Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Съвместно моделиране

Collapse
X

• Filter
  • Време
  • Show
new posts

Съвместно моделиране

Понеже Одзава вече се изхвали че имал доста време значи може да се върнем към вече разискваната тема за съвместното моделиране.Предвид изминалото врем някой идей вече са олегнали, появили са се други. Ето как аз виждам нещата:
    1. Това да не е мерене на кой му е най-най-по, естественно на края може да се организира тема с анкетка, но не товае най-важното.
    Важен е процесът. Аз го виждам разделен на няколко етапа, първи дискутиране кой точно кораб ще се прави, съобразявайки се с възможността за лесното му намиране, цената и това да е интересен за всички участници. вторият етап е най-важен според мен, а именно изирване на информация за въпросното корито, тама първо ще е съвместен процес полезен за всички после предположително ще приобщи и неизкушени да се включат и да найчат нещо за тези най-съвършенни плодове на човешкият деструктивен генийй-корабите.
    Тук има и бонус: въз основа на събраната информация аз смятам да проектирам комплект фотоецвани детайли за моят модел, а за да може всики да стартират при равни условия всички участници в начинанието (да се разбира активни участници) ще получат същият комплект, естествено ана аванта.
    следващ етап е самото моделиране, което е добнре да се проведе с показване на снимков материал от процеса и описване на техниките, това се надявам да е полезна за някой който ще се изкуши
    И на края, е накрая ще си г мерим:rock:
    Last edited by Gaden Gogi; 12-11-2006, 12:32.

Ajde de няма ли изкушени? даже ако се наложи моделът да се внася от вънка мога да се нагърбя с това, като кинтите за транзакция и превоз до българия са за моя сметка, от Шопия за прованса вече вски си ги поема.
    Впрочем има чалъм да получанеща на Комбриг на цени 2-3 $ по-ниски от пазарните, но корабите са смолни и принципно скъпи та се съмнявам да е с тях нещото.
    И понеже още няма никой да изложа своите съобръжения за кораб и период: предлага ВСВ тъй като по дефиниция е популярна, ветроходите са красиви но не всеки ги обича, ПСВ и около нея: има малко модели и не са така популярни, пък и повечето са смола, съвремие:е грознчки са и не всеки ги признава за бойни кораби.
    Остава ВСВ, това естественно са само разсъждения, аз лично съм навит на почти всичко....дори германско...даже да си призная ми се прави Шарнхост
    Мащабът предлага 1/700, корабите са достатъчно компактни за да могат да се съхраняват навсякъде а и цената не гони астрономиески величини. това бяха моите 5 цента/копейки/стотинки

Comment

Днеска имаше призиви за нови теми, но никой не се сети за тази.
      А аз даже имам предложение за конкретен кораб : Адмирал
      Граф Шпее, на Ревел в 1/720
      Моделът е мнооого добър (аз си имам два) лесно се събира, не са нужни доработки, ням аи проблеми при стиковането, може да се намери във всеки град където има Бонжур на съвсем приличната цена от около 18 кинта.
      Принципно моделът е на Италери но ревел го преопаковат, това за обща култура. може да се построи в фулл хъл или ватерлиния.

Comment

А сега има ли го в Бонжур, че нещо не го намирам
        П.В.

Comment

На славайков трябва да го има, ако не в Лозенец, виждах го и в Малкият ЦУМ ама онзи ****** (автоцензура) е раздул цената доста неприлично.
          Аз събота и неделя привеждах височината на борда в необходимите граници.

Comment

Информацията ми е с давност около месец: В Бонжур няма никакви китове на кораби...пълна суша. Известното магазинче на булевард "Черни Връх" има някой неща, но избора е малък. Магазина на "Каблешков" и "Борис III" има доста "морски" неща, но не и ако се интересувате от ветроходи/видях само галеона на Heller/.
            Избора на кораби е най-голям в Малкия Цум на "Пиротска". Точно преди нова година бяха заредили всичко на Rewell /имам в предвид наистина всичко, от цялата колекция ветроходи, до Q2.../. Имаше и няколко от моделите на Heller.
            За цените не знам, но за скъпите модели май можеш да се пазариш. Ако е нещо по-дребно при всички случаи, ще ти излезе по-евтино от там, отколкото да си го поръчаш от нета и да чакаш два месеца.
            Аз си купих фрегата на Revell /U.S. United States/ 1:150. Вече е почти готова, започвам неравна борба с такелажа, ама тука вече залитам към офтопик, за това когато е готова, ще и изпляскам фотографията в темата за корабомоделизма, за да можете да ми оплюете уменията

П.П: В състезанието бих се включил, но ако се съберат повече хора. Иначе шансът ми срещу автора на темата е точно -273 градуса по фаренхайд :kill_myse
            This is my signature. There are many like it but this one is mine.

