messire Woland написа
Съобщение
Collapse
No announcement yet.
Ако Тирпиц беше
Collapse
X
-
Can't talk! Got to Shoot!
-
Plamen написаНямам карта на Ламнш и Килския Канал, но не е ли опасно, че могат да се блокират лесно с мини?Can't talk! Got to Shoot!
Comment
-
Gaden Gogi написаДа, с тази малка подробност че батареите не са германскиLast edited by Thunderchief; 04-01-2005, 16:46.Can't talk! Got to Shoot!
Comment
-
Gaden Gogi написаA ti da си чел че под "канала" се има предвид Английският канал? демек Ла Манш? И 'що си не задаеш въпроса к'во ще дири френският флот насред германия?Can't talk! Got to Shoot!
Comment
-
Споко, колеги, съфорумници, охладете страстите.Нарочно го написах Килиски канал, защото и аз в първия момент за по кратко бях тръгнал да пиша Канала, но нямаше да стане ясно за кой говорим!Вероятно немците трябва да построят ескадрени миночистачи и минни заградители, които да се движат със скоростта на ескадра от линейни крайцери и като ги подгони британския флот да могат да отстъпват бързоП.В.
Comment
-
На практика е невъзможно да се осигури това което пишеш, най-малкото минното поле ше сковава цялата ескадра и ще я лиши от маневреност, друг въпрос че през денят това германски миночистач да се шматка под френските батареи е малко трудно, а нощно тралене.... пък и е доста съмнително че капитан на голям кораб ще се навре в подобно място.
Comment
-
Plamen написаСпоко, колеги, съфорумници, охладете страстите.Нарочно го написах Килиски канал, защото и аз в първия момент за по кратко бях тръгнал да пиша Канала, но нямаше да стане ясно за кой говорим!Вероятно немците трябва да построят ескадрени миночистачи и минни заградители, които да се движат със скоростта на ескадра от линейни крайцери и като ги подгони британския флот да могат да отстъпват бързо
После мините могат да се използват като нападателно оръжие и от немците. Кригсмарине има известен опит в тормозенето на британското корабоплаване в Канала(Ламанша) по този начин през ВСВ.
Или с две думи, непобедима армия, флот, ВВС няма. Всичко е въпрос на планиране, ресурси, добро изпълнение, адаптивност и малко късмет. Точно обяваващите се за непобедими в крайна сметка обикновено ядат най-голям бой под една или друга формаCan't talk! Got to Shoot!
Comment
-
Gaden Gogi написаИ какво общо има Килският канал с действията на германският флот срещу Франция?Can't talk! Got to Shoot!
Comment
-
Thunderchief написаОт там немския флот може да се изнизва, да си рейдерства кротко по френското крайбрежие и да си се прибира обратно, вместо да минава през Категат и Скагерак и да се натриса на RN oт Скапа Флоу и Росайт, а входа на Килския канал му е бая далечко на RN.
Comment
Comment