Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Надводни рейдери през ВСВ-епизод 2, Алтернативата

Collapse
X

• Filter
  • Време
  • Show
new posts

Е, Гоги, "Харикейна" с двете 40 милиметрови оръдия е щурмови вариант за действие по наземни цели (противотанков го водят). НЕ виждам как ще се превърне в прехващач.

А за оръдията като отбрана на бомбардировача - то няма лошо, но все пак не мисля, че срещу изтребител са достатъчно по-ефективни от 12,7 мм или 13-15 мм картечница. Плюсът на картечниците е, че имат по-голям боекомплект, по-висок темп на стрелба и по-дълъг ред, т.е. все неща, котио помагат при отблъскването на изтребители. Особено важен е боекомплекта.

А на какъв мащаб ще изчислявате бойните дейстивя? Обощено на месец? И ще се смятат ли отделните зони на Атлантика и дейстивята по летищата?
    Last edited by gollum; 30-01-2007, 15:28. Причина: Автоматично сливане на двойно мнение

Comment

gollum написа
      Е, Гоги, "Харикейна" с двете 40 милиметрови оръдия е щурмови вариант за действие по наземни цели (противотанков го водят). НЕ виждам как ще се превърне в прехващач.
      Знам:mhehe: ама се опитвам да подведа Одзава

gollum написа
      А за оръдията като отбрана на бомбардировача - то няма лошо, но все пак не мисля, че срещу изтребител са достатъчно по-ефективни от 12,7 мм или 13-15 мм картечница. Плюсът на картечниците е, че имат по-голям боекомплект, по-висок темп на стрелба и по-дълъг ред, т.е. все неща, котио помагат при отблъскването на изтребители. Особено важен е боекомплекта.
      А на какъв мащаб ще изчислявате бойните дейстивя? Обощено на месец? И ще се смятат ли отделните зони на Атлантика и дейстивята по летищата?
      теоретично са по-ефективни защото имат по настилна траектория, и по-голям поразяващ ефект, много по-голям, все пак имат разривен заряд.
      За боекомплекта не съм проверявал но темпът на стрелба е съизмерим.
      За схемата, аз предлагам само обща схема, иначе ще трябва да се смята от какъв товарооборот има нужда англия, колко кораба могат да го осигурят, има ли ги тези кораби и т.н.т.
      Иначе предвид че сме по време на Битката за Англия когато инициативат е изцяло в германците ми е любопитно от къде англичаните ще намерят ресур за удар по летища. иначе водещият ка киска икономисаните пари? разпределени по години и план за усвояването им или само обща сума?

Comment

Gaden Gogi написа
        И понеже съм готин ще подскажа на Одзава: има сериина модификация на Харикейн с ДВЕ 40 мм оръдия.
        Няма нужда. Това се появява доста след 1939 г. Аз нямам нужда от подобни еквилибристики. а и тази модификация четох че е щурмовик срещу танковете.
        Пишут нам много.... Погубит нас всеобщая грамотность.
        Неизвестен руски адмирал

Comment

а аз изрових за колко германците са продали кулите на недостроените 3-ти и 4-ти Бисмарк на руснаците за 69И.
          ценат ан абоекомплекта също, и тя е астрономическа.

Comment

Gaden Gogi написа
            A и още нещо: предполагам Моряка говори за Хаземаер, това обаче в работоспособен вид не се появява рпез войната, а и изобщо всички ситеми които той визира са най-рано от '43 година, а ние сме '40-та. а тогава дори универсалните оръдия не струват защото си нямат радиовзривател, пом-помите са хубави, но ние ще летивм над тях.
            Впрочем германският бомбер още от началото е замислян като отбранителнооръжие да си има оръдия....фу че са натегачи тези германци

системата е прилична:tup:
            И понеже съм готин ще подскажа на Одзава: има сериина модификация на Харикейн с ДВЕ 40 мм оръдия.
            Не, не за това. Понеже не съм в България и няма как да ти дам книжката до март, ако искаш потърси си двата тома не Тиъдър Роско за американските есминци през ВСВ(със сигурност ги има в книжарниците на Анжела), там човека подробно е описал техническите параметри. И на Бенсън III и Флетчър вече стои ъпгрейдната версия на системата(не само за зенитките, а за цялата артилерия на кораба)
            Кървава зора вестява страшен бой и кървав път, готови пак за нова слава Рилци в бой ще полeтят ! Пред стените Булаирски в неравна люта бран ние славно победихме в боя тебе, вража зган!Тежки гаубици тряскат крачи полкът Рилски твърд! Нас гранати хич не стряскат нас не плаши даже смърт.

