Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Кой е по-по-най

Collapse
This topic is closed.
X
X

• Filter
  • Време
  • Show
new posts

Golum
    Снимката по-долу отговаря ли на въпроса ти каква ти е грешката? Самолета е Ме-323, а бронираното нещо не е нито беозткатна гаубица, нито противотанково оръдие и е с маса близка до тая на PzII
    Can't talk! Got to Shoot!

Comment

Plamen написа
      Основна роля при Везерюбунг изиграва флотът.Да, губят кораби, но това е разчетен риск.Няма победа без загуби.Когато се десантира на Крит на Кралския флот е възложено бремето да евакуира гарнизона от острова.Той успява да го направи, макар, че губи леките крайцери Глостър, Фиджи, 4 есминеца, Илъстриъс е изваден от строя, а един от 4-те линкора е тежко повреден.Останалите претърпяват повреди в по-малка или по-голяма степен
      Aй стига с тоя флот бе. Той не може да стоварва нищо на необорудвани брегове, просто немските десантни баржи(единствените подготвени за тая цел плавателни средства в Кригсмарине) не могат да преджапат от Фридрихсхафен до Осло, за Ставангер, Трондхайм и Нарвик въобще да не говорим. Като оставим всичко друго настрана, даже срещата със самотна Баракуда, Рок или пък Трайбъл е щяла да бъде фатална. Основната роля я играят щурмовите групи овладели летищата и пристанищата, и по-голямата част от тях не се возят по море. Цялата операция успява въпреки флота. Не напразно на места където времето е лошо или са извън обсега на летищата на Луфтвафе, британския флот си е пълновластен господар на морето. Нещо повече когато на полевите летища няма изтребители британския флот продължава да си е господар щото 800 и 802 ескадрили на Fleet Air Arm(флотовете включват и самолети приеми го) от Арк Роял и Глориъс успешно се правят на изтребители с Баракудите и Роковете и гонят Ju-87 и Hе-111

Comment

Да, но с две малки корекции, струва ми се:

1. Снимката очевидно не е от Норвегия, да не говорим, че подобна машина май и не би имала къде да кацне там.

2. Дори и когато имат подобни самолети, те са отделни бройки - основните транспортни и десантни самолети на Луфтвафе не могат да правят подобни трикове.

Инак съм съгласен, че съм в грешка, но що се отнася до втория период на войната (защото тази снимка е поне от втората половина на 1942 г.). За Норвегия съм си съвсем прав .

Comment

gollum написа
          За Норвегия съм си съвсем прав .
          Единствено за Норвегия, за останалото си виж ЛСто

Comment

Вие си продължавайте за Норвегия а аз да се върна към ГООлямоото геройство при Ла Плата, та сега се чудих и маех как Пламен изкарва Британсите корабитакива страшилища. Ама го разбирам де, То Шарнхост бяга от крайцери та к'во да говорим за онзи джобният формат, малечко палечко, педя човек лакът брада (демек малкият кораб с големите оръдия).
            А сега сериозно, взех че сметнах бордния залп на корабите в битката,значи британските кораби общо имат бордов залп: 1509.4
            Малечко палечко има 2162.4 килета, 43.2% повече, нищо работа направо, и то без да броим по-малкият калибър на техните оръдия. Пък за да не кажете че за повече: само 8 повече са.
            А ако се върнем на Норвегия най-голямото оливане е загубата на есминците, чисто отганизационна проспиване и решителност на "нашите" естественно.

Comment

Хе-хе.Гоги абе ти звучиш като Калин Цачев, дето е написал Операция Фулър през 1960!Първо обясни на несведущите, че трите кораба са разделени на две групи, че скорострелността също има значение 152мм оръдия стрелят със 6-10 сложи средно 7 изстрела в минута, 203мм и 5 теоретично, 4 практически на джобния 283мм са 2.5 изстрела в минута скорострелност.
              На близки дистанции, а те се сближават до 7- 10 000м вече роля играе плътността на огъня!
              И да резюмираме всеки лек крайцер по 2800кг и Ексетър 2832 кг. = 8432 кг
              Шпее - скорострелност 4500кг не е добре
              П.В.

Comment

хЕ ХЕ АЙДЕ ТИ КАТО СИ ТОЛКОВА ОТВОРЕН МИ КАЖИ КАКВА Е ФАЙДАТА ОТ 152 ММ НА 10 КМ.? И защо като ми смяташ минутния залп на британските кораби не сметнеш и минутния на германският? Значи за една минутка Шпее пуска 7399.2 кила джелязо, при това Британските кораб са прозрачни за него, докато той е неуязвим за 152 мм и частично за 203. А иначе на шубето очите са мноу големи, боеспособен кораб се скатава в неутрално пристанище и се самопотопява.

