Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Кой е по-по-най

Collapse
This topic is closed.
X
X

• Filter
  • Време
  • Show
new posts

абе, айде сега.По време на боя мое да са им отказали кулите но после ги вкарват отново в строя.КГ5 при последната битка на Бисмарк два пъти му отказва четворката, защо не бяга?Единият път е за 30 мин!
    За Шпее не си ме разбрал искам да се смята теглото на залпа за една минута на всеки кораб
    П.В.

Comment

Не знам кой, как и къде се подписвал (или под какво), но Пламен за това е прав - следва да се спазват определени простички правила, спрямо материята, която обсъждаме. Та по-добре да се въздържаме от безсмислени квалификации и епитети - това е като призивим към всички, пишещи в този разделна форума.

Гоги, не знам дали си искал или не да си модератор, но ако не искаш досаттъчно е да се откажеш, струва ми се. Едва ли можеш да бъдеш модератор насила.

Comment

Къде е проблема? Във факта че не проявих нужното "уважение" към нацистите ли? Не смятам че им го дължа.
        И после Пламене сложи си известни спирачки на лицемерието.
        Can't talk! Got to Shoot!

Comment

Не, очевидно проблемът не е там (нямаме, доколкото си спомням, нито пък някога сме изразявали, каквито и да е стандарти (или пък уважение) към национал-социализма или друга сходна идеология). Впрочем, какво те навежда на подобно заключение ми е много интересно? Бих се радвал ако го споделиш, току-виж съм научил нещо ново за тоя форум.

Comment

gollum написа
            Не, очевидно проблемът не е там (нямаме, доколкото си спомням, нито пък някога сме изразявали, каквито и да е стандарти (или пък уважение) към национал-социализма или друга сходна идеология). Впрочем, какво те навежда на подобно заключение ми е много интересно? Бих се радвал ако го споделиш, току-виж съм научил нещо ново за тоя форум.
            Mи Пламенчо изригна и си позволи нелюбезно държане на живо като го набедих, че приказките за "морските вълци - подводниците" звучат като нацистка пропаганда и ме набеди че описанията на гестаповци и есесовци като "нацистки престъпници"(а аз ги нарекох само сган) са съветска пропаганда
            Can't talk! Got to Shoot!

Comment

Тъндъре, аз си имах причини да пиша по този начин в другия форум, които ти няма да разбереш, а и не ти дължа обяснение.Следейки и западни форуми, накъдето уж се стремим там тият мнението на участник само защото е съкратил думата японци Japanese na Jap идеологията изобщо не се включва, а и оттам където бях го написал беше пълно с бетони глави
              П.В.

Comment

@ Thunderchief
                Че са престъпници няма съмнение, след като са осъдени. Естествено, всеки си има право на мнение, но и според мен са сган. Но не мисля че това е проблемът - по-скоро ставаше въпрос за тенденцията да се окачествяват с определени епитети както цели държави, така и участници в дискусията - това е отдавна в тая част на форума и не е свързено с теб, Thunderchief. А това при всички положения е нежелателна тенденция, защото от що-годе смислена дискусия се преминава към хвалене на собствените любимци/охулване на любимците на опонента, а това определено не е целта на този форум. Нито създаването на любимци, нито хваленето/охулването имат отношение към смислената дискусия.
                Та затова и се изненадах, че реагирахте така на общо взето смисленото изказване на Пламен - имам предвид, по отношение на квалификациите. Макар че и той самият си ги позволява доколкото съм забелязал.

@ Пламен
                Всъщност не се стремим към някакви примери за подражание, а просто към създаването на що-годе смислено дискусионно пространство, в което да се обсъждат свързани с историята въпроси, доколкото е по силите и знанията на участинците. Да се изхвърля участник за съкращение е глупаво, но определено има смисъл да му се отправя предупреждение, ако се опитва да превърне историческата дискусия в политическа.

