪЛНИТЕЛНИТЕ ЛЕТИЩА за тия 500-600 самолета къде ще са? за това говорим все пак Ама нищо де. Ще го обсъдим. Тъй като не едно летище са се базирали до 30-40 самолета през ВСВ предлагам все пак да имаме и това в предвид. Луфтвафе се разполага в Белгия, Холандия и Франция за Битката за Англия. Та Гога, подготви си и малка такава карта. Пропусквателната способност на пътищата и железниците за ДОПЪЛНИТЕЛНИТЕ ешалони с гориво и боеприпаси приемаме за достатъчна.

Sailor_Malan написа
          Ти пък Одзава - в Райха, то никъде другаде по света нивгаш не е имало такава планираща институция, а как чете само да знаеш :lol:
          На Райха ще му трябват 2-3 Гадни Гогита, защото както иска да оперира по сухоземни и морски цели, няма начин да не омота пилотите. То Нагумо се видял в чудо кого да атакува, ако и да имал Тамон Ямагучи. Пък Гогата ще огрее навсякъде.
          Last edited by Odzava; 09-02-2007, 16:07. Причина: Автоматично сливане на двойно мнение
          Пишут нам много.... Погубит нас всеобщая грамотность.
          Неизвестен руски адмирал

Comment

Хм.

Темата се заключва за един ден за успокояване на страстите.
            albireo написа
            ...в този форум... основно е пълно с теоретици, прогнили интелигенти и просто кръчмаро-кибици...

Comment

Working...
            X