Такао - най големия японски тежък крайцер в момента на завършването си е 11 850 европейски тона, не дълги английски.При модернизацията нараства, тъй като му се слагат були с щирина 1.20-1.30м и дебелина на прегадите по 19-16мм от D стомана. Последната модернизация, което е извършена става 38-40г.и Япония не е страна по нито един договор.Тогава стандартното водоизместване на Такао е около 13 500, пробван на изпитания при 2/3 окол 14 838 тона постига 34.30 възла при 133 000 к.с.Максималното водоизместване е 15 000 тона.ТА първата модихикация които са двутръбни и са парогазови не са защитени - кислородните - четиритръбни са защитени с 25мм броня, както и системите за презареждане са защитени с 25мм броня.Артилерията е картонена, но и британската е картонена.Бабрбетите са много добре защитени - 127мм и 76мм на различните кули.За красота си е въпрос на вкус
Съобщение
Collapse
No announcement yet.
Кубрика на простите моряци
Collapse
X
-
асс си ползувам правописса както ми е кеф имам право, при положение че го владея перфектно
( и не се опитвай да коментираш отсъствието на запетайка пред "че" аз си слагам запетайките когато и където реша че има нужда освен когато се пише официален текст, разбира се)albireo написа...в този форум... основно е пълно с теоретици, прогнили интелигенти и просто кръчмаро-кибици...
Comment
Comment