messire Woland написа
Съобщение
Collapse
No announcement yet.
Ако Тирпиц беше
Collapse
X
-
Нещо повече, много по-добре би било за немския флот да си се изнизва от време на време по терлици през Килския канал, кротко да твори всички възможни мизерии в Ламанша и пак по терлици да си се връща обратно вместо да търси генерално сражение. А при липсата на авиация и радари щеше да е доста трудно да се хване групичка рейдери, пък били те и тежички и доде се измъкне RN от Росайт и Скапа, нищо чудно немските моряци кротко да си пиеха бирата със шнапс някъде из ФридрихсхафенCan't talk! Got to Shoot!
-
Oпасно е. Но трябва да се замъкнеш до там, самолети подходящи за задачата по това време няма, подводните заградители са по-скоро екзотика, а от надводен такъв една голяма и една средна батарея на брега и крайцерски дозор лесно могат да те опазят. Няма и командоси, които да могат да елеминират артилерийската прислуга на батареите навремеPlamen написаНямам карта на Ламнш и Килския Канал, но не е ли опасно, че могат да се блокират лесно с мини?Can't talk! Got to Shoot!
Comment
-
Ти въобще виждал ли си Килския канал на карта? Какви чужди батареи почти усред Германия през ПСВ те гонят? Тогавашмите самолети къде според тебе са можели да качат заградителна мина на борда?Gaden Gogi написаДа, с тази малка подробност че батареите не са германскиLast edited by Thunderchief; 04-01-2005, 15:46.Can't talk! Got to Shoot!
Comment
-
:aaa: Само дето тука пишем на български и Килския канал и the Canal са безкрайно различни неща, най-малкото защото първото е изкуствен воден път подобен на Суетския и аз не знам вече кво.Gaden Gogi написаA ti da си чел че под "канала" се има предвид Английският канал? демек Ла Манш? И 'що си не задаеш въпроса к'во ще дири френският флот насред германия?Can't talk! Got to Shoot!
Comment
-
Споко, колеги, съфорумници, охладете страстите.Нарочно го написах Килиски канал, защото и аз в първия момент за по кратко бях тръгнал да пиша Канала, но нямаше да стане ясно за кой говорим!Вероятно немците трябва да построят ескадрени миночистачи и минни заградители, които да се движат със скоростта на ескадра от линейни крайцери и като ги подгони британския флот да могат да отстъпват бързоП.В.
Comment
-
На практика е невъзможно да се осигури това което пишеш, най-малкото минното поле ше сковава цялата ескадра и ще я лиши от маневреност, друг въпрос че през денят това германски миночистач да се шматка под френските батареи е малко трудно, а нощно тралене.... пък и е доста съмнително че капитан на голям кораб ще се навре в подобно място.
Comment
-
Може по принцип, но за отбраната на килския канал(входа "откъм" Северно море се намира близо до Бремерсхафен) не им трябват. Нужна им е само 280 или 305 мм. четириоръдейна батарея, една две по-малки(примерно 210 мм.и 120 мм.) и дозор от крайцери и никакъв минен заградител не може да се домъкне по никое време, освен ако не го пазят Queen Elisabeth, Баръм, Малая и Уорспайт.Plamen написаСпоко, колеги, съфорумници, охладете страстите.Нарочно го написах Килиски канал, защото и аз в първия момент за по кратко бях тръгнал да пиша Канала, но нямаше да стане ясно за кой говорим!Вероятно немците трябва да построят ескадрени миночистачи и минни заградители, които да се движат със скоростта на ескадра от линейни крайцери и като ги подгони британския флот да могат да отстъпват бързо
После мините могат да се използват като нападателно оръжие и от немците. Кригсмарине има известен опит в тормозенето на британското корабоплаване в Канала(Ламанша) по този начин през ВСВ.
Или с две думи, непобедима армия, флот, ВВС няма. Всичко е въпрос на планиране, ресурси, добро изпълнение, адаптивност и малко късмет. Точно обяваващите се за непобедими в крайна сметка обикновено ядат най-голям бой под една или друга формаCan't talk! Got to Shoot!
Comment
-
От там немския флот може да се изнизва, да си рейдерства кротко по френското крайбрежие и да си се прибира обратно, вместо да минава през Категат и Скагерак и да се натриса на RN oт Скапа Флоу и Росайт, а входа на Килския канал му е бая далечко на RN.Gaden Gogi написаИ какво общо има Килският канал с действията на германският флот срещу Франция?Can't talk! Got to Shoot!
Comment
-
И после ти ми говориш за гледане на карти. Пък и по дефиниция RN не беше във войната.Thunderchief написаОт там немския флот може да се изнизва, да си рейдерства кротко по френското крайбрежие и да си се прибира обратно, вместо да минава през Категат и Скагерак и да се натриса на RN oт Скапа Флоу и Росайт, а входа на Килския канал му е бая далечко на RN.
Comment
Comment