Логически тази тема възниква от спамерските приказки в кубрика под бака в ляво от клюза. Иде реч за Моят аватар срещу този на Пламен.
Съобщение
Collapse
No announcement yet.
Яхтата на Лорда VS. Гемията на Адмирала.
Collapse
X
-
Нали ме питаше за скоростта на Шарнхорст при 125 000к.с. и водоизместване от 37 950 = 30 възла
Гнайзенау 115 000к.с. 29 възла и 38 100
Форсаж Шарнхорст 165 000к.с. при същото водоизместване 31.65
Форсаж Гнайзенау 153 258к.с. при същото водоизместване 30.7 възла
Венгард е развил без форсаж 29.5 и с форсаж 30.5П.В.
-
стандартното водоизместване съвсем не е празен, а и твоето корито е със стандартно. Сега си разширявах таблицата за такива пресмятания и ето какво се получи:
Венгард при 51000 т би вдигнал 30,8 без форсаш, с 20 % форсаш би вдигнал 32,7.
Данните за водоизместването при което е постигната скоростта за германските кораби малко ме съмнява защото около 37 000 им е пълното водоизместване по онова време., по-вероятни ми се виждат данните тази скорост да е постигната при 31 000 и малко тона.
Comment
-
Защо оспорваш официални данни :? ?Англичаните са замерили Венгард, пише си го в монографията при 51 100, че е постигнал 30.38, ти ми разправяш за 30.8.Немците си мерят корабите при пълно натоварване.Примерно Тирпиц постига при 53 200 метрични тона и мощност 163 000к.с. веднъж 30.8, веднъж 31 възлаП.В.
Comment
-
защотот в момента го смятам, за това, иначе е допустима малка грешка предвид че аз работя с формулите от учебника а те са имали корабът, това което пиша е теоретичната стойност. Добре за швабските.
Ето малко сметки:
Шарнхост при 31 552т би развил 33 възела, при 39 017 т съгласно сметките би трябвало да постига 31,5. Свършихме ли със скоростите?
Comment
-
е, че аз по-добре да хвана да се предам.Ти в лошо време можеш да си ме разстреляш и с Ринаун.Искаш да е с вълни, да аз да се чувствам некомфортно???, нали, но твоя като е сух не значи, че ще чак толкова добър.Тук всичко важи от радара.А при лоша видимост аз съм си изгубен.
Друг сценарии
1 срещу една Северния Атлантик, ясна видимост, тихо мореП.В.
Comment
-
че ти още малко ще искаш на рейда да застанем. германските кораби са действали в северният атлантик, а там времето е такова каквото го описах, освен това ако времето е хубаво ти как ще избягаш от самолетоносачите???? че и да хванеш самичък линкор??? пак поне не съм изнаглял да искам нощна битка (е поне като начално условие, иначе може да изчакам да се стъмни.)
Comment
Comment