Само забележка - чертежите, които и да си постнал са в мащаб, доста по-различен от конструктивните. Самия ти курсор в мащаба на чертежът ти ше има действителен размер до метър, така че за каква точност в милиметри ми говорите?
Съобщение
Collapse
No announcement yet.
Разстояние между осите на цевите на линкорите и разсейка
Collapse
X
-
Мисля че има и други неща които са важни,едва ли тези размери са толкова страскащи,никъде не споменавате какво е лагеруването на системите,на какво са монтирани,колко е дебела палубната плоча ,това башнени оръдия ли са,или открит тип,башните шахтов тип ли са,дребни неща ,но много важни в корабната артилерия,напрактика задспусъчното устроиство е много по важно няма лоши оръдия,има калпави артилеристи извинявайте че се намесих в спора
Comment
-
Да, прав си, някои оръдия като италианскити 100мм зенитни са прикрит отвсякъде бед тилната част, невмските 105мм, макар и затворени отвсякъде, поне първите образци дето стоята на Бисмарк , Шарнхорст и Гнайзенау не са затворен тип. Следващите разработки ги затварят и ги херметизират, ама няват време да ги качват вече на корабите, пък и те повечето вече са на дъното......
127/25 на американците пък са си направо открити........190мм на Фробишър - макар и главен калибър също са прикрити само с щитовеП.В.
Comment
-
Gaden Gogi написа Виж мнениеВъз ми е неприятно да го призная но изглежда хер Ройтер е прав-3,75 е.
Иначе новият другар го раздава много активен, как не го е домързяло да ирови 3 годишна тема...а тогава се пишеше доста.
Сгреших ли някъде
Comment
-
Не, много е добре, че се включваш, но точността на прицелването завси - говорим в по-нови времена от тренираността на артилеристие, но и от системата за управление на огъня. Иначе оръдията в голяма част от флотовете след 1905 са сходни като параметри - говорим за главния калибър. Различават се само начина на складиране и подаване на боеприпасите, мястото на съхранениена заряди и снаряди, дали има зарядно отделение или неП.В.
Comment
-
De Ruyeter написа Виж мнениеНе, много е добре, че се включваш, но точността на прицелването завси - говорим в по-нови времена от тренираността на артилеристие, но и от системата за управление на огъня. Иначе оръдията в голяма част от флотовете след 1905 са сходни като параметри - говорим за главния калибър. Различават се само начина на складиране и подаване на боеприпасите, мястото на съхранениена заряди и снаряди, дали има зарядно отделение или не
Comment
-
Тежкият калибър поне аз доклокто съм запознат е от 280 до 457-460мм
Средният го водят от 152 до 203мм, дори някои включват 140, 127мм установки, а останалото е лек.
При класа Де Мойн, оръдейната установка е автоматична и дава по 10 изстрела в минута, което е прекрасно за 203мм оръдие, но снарядите винаги си имат заряди.....П.В.
Comment
Comment