messire Woland написа
Съобщение
Collapse
No announcement yet.
Японски военен план 30-те години
Collapse
X
-
valentor написаОправдание:
Мисля ,че беше в книга за системата “Енигма”на поляк, работил и в “Правителствената кола за кодове и шифри”.
Може да се прояви интерес дали “тук-там” няма писания , за разчитане на Пърпъл преди 07.12.41. И ако се намерят такива вероятно ще се стигне до извод, че грешка няма, че “разчупването” на Пърпъл е преди поемане на командването от “великият Чудотворец”. И съмненията ,които очевидно доминират, да отпаднат.
Но лошото е че ако се намерят тогава и кумирите-чудотворци отпадат.
И ще трябва друга представа за случилото се.
Представа доста различна от официално-пропагандно-възпитателно-внушаващата т.н “ история на …..”.
Накратко: да се погледне на случилото се от друга гледна точка, пък може и да даде резултат.
Трепете наред, а Господ ще познае своите!
"Тази роля" няма нищо общо с политкомисарите (ето на пак си в грешка) ами си е роля на всеки командващ офицер дето иска да постигне нещо (да спечели битката, кампанията, войната или каквото щеп)Can't talk! Got to Shoot!
Comment
-
Книгата за Енигма се валя някъде из къщи, но мисля, че мога да я намеря. Издавана е отдавна, преди 1989 г. мисля. На мен лично ми беше много интересна. Тя е главно за разгадаването на немските шифри, има малко и за съдбата на полските войници (особено съдбата на някои от тях, които се сражават във френската армия през 1940 г.).Модератор на раздели "Втора световна война" и "Междувоенен период".
Проект 22.06.1941 г.
"... там можете да попаднете на персонажи като например "честен прокурор" - а това, съгласете се, е същество къде-къде по-фантастично от някакъв си там "тъмен елф"." ©
Comment
-
Plamen написаКнижката на Нимиц е Вона на море 1939-1945 от книгите с червена подвързия.Издадена е в съавторство - Честър Нимиц и Ърнест Потър.Сега е излязла втора книга само за Нимиц - автобиограбична, но пак доста му е помагал ПотърCan't talk! Got to Shoot!
Comment
-
Книгата на Нимиц я има в руските книжарници, например в тази на "Книгомания", на бул. "В. Левски".Модератор на раздели "Втора световна война" и "Междувоенен период".
Проект 22.06.1941 г.
"... там можете да попаднете на персонажи като например "честен прокурор" - а това, съгласете се, е същество къде-къде по-фантастично от някакъв си там "тъмен елф"." ©
Comment
-
Plamen написаКнижката на Нимиц е Вона на море 1939-1945 от книгите с червена подвързия.Издадена е в съавторство - Честър Нимиц и Ърнест Потър.Сега е излязла втора книга само за Нимиц - автобиограбична, но пак доста му е помагал ПотърCan't talk! Got to Shoot!
Comment
Comment