Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Разстояние между осите на цевите на линкорите и разсейка

Collapse
X

• Filter
  • Време
  • Show
new posts

Само забележка - чертежите, които и да си постнал са в мащаб, доста по-различен от конструктивните. Самия ти курсор в мащаба на чертежът ти ше има действителен размер до метър, така че за каква точност в милиметри ми говорите?
    Пишут нам много.... Погубит нас всеобщая грамотность.
    Неизвестен руски адмирал

Comment

Дрън дрън, чертежите които бях постнал са в мащаб около 1/200, където метър е равен на 5 мм, доста забележима разлика, а линиите които използувам са 0,5 мм и са толкова (принципно когато чертая използувам 0,001мм) за да ги виждата ясно вие, аз мога да си зумвам колкото си искам.

Comment

Премерих разстоянието между осите на цевите на мащана схема и е 3.75мТолкова е и според Дълин и Гарцке /"Линкори на Оста"/ и на Кооп и Брейер /"Техническа документация и кариера на линкора "Бисмарк"/
        П.В.

Comment

Мисля че има и други неща които са важни,едва ли тези размери са толкова страскащи,никъде не споменавате какво е лагеруването на системите,на какво са монтирани,колко е дебела палубната плоча ,това башнени оръдия ли са,или открит тип,башните шахтов тип ли са,дребни неща ,но много важни в корабната артилерия,напрактика задспусъчното устроиство е много по важно няма лоши оръдия,има калпави артилеристи извинявайте че се намесих в спора

Comment

Въз ми е неприятно да го призная но изглежда хер Ройтер е прав-3,75 е.

Иначе новият другар го раздава много активен, как не го е домързяло да ирови 3 годишна тема...а тогава се пишеше доста.

Comment

През Втората световна война, както и през първата няма вече оръдия от открит тип, особено тежките оръдия - главен калибър на линкори крайцери......
              П.В.

Comment

Това важи само за основната артилерия, нали? При спомагателната май се срещат все още, поне през ПСВ. Тогава, впрочем, и основната артилерия на леките крайцери често май е само с щитово прикритие?
                То това излиза от темата, де.

Comment

Да, прав си, някои оръдия като италианскити 100мм зенитни са прикрит отвсякъде бед тилната част, невмските 105мм, макар и затворени отвсякъде, поне първите образци дето стоята на Бисмарк , Шарнхорст и Гнайзенау не са затворен тип. Следващите разработки ги затварят и ги херметизират, ама няват време да ги качват вече на корабите, пък и те повечето вече са на дъното......
                  127/25 на американците пък са си направо открити........190мм на Фробишър - макар и главен калибър също са прикрити само с щитове
                  П.В.

Comment

Da ма това са или стари или зенитни оръдия, Главен калибър на леки крайцери (които се водят модерни към ВСВ) в открити установки (или зад щитове) няма

Comment

Написах:
                      gollum написа
                      При спомагателната май се срещат все още, поне през ПСВ. Тогава, впрочем, и основната артилерия на леките крайцери често май е само с щитово прикритие?
                      т.е. става въпрос за ПСВ, а не за ВСВ (тогава основната артилерия вече е в кули).

Comment

да, првата световна оръдията в повечето случаи на крайцерите са зад щитове или въобще няма такива
                        П.В.

Comment

Gaden Gogi написа Виж мнение
                          Въз ми е неприятно да го призная но изглежда хер Ройтер е прав-3,75 е.

Иначе новият другар го раздава много активен, как не го е домързяло да ирови 3 годишна тема...а тогава се пишеше доста.

Сгреших ли някъде

Comment

Не, много е добре, че се включваш, но точността на прицелването завси - говорим в по-нови времена от тренираността на артилеристие, но и от системата за управление на огъня. Иначе оръдията в голяма част от флотовете след 1905 са сходни като параметри - говорим за главния калибър. Различават се само начина на складиране и подаване на боеприпасите, мястото на съхранениена заряди и снаряди, дали има зарядно отделение или не
                            П.В.

Comment

De Ruyeter написа Виж мнение
                              Не, много е добре, че се включваш, но точността на прицелването завси - говорим в по-нови времена от тренираността на артилеристие, но и от системата за управление на огъня. Иначе оръдията в голяма част от флотовете след 1905 са сходни като параметри - говорим за главния калибър. Различават се само начина на складиране и подаване на боеприпасите, мястото на съхранениена заряди и снаряди, дали има зарядно отделение или не
                              Определено е така,вероятно сте се занимавали с артилерия голям калибър,температурата на заряда е много важна,особенно за оръдия с разделно пълнене,дали зарядната камера е топла от предния изстрел и до колко,виждам че почти няма оръдия голям калибър с унитарен патрон,в смисъл калибри над 100 мм

Comment

Тежкият калибър поне аз доклокто съм запознат е от 280 до 457-460мм
                                Средният го водят от 152 до 203мм, дори някои включват 140, 127мм установки, а останалото е лек.
                                При класа Де Мойн, оръдейната установка е автоматична и дава по 10 изстрела в минута, което е прекрасно за 203мм оръдие, но снарядите винаги си имат заряди.....
                                П.В.

Comment

Working...
                                X