Comment

Ако трябва така да смятаме трябва да смятаме и 102мм оръдия на английските кораби и 105 на джобния.Ексетър има 140мм броня на погребите и е доста добре защитен от фугас с каквито го гърми Шпее.Освен това средното оръдие на носовата кула не може да стреля пълноценно, , тъй като магнитния му спусък е повреден е само на борд.По време на сражението го ремнтират, но в края па сдава багажа
                  П.В.

Comment

Plamen написа
                    Ако трябва така да смятаме трябва да смятаме и 102мм оръдия на английските кораби и 105 на джобния.Ексетър има 140мм броня на погребите и е доста добре защитен от фугас с каквито го гърми Шпее.Освен това средното оръдие на носовата кула не може да стреля пълноценно, , тъй като магнитния му спусък е повреден е само на борд.По време на сражението го ремнтират, но в края па сдава багажа
                    Aбе не знам кво продължаваме да спорим за "свръхуспешния" немски флот. То и ти сам си призна по-горе - добре че е Дьониц и Луфтвафе та да "подгреят" съюзниците, иначе Кригсмарине си е гола вода. Отгоре на всичко немските капитани си умират от шубе, а Лютенс за кратко вади щур късмет, но пък го провалят калпавите зенитчици неспособни да утрепят муха с каменарски чук(разбирай да свалят Суордфиш със 105мм. зенитка), в резултат на което го пипва Royal Navy и съвсем естествено му съдира задника от бой(друго не може да се очаква), а Шанхорст така дуфва да бяга, че повредените в резултат на щорма леки крайцери му смъкват радара, а той от бързане и негледане се натриса право нa HMS Duke of York, koйто му разпаря задника и всичко това щото капитана на Шанхорст го е шубе да обърне срещу много по-леките Шефийлд и компания и после да дуфне цял.
                    А италианците имат тайна стратегия да шашардисат англичаните затрупвайки ги с пленници и криейки се по базите си.
                    Пък в дъното на всичко това е съветската пропаганда обявяваща благородните арийски гестаповци и есесовци за престъпници(ами те са си такива)

Comment

Plamen написа
                      А ти какво искаш да смятаме бе? Аз за швабеца ти смятам само 150 и 280 мм. Ама ти искаш да смяташ минутната производителност на Британците и бордовият залп на Германеца. Хе малко нагло ми се струва.

Comment

Като говорим за смеолост ми отговори защо Принц ъф Уелс бяго от Бисмарк?А ефективността е КВВС са се видели нагледно при пробива през Канала.Като имаш чадър от 600 самолета може ли смее ли да те атакува английски кораба и каква е участа на самолетите, които дръзват да атакуват Шарнхорст, Гнайзенау и Принца.ЭОще веднъж приканвам да се подобри тона, това не е Криле - Общи приказки Тъндъре.Тук всеки се отнася с уважение към всеки флот.
                        Има:
                        немски или германски флот - не швабски
                        японски - не жълтурски
                        американски - не краварски
                        италиански - не макаронаджийски
                        френски - не жабарски
                        английски, британски - брити, червенобузковци
                        руски, съветски - не болшевишки
                        Този форум не е политически, за да се придава на флотовете политическа окраска - нацистки, болшевишки, империалистически и т.н.
                        П.В.

Comment

Принца бяга 'щото не е боеспособен кораб,все пак на него още работи заводски екип, дори по време на битката., А Бисмарк 'що не го преследва? нали е много бърз?
                          А иначе лиричното отклонение си го бива, и то от човек подписал се с "само мъртвият комунист е добър комунист".

Comment

Plamen написа
                            Като говорим за смеолост ми отговори защо Принц ъф Уелс бяго от Бисмарк?А ефективността е КВВС са се видели нагледно при пробива през Канала.Като имаш чадър от 600 самолета може ли смее ли да те атакува английски кораба и каква е участа на самолетите, които дръзват да атакуват Шарнхорст, Гнайзенау и Принца.ЭОще веднъж приканвам да се подобри тона, това не е Криле - Общи приказки Тъндъре.Тук всеки се отнася с уважение към всеки флот.
                            Има:
                            японски - не жълтурски
                            френски - не жабарски
                            Този форум не е политически, за да се придава на флотовете политическа окраска - нацистки, болшевишки, империалистически и т.н.
                            Отговора - в ЛС

Comment

Има:
                              японски - не жълтурски
                              френски - не жабарски
                              Пламен е много прав. Гоги, ти си модератор, дръж се както подобава. Тази част на форума заприличва все повече на вестник "Труд". Също не забравяйте, че личните нападки не са аргумент в споровете.
                              Почистете си подфорума от обидни квалификации.
                              Модератор на раздели "Втора световна война" и "Междувоенен период".
                              Проект 22.06.1941 г.
                              "... там можете да попаднете на персонажи като например "честен прокурор" - а това, съгласете се, е същество къде-къде по-фантастично от някакъв си там "тъмен елф"." ©

Comment

че аз да съм искал да съм модератор?
                                А за лицемерието на хората дето били прави не ми се коментира.

Comment

Working...
                                X