Comment

1. защо смяташ че няамш шанс? аз модел на съм правил от 2 години, а кораб от още повече.
              2. преди седмица корабите на Ревел ги имаше, а в малкият ЦУМ нещата бяха малко, тук таме разни неща на моделист

А иначе за модела: аз проверих неговите размери, изключително точни са за този мащаб, единствената замечатка е че ватерлинията е дадена много ниско, и ако се прави в стандарт "ватерлиния" трябва доста да се стърже, за "фулхъл" просто трябва да се боядиса по-високо.
              Иначе това се потвърждава не само от сметките, и на снимкитя горната част на була не се вижда над водата...това е и добър ориентир до къде трябва да се стръгне, аз си го мерих с шублера та да е точно.
              Last edited by Gaden Gogi; 15-01-2007, 17:33. Причина: Автоматично сливане на двойно мнение

Comment

1. По напълно обективни причини. Виждал съм снимки на твои модели в Криле. Правил съм "метален" кораб, преди 15 години и не тая много спомени. Съответно не съм работил с аерограф. Четките може да са идеални за "дървен" кораб, какъвто завършвам в момента, но са неизползваеми за "метален".
                2. Това не значи разбира се, че не бих се пробвал, зависи от времето на стартиране. Опцията за допълнителни детайли е силно изкушаваща, с удоволствие бих закупил един комплект.
                3. В предишния си пост, подло премълчах най-важния аргумент. Като завърша сегашното корито, ще си поръчам истински дървен кит на ветроход/сигурно сащиански клипер, че избора е най-голям/. Съобразно с цената му, ще вложа доста усилия в него и не знам дали ще ми остане време за един грозен, ръбат, нашарен с камуфлаж Шпее :clown:

Comment

1. Едва ли точно мои модели си гледал в Криле.
                  2. аз лично работя с четак, и оплаквания нямам, само с плаубите леко се измъчвам но се трае.
                  3. Ецваните чаркове беше предвидено да са на аванта, иначе аз в България не продавам, иначе за сега съм проектирал кърмовото украшение (орел със свастика) леерите и малките зенитки. липсва ми инфо за другите чаркове но през почивните дни ми се въртеше мазохистичната идея да направя торпедните апарати от игли за спринцовка, много джиджанао ще изгледна
                  4. Шпее който се предлага в комплекта е във конфигурация от средатата на 30-те (ако и фирмата да приказва друго) и респективно е снежно бял, или с опознавателни ивици за испанският патрул (той там дали е бил?)

Иначе аз предлагах и Шарнхос/Гнайзеннау, ама никой не се нави, аз трябва да получа два в началото на следващият месец.
                  Last edited by Gaden Gogi; 15-01-2007, 18:10. Причина: Автоматично сливане на двойно мнение

Comment

Точно твой беше. Някакъв линкор, с интересен камуфлаж, беше отдавна и може да си забравил/ника със сигурност беше твоя, а дали човека е бил същия няма как да знам/.
                    За четките ще ти повярвам. Аз също вече понатрупах малко опит и знам че и с четка може да се докара добър резултат. Просто съм чел "експерти" да казват, че било "невъзможно" гладко покритие без аерограф.
                    Няма повече да ти разводнявам темата, но ще я следя и евентуално на по-късен етап може да се реша да се включа в инициативата.

Comment

Aaaaa onowa move da e biл Гнайзеннау в предполагаемата модернизация от '43.
                      Той е в камуфлажа с който са потопили Шарнхост, много шарено ено. мрем си да рисуваме шарени камуфлажи аз го имам и в 1:570 със същият, сега се чудя на кой да си шитна корабите в този мащаб защото съм решил че трябва да са в 1/700-720.
                      иначе офертата за чаркове на аванта важи за включилите се от началото и помагали със събирането на информация (т.е. не са съвсем на аванта).
                      Та да повторим последното предложение :Адмирал Граф Шпее, намира се лесно и е на прилична цена, март месец се очакват и разни неща на Тръмпетер, но цените са двойни а и не знам какво количество ще бъде внесено.

За това ли иде реч? тук обаче мащабът е 1/1200, а и моделът е недовършен.
                      Last edited by Gaden Gogi; 15-01-2007, 18:42. Причина: Автоматично сливане на двойно мнение

Comment

Гога, колко чини Шпее в 1/720 на Ревел?Защо казваш че в малкия Цум е много по-скъп?
                        П.В.

Comment

еми 18% е по-скъп, за мен това е чудовищна разлика, особенно като на 300 м от там се продава на нормалната цена.
                          Иначе съм писал колко струва при нормалните хора.

Comment

Дай срок за Шпеето, че го няма в бонжурите, а и съм доста ангажиран
                            П.В.

Comment

В Лозенец го има. И какъв срок? то е доброволно, който иска ако иска, за сега като гледам всички се офлянкват.

Comment

Working...
                              X