Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Съвместно моделиране

Collapse
X

• Filter
  • Време
  • Show
new posts

Добре, вземи го от Лозенец и ще ти дам парите.Физически ми е невъзможно да отида до там много съм кът от време
    П.В.

Comment

Че да беше почнал с това, че искаш някой да ти го вземе аиде за тебе може, но преди другата седмица на там не съм предвидил да ходя.

Comment

E оказа се и там го няма, т.е. ако не си ги намерите самички, "съвместното" в моделирането се отлага.

Comment

Но може и да си го намерите, все пак дост абяха внесени, аз не съм проверявал във всички бонжури,
          а днеск абех до завода където ми правят нещата да си взем ановинките
          Там почти по случайност се намира към 50 метра релинги, част от които бяха за участниците в моделирането...каквито участници обаче няма.
          Другите неща са 20 мм оръдия, 37 мм оръдия и кърмовото украшенie, аз лично част оt детайлите, в смисъл релефа го виждам само на снимките и то с поне 600 точки резолюция, утре като съм в офиса ще ви покажа снимки.

Я все пак още днеска да се изхваля

това на скенера е правено , иначе нищо няма да се види, но пък малко го е светнал, стотинката е истинска, ако им любопитни мога да кажа и точните размери на пилето, или всеки да си ги сметне като намери размерите на истинското и ги мащабира

хе хе, вече го залепих, голяма гъзария засилих се и релинг да лепя но се оказва че тези мискини точно трижичният релинг дето е за германски кораб не са ми направили, дву и 4 жилен имам, но сега не ми трябва гррр така да ми сецват творческият ентисиазъм.
          май ще почна да гъна оръдия
          Last edited by Gaden Gogi; 25-01-2007, 17:33. Причина: Автоматично сливане на двойно мнение

Comment

ако се чудите къде стои това на картинката

Comment

Много са джиджини, но мен така мее подгонила работата, че трябва да откажа участието засега
              П.В.

Comment

ти да видиш оръдията как изглеждат но сега нямам хубава снимкa че нещаtа дето бяха на стомана са се обезцветили при химичната реакция и излизат кофти на снимка, първо ще трябва да ги почистя и после ще се фръцкам.
                Last edited by Gaden Gogi; 25-01-2007, 17:31.

Comment

Впрочем както се вижда от снимката орлета бяха предвидени за всички споменли че ще участват, но уви те се оказаха несериозни, та ще си участвам самичък и ще флудя форума с известия за напредък и снимки.

Comment

Запази едно и комплект релинги - ще се включа - мноооого ме караш да се паля с тез снимки! :rock:
                    П.В.

Comment

че какво се палиш?е тези детайли на живо не се виждат, много са ситни, силно съм се престарал
                      Но предполагам е от материала, на стомана се виждат по-добре, пречупване на светлината и други глупости, като се сътари ще е бомба,
                      ще гледам да лъсна оръдята и тях да покажа, 37 мм е супер, особенно лафета много съм доволен, доста се старах афектиран от едни китайци, все пак как може жълт човек да се мери с бял човек
                      като пусна новата гама детайли ще ги отвеем
                      иначе за следващото моделиране предлагам Худ, и за да няма хъка мъка аз ще ги набавя...сега ми се е отворил един контакт в Русия и евентуално ще ги взем ана безбожно ниски цени, за сег асъм си поръчал два за мене си, единият за конверсия другият за резервни части.
                      А и Ройтер: утре в обедната може да се видим на обичайното място, ще ти донеса един орел да си имаш, а другите неща само ще ти покажа, да те дразня

Comment

да покажем нещо, тук се вижда колко силно е редуцирана височината на борда, някъде има снимка на два корпуса, един оригинален и този, един до друг но не мога да я намеря

taка изглежда лафета на 37 мм зенитка, понеже картинката е със зверски сум, пък не се сетих да сложа нищо разпознаваемо в близост slagam i umalena kartinка на цялата пластинка с оръдията,там се виждат и няколко орлета (чиито размери знаете) които си пуснах от стомана да видя как стават и да мога да си избирам, иначе лафета е висок (в нагънаъо състояние) 1,8 мм

Last edited by Gaden Gogi; 26-01-2007, 10:29. Причина: Автоматично сливане на двойно мнение

Comment

Dа уточним: на общата снимак се виждат частите на 16 37 мм установки и още толкова 20 мм, двете колонки в дясно са 20 мм, всяка е от два детайла, 37 мм са от по 6

Comment

Az proдъжавам със соловото моделиране вчера пробвах месинговите леери, голям кошмар, днеска подобрих техниката ис е заигравах със стоманеният вариант, и на старият кораб му лепнах зад торпедните апарати цялата секция, добре се получи, утре ще рафинирам тениката за да не остават следи, но съм работил с лупа, хубаво че си имам специална луп ана стойка,даже си има по две ципци ако трябва нещо да се хване.
                            Сега ако някой се пита: за какъв тоя е направил релинги от два вида различен материал?
                            Отговорът: месинга се ецва по-добре и предвид че е0,02 мм по-тънък могат да се получат по-добри детайли, освен това е по-лесен за пластичн адеформация и е подходящ за направата на ограждения с много гънки, по мостици и площадки, около оръдията и т.н.т
                            Стоманата е по-еластична и по-твърда, идеята е релингите по периферията на корпуса да са от нея, и на други места където има опасност да бъдат докоснати и евентуално деформирани, аз пробвах, всичките ми предвиждани яса точни, релингът е много здрав утре може да покажа картинка на пробният кораб. щелепя на "истинският" когато съм доволен от резултатите си. сег аще пробвам някой от оръдията.

Comment

Нека покажем още една картинка, това е сравнение на височинатана бордовете:

Горното е с оригиналната височина, крайно неправилна, долното е с правилна, така корабът си прилича на оригинала от снимките, иначе най-малкото изглежда странно, отделно недостоверно, пропорциите се изкривяват и кораба изглежда къс и тантурес, някой ако се интересува от това като как съм го стръгнал да пита, иначе сам ще си писателствам..сега трябва да си направя герба на кораба, пък после и сериозните чаркове

Comment

Вие хубаво се туткате, но иаз не напредвам , много работа, евентуално може да покаже как стоят леерите на тренировъчният кораб.
                                Иначе от украинският ми партньор получих вест че ми е намерил алангерски Ексетър, и че мащабът е точен 1/700 мен ме притесняваш ече са преиздали НОВО което е 1/500, сег атрябва да проверя дали ревел не са имали нещо, как да е при желания след края на този "двубой" (кавичките не са случайни) може да си направим такъв с кораба победите аз се наемам да го доставя за да ви се наложи да си измисляте други оправдания

Comment

Working...
                                X