Броненосецът от ПСВ ли?
Съобщение
Collapse
No announcement yet.
Чуденки
Collapse
X
-
Аман от германофили, от германците моряци не стават, да хванеш един за краката и да блъснеш друг по глават и пак никаква разлика няма да намериш.
Айде жокерче: влиза един линеен кораб във фиорда и попилява на едни пишман моряци корабите базирани там.
Приближава се един линеен крайцер до чуждатат БАЗА и стреля, стреля, толкова много стреля че чак от няане по каво други взима че бутва и един маяк, и това е една от главните бази на противника.
На Пламен му се забранява да отговаря, аз знам че той знае отговора.
Comment
-
Gaden Gogi написаВсъщност не след а в Таранто, ама е той, що зор да я кача и толкова бързо да се познае
Ама кой го е направил а а а. Това ме подсеща: Кой в тази война е имал наглоста да отиде и да обстрелва главна военно-морска база на противника? при това с капитален кораб? Кй е имал наглостта да се навре пак с капитален кораб в пристанище владяно от врага и да се гърми с него?Can't talk! Got to Shoot!
Comment
-
Gaden Gogi написаАман от германофили, от германците моряци не стават, да хванеш един за краката и да блъснеш друг по глават и пак никаква разлика няма да намериш.
Айде жокерче: влиза един линеен кораб във фиорда и попилява на едни пишман моряци корабите базирани там.
Приближава се един линеен крайцер до чуждатат БАЗА и стреля, стреля, толкова много стреля че чак от няане по каво други взима че бутва и един маяк, и това е една от главните бази на противника.
На Пламен му се забранява да отговаря, аз знам че той знае отговора.Can't talk! Got to Shoot!
Comment
-
не знам отговора, щото съм "германофил"сигурно, а що съм германофил и амън от мене, щото сигурно казвам, че боен кораб е обстрелва главна база на полския флот?! :? А след последните ти указания си мисля примерно за Нова земя, от "германофилтво", не от друго, ама не ти е коректен въпроса, щото и Бир ал Кебир е основна база...там, Нарвик, Тронхайм, Алта са ми мътни...
Comment
-
В начале февраля «Соединение Н» совершило рейд на Геную. Ранним утром 9 февраля самолеты с «Арк Ройяла» нанесли удар по базе итальянского флота в Специи. Как только ударная группа вернулась на авианосец, «Ринаун», «Малайя» и «Шеффилд» на полной скорости устремились к Генуе. В 6.55 они открыли огонь по берегу. Главной целью были доки судостроительной компании «Ансальдо», где ремонтировался линкор «Кай Дуилио». Над заливом стоял густой туман, но благодаря поднятым в воздух корректировщикам англичане вели стрельбу достаточно метко, тем более, что артиллеристы кораблей заранее ознакомились с целями на специально сооруженном макете.
Артиллерийский налет стал для итальянцев полной неожиданностью. Береговые батареи ответили с большим опозданием, к тому же их стрельба оказалась неэффективной. Отсутствие сопротивления привело к тому, что англичане вскоре перенесли огонь на все заметные объекты на побережье, по большей части не имеющие военного значения. Сомервиллу даже пришлось запросить сигналом по эскадре: «Кто разбил маяк и зачем?»
Во время обстрела самолеты с «Арк Ройяла» барражировали над соединением, но ни одного итальянского самолета в воздухе не появилось. Выпустив 273 15-дюймовых, 782 6-дюймовых и более 400 120-мм снарядов, британские корабли легли на обратный курс. Из 55 находившихся в гавани судов англичане потопили четыре парохода и учебный корабль «Гаравента», погибли 144 человека. 11 февраля «Соединение Н» без приключений вернулось в Гибралтар. Итальянский флот, вышедший в море, так и не смог, из-за плохо поставленной авиаразведки, перехватить соединение Сомервилла, хотя в 15.15 корабли противников разошлись в каких-то 30 милях.
И Данциг каква база е ??? какви сили е имало базирани в него? Иначе ще се радвам ако напишете за някоя смела операция без значение на кой флот, дори на германският, въпреки че за него аз се сещам само за една такава :Гюнтер Прин и Атаката над Скапа Флоу. Всичко друго е поредица от малко или по-големи издънки.
Comment
-
Aйде не почвайте и вие разпрата "кой слон е по-голям". Че не стват германците за моряци, не стават, за танкисти, пилоти, пехотинци - да за моряци йок. Нова земя не е главна база Danitz, а виж до Мурманск никоя голяма германска щайга не е смеела да припари, там са ходели главно Луфтвафе
Ей ви една екзотична загадка - не е руски, не е английски, не е немски и американски не е.Can't talk! Got to Shoot!
Comment
-
Е, хайде бъди обективен, да не вадим черине списък с провали на английския флот.Преминаването на Шарнхорст, Гнайзенау и Принц Ойген през Канала успешна операция ли е?Рейда на Шеер до Мадагаскар и обратно - нали корабите им са рейдери.А Шарнхорст и Гнайзенау при операция Берлин - потопяват 22 кораба и отимват в Брест.Тирпиц само с присъствието си държи поне по два линкора и два-три самолетоносача - това малока ли е?
Провали на британския флот:
Разформироване на конвоя РQ 17 /пак заради тоя Тирпиц/,
потапяне безнаказано на Принс ъф Уелс и Рипълс в Малая;
отстъпление при Дакар на два линкора пред Ришельо /Бархъм и Резолюшън/ последият е уцелен 10-тина пъти + торпедо.
Загубата на Крит
А колко самолетоносача губят - Арк Роял, Глориъс - кой ли го е гръмнал , Кърейджъс, Игъл, А ескортните?П.В.
Comment
-
Бла бла бла,
Предлагам да си продължаваме със загадките. Единствените отмили срама на немския флот са подводничарите. Да не споменаваме, как Шанхорст вместо да се врътне срещу доста по-слабия Шефийлд се оставя да бъде натикан в лапите на Дюк ъф Йорк или как немски тежки крайцери биват изгонвани позорно от агресивни действия на ескадрени миноносци и как капитан-лейтенат Уорбъртън Ли вместо да дуфне или да се предаде опитва да таранира Шанхорст, немските морски успехи са по-скоро изключение и се дължат главно на хора като Гюнтер Прин
Айде познавайте ми загадката че имам цяла торба екзотични корабиCan't talk! Got to Shoot!
Comment
-
Plamene oливаш се. К'во му е смелото на това да стои в пристанището на Тирпиц??? Или пък аталката над конвой. Ооо да много смело е бил потопен Джервис Бей.
Дакр и двата линкора дето са дядовци на Ришельо..без коментар още повече че не са наясно с какво точно състояние е той.
И може ли да ми обясниш какъв провал е да те гръмне подводница?
А смелите Шарл и Гнай я ни разкажи как бягат от един линеен крайцер дето им е дядо и при това е по британската концепция правен. Или пък Шпее как се крие от леки крайцери, обикалям Мадагаскар, а какво е свършил като го е обиколил? Имал гориво обикалял, ама първта среща с противник (дооста по-слаб от него) и веднага се скрил в полите на мама.
За резилът наречен "Новогодишен бой" пък изобщо не ми се говори, такава излагация втора няма.
А като говорим за Британски провали: къде са се държали по германски? Нерешително, без никаква идея какво правят и защо го правят?
Оу сега се сетих за Германският Балтийски флот.
Comment
Comment