Comment

пак започнахме с празните приказки. Значи приемаме съотносшение 3 изтребителя/за бомбардировач. Това устройва ли те Гога?
              Сега за подводниците - средно на поход една подводница потапяла от 0 до 4-5 транспорта. Например Ото Кречмер за 17 месеца потапя 47 транспорта. За това време има 30-тина похода. Ако приемем средно 2 транспорта на подводничар-ас смятам че е съвсем реалистично. За новобранеца 0,2-0,5 транспорта също приемам за нормално. Освен това нека приемем, че Германия няма проблеми с торпедата и те се взривяват винаги.
              По въпроса за пом-помите - може и над тях, обаче точността на бомбомятане би трябвало да падне 3-4 пъти.
              Неизвестен руски адмирал

Comment

Sailor_Malan написа
                Не, не за това. Понеже не съм в България и няма как да ти дам книжката до март, ако искаш потърси си двата тома не Тиъдър Роско за американските есминци през ВСВ(със сигурност ги има в книжарниците на Анжела), там човека подробно е описал техническите параметри. И на Бенсън III и Флетчър вече стои ъпгрейдната версия на системата(не само за зенитките, а за цялата артилерия на кораба)
                За коя година иде реч обаче.
                2 Одзава : съгласен.

Comment

Odzava написа
                  пак започнахме с празните приказки. Значи приемаме съотносшение 3 изтребителя/за бомбардировач. Това устройва ли те Гога?
                  Сега за подводниците - средно на поход една подводница потапяла от 0 до 4-5 транспорта. Например Ото Кречмер за 17 месеца потапя 47 транспорта. За това време има 30-тина похода. Ако приемем средно 2 транспорта на подводничар-ас смятам че е съвсем реалистично. За новобранеца 0,2-0,5 транспорта също приемам за нормално. Освен това нека приемем, че Германия няма проблеми с торпедата и те се взривяват винаги.
                  Приеми да е 1 транспорт на поход за новобранеца. За 0,5 просто ще го разжалват и ще го пратят на руския фронт. И да има проблем с торпедата Германия, въпрос на много малко време (и на конкретна ситуация) е някой да гръмне по транспорт под остър курсов ъгъл(първоначалното решение на американския проблем с торпедата) и да види, че така примерно или някак си другояче иначе непотребното торпедо си гърми нормално. Оттам нататък като си доложи човека наблюдението на началниците въпрос на натракването на указанията на машина и свеждането им до останалите екипажи е всички да започнат да се стремят да атакуват в такива условия, които им позволяват успешна стрелба.
                  По-горе спомена взаимодействието на подводниците със самолет, някой може ли да разкаже повечко за подводничарските средства за връзка от онова време, за да изградим сравнително реалистична картинка?
                  Без пряка връзка между подводниците и самолета взаимодействието ще е много сложно.
                  Ако приемем че три морски изтребителя(приемаме че иде реч за нещо сходно с късния F6F понеже той е достатъчно тежко въоръжен, да се бори с големи бомбардировачи) са достатъчни за един бомбардировач, това означава че във всяка нападаща формация по-голяма от 10 самолета ще останат непокрити такива, дори в случай че цялото авиокрило на екскортния самолетоносач(обикновено около 30 самолета, приемаме че е помъкнал само изтребители щото рабоатат му е да охранява конвои) е във въздуха и чака нападението всеки момент.
                  Аз лично тоя случай ако трябваше да планирам операцията щях просто да ви навестя с две ескадрили(една Уралбомбер и една Маринещурмфлугцойг - само не ме карайте да го пиша на немски ) през малък интервал от време и с мънинко късмет цялото авиокрило щеше да подгони Уралбомбера(при мерак мога да се опитам да направя така и че Уралбомберите да заведат ловците си до изтребителен заслон :twisted: ), докато едно звено Маринещурмфлугцойг се занимава да разпарчедосва охранението, а останалите три давят самия конвой.
                  В тоя случай ако искате да се пазите качествено ще трябва да свалите от бойни операции някъде другаде два леки самолетоносача (нещо от сорта на индипендънс) и да си сформирате, АУГ, която специално да провежда конвои през най-опасните направления. Не че не е възможно, но пак означава че сте отклонили хора и ресурси нужни другаде и примерно ще ви тури прът в колелата на някоя амфибийна операция докато не понамалеят Уралбомберите
                  Кървава зора вестява страшен бой и кървав път, готови пак за нова слава Рилци в бой ще полeтят ! Пред стените Булаирски в неравна люта бран ние славно победихме в боя тебе, вража зган!Тежки гаубици тряскат крачи полкът Рилски твърд! Нас гранати хич не стряскат нас не плаши даже смърт.

Comment

Хехехе. Да. Съгласен моряко, обаче само някои имат право на алтернативи - на други алтернативите летели чак 1942 г.
                    Неизвестен руски адмирал

Comment

Имаше една много интересна статистика в руска книга, че винаги един изстребител прехващач се равнява на 3 атакуващи изстребителя,защото те трябва да пазят бомбардировача или торпедоносеца
                      П.В.

Comment

De Ruyter, чел съм го това нещо (беше в приложенията към една книга, по-точно и е от Исмаилов, ако не ме лъже паметта), обаче едно, че все пак е доста условно и второ - тук така или иначе не иде реч за това немските бомбардировачи да летят с ескорт. Най-малкото досега не съм видял да става въпрос и за създаване на ескортни изтребители, а такива "Луфтвафе" въобще няма през войната (е, използва принудително Bf-109, ама те съвсем не стават в нашия случай и Me-110, но пък те не вършат кой знае каква работа срещу противникови едномоторни изтребители).