Comment

Форумът не е нито комунистически, нито национал-социалистически, нито фашистки или някакъв друг подобен пропаганден орган. Желателно е да се спазва нормален език в дискусиите, без глупави емоционални определения. Оттук нататък те ще бъдат изтривани. Призовавам Гоги да свърши тази работа, тъй като той е модератор тук. А личните проблеми и спорове си решавайте лично. Ако ще спорите сериозно и аргументирано - добре, тук му е мястото. Да обръщате форума на детска градина обаче ...
                  Thunderchief - не виждам смисъл от подобни определения, той с какво допринася за смисъла на постовете ти? Това, както и преди казах, не е булеварда преса. Ако такъв тон се толерира по други форуми, използвай го там. Тук се придържай към аргументирани и цивилизовани изказвания по възможност. Сигурен съм, че ти е по силите.
                  Модератор на раздели "Втора световна война" и "Междувоенен период".
                  Проект 22.06.1941 г.
                  "... там можете да попаднете на персонажи като например "честен прокурор" - а това, съгласете се, е същество къде-къде по-фантастично от някакъв си там "тъмен елф"." ©

Comment

За справка вижте как се процедира на един много уважаван от мен форум.

albireo написа
                    ...в този форум... основно е пълно с теоретици, прогнили интелигенти и просто кръчмаро-кибици...

Comment

И правилно се процедира. Лошото е, че за известно време по една или друга причина (оправдания впрочем винаги могат да се открият) бяхме позанемарили тази част от форума в това отношение. А не е хубаво.

Comment

Охооу цяла страница спам предизвикан от един свръх лицемер, човек призоваващ към добро държание, а същият този човек преди време (и то не само веднъж) беше пускал цели (доста дълги) постове описващи моята скромна личност с не много ласкави епитети. И същата тази лицемерна личност има наглостта да ми обяснява какви думи да използувам Още повече че за раязлика от нея (въпросната личност) аз не ги използувам да накърнявам достойнството на друг участник във форума.
                        Относно използуваните определения: шваби е общо прието, макаронаджии също, жабарите и те се знаят. А това че не можеш да си докажеш тезата о се чудиш как да пренасочиш разговора....
                        Относно Шпее: доста некоректно е да смяташ минутният залп на Британските кораби и единичният на Шпее, а точно това беше направил ти, докато аз бях пресметнал и минутният и моментният, и гио сравнявах един с друг а не кръстосано.
                        Относно поразяващата способност на снарядите: самият факт че след 22 попадения на Шпее му няма почти нищо е достатъчно показателен.

Comment

Явно тук има хора, на които не им е мястото като модератори, защото те самите не се държат като такива, а и със темите и поведението си провокират спам.За чомека от криле вяма какво да коментирам.Смятам, че поне в Бойна слава трябва да има някакъв добър тон и зрялост, а не пубертетски изхвърляния.Държавите, както се споменава не са съставени от хора, които ядат определени ястия или на географски признаци, тъй като има и смели италиански екипажи - подводни диверсанти, торпедни катери и т.н. - изключения, но има, неефективно ползвани немски надводни сили - леки крайцери донякъде есминци, и ефективно шнелботове, миноносци, джобни линкори, подводнициЛинкорният флот е 50:50.Британският флот е много умело ползван през ВСВ /за разлика от ПСВ/.Може би единствената му стратегическа изднъка е Везерюбунг - да позволи на по-малоброен флот да превземе под носа Норвегия
                          П.В.

Comment

Относно използуваните определения: шваби е общо прието, макаронаджии също, жабарите и те се знаят.
                            Може тези названия и да са приети в определен кръг, но именно като обидни квалификации на съответните народности и държави. Което очевидно ги прави неподходящи за нещо друго, освен шеговито използване в рамките на форума "Общи приказки". Така че ще помоля всичкида се въздържат от употребатана подобни квалификации - мисля общоприетите официални названия са достатъчно ясни.

Comment

ОК, ще имаме предвид. А господинчо "добро поведение" и "аз познавам всичко отведнъж" ако вземе че спре да лицемери ще е направо върхът. Евтиният му популизъм и постоянното споменаване на Криле също не знам какво му носят.

Comment

Абе цензурирано. Я се виж ти цензурирано как пишеш в "загадки" и тогава се захаросвай.

цензура: gollum

Comment

Working...
                                X