Според мен Великобритания също трябва да има възможност за своите алтерантивни прехващачи на тежки бомбардировачи. Няма начин реализацията на програмата за "Уралбомбер" в такъв размер да не предизвика съответните контрамерки. Както по отношение на залагане на прехващачи, така и по отношение на засилването на финнасирането на ПВО-то.

Comment

Odzava написа
                          Хехехе. Да. Съгласен моряко, обаче само някои имат право на алтернативи - на други алтернативите летели чак 1942 г.
                          Aми стига да обясниш като как ще получиш нещото от '42 две години по-рано проблемняма да има.
                          Иначе нека ползваме Пантери през първата световна, изобщо няма да се стигне до втора, освен това наличието на ескортни самолетоносачи малка алтернативщина ли ти се вижда? или масови изтребители с оръдия?

gollum написа
                          Според мен Великобритания също трябва да има възможност за своите алтерантивни прехващачи на тежки бомбардировачи. Няма начин реализацията на програмата за "Уралбомбер" в такъв размер да не предизвика съответните контрамерки. Както по отношение на залагане на прехващачи, така и по отношение на засилването на финнасирането на ПВО-то.
                          Че той Одзава нали това прави, разни самолетоносачи и прехващачи, въпросът е от къде взема пари за това
                          Last edited by Gaden Gogi; 30-01-2007, 17:03. Причина: Автоматично сливане на двойно мнение

Comment

Gogi написа
                            иначе водещият ка киска икономисаните пари? разпределени по години и план за усвояването им или само обща сума?
                            За да не се усложняват допълнително нещата, дайте машините които ще икономисате и тези, които ще режете (рязането също трябва да се запише като разход, ама няма да се правя на счетоводител ). Само че не забравяйте, че трябва да има малко реализъм, пратете ми ги на мен данните - какви икономисани кораби, колко пари общо и какво ще правите с тези пари в периода юни '35- юни '37. Ще ги пусна тук, това ще е първата "ревизия" (нали се разбрахме за двугодишни). Адаптирайте се и ми пратете пак разчета, какво ще строите през периода юни '37 - юни '39. Тогава ще постна резултатите пак. Третата ревизия ще е на половина, само 1 година до юни '40 остава. Тогава ако искате ще постна резултатите преди битката за Британия и ще знаете всеки с какво разполага, или няма да ги поствам и ще е по-реалистично.

Но нека първо уточним параметрите.

ПП За подводниците - доколкото си спомням координацията със самолет е била много несигурна работа, и от технологична гледна точка и от съображения за сигурност, но когато се е осъществявала е довеждала до много добри резултати. При все това се е получавала рядко (ВВС и подводниците не са се разбирали много, пилотите са предавали неточни координати и т.н.), през почти цялото време самолета е предавал координатите на сушата, а оттам са ги препращали на подводницата. Дьониц много се е оплаквал от липсата на разузнавателни самолети специално за нуждите на подводниците и когато най-сетне са му ги дали, от ниското им качество и лошо взаимодействие. В резултат подводниците често са пристигали на координатите, когато конвоя отдавна е изчезнал.
                            "No beast so fierce but knows some touch of pity."
                            "But I know none, and therefore am no beast."

(Richard III - William Shakespeare)

Comment

Е ти съвсем друго твърдеше преди няколко страници. а именно че не самолети били потопили соченият тонаж а подводници насочени от самолетите.

Comment

Ох от два часа се опитвам да потъна в теориите обясняващи ЕС, ама все си отвличам вниманието с вас :mhehe: .
                                Да кажем че и Голум има известно право. При това нещо много сходно с неговата идея дефакто е реализрано още през лятото на 1940 г. иде реч за изтребителния бристъл бофайтър - вероятно обаче в такъв случай екскортния самолетоносач ще е за зор заман, а на вероятните маршрути на Уралбомбера ще баражира по някое звено Бофайтъри(който в един момент даже си има собствен радар, но да кажем че в случая ще се управлява от някой изнесен комаден пункт близо до Саутхемптън или до Инвернес за северната зона на отговрност) - хубавото му е че е голям, може да парулира дълго време, носи на бой и е тежко въоръжен. А ако му покатерим и 57мм оръдие от москито, няма да има проблем да бастисва Уралбомбери. Тоест решението ще е колкото се може по-малко уралбомбери да достигат до бой с корабната ПВО а рубежа на прехват да се изнесе максимално близо до летищата на Уралбомбер, когато последния още носи много гориво и е слабо маневрен - хубавото на Бофайтъра в случая е, че мога да си държа баражите на безопасно разстояние от изтребителите 1 луфтфлоте във Франция
                                Сори че пак се отклоних от статисиката

Comment

Working...
                                X