Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Яхтата на Лорда VS. Гемията на Адмирала.

Collapse
X

• Filter
  • Време
  • Show
new posts

Яхтата на Лорда VS. Гемията на Адмирала.

Логически тази тема възниква от спамерските приказки в кубрика под бака в ляво от клюза. Иде реч за Моят аватар срещу този на Пламен.

Нали ме питаше за скоростта на Шарнхорст при 125 000к.с. и водоизместване от 37 950 = 30 възла
    Гнайзенау 115 000к.с. 29 възла и 38 100
    Форсаж Шарнхорст 165 000к.с. при същото водоизместване 31.65
    Форсаж Гнайзенау 153 258к.с. при същото водоизместване 30.7 възла
    Венгард е развил без форсаж 29.5 и с форсаж 30.5
    П.В.

Comment

Венгард е развил 31,57 при 135 650 к.с и 45 720.

Comment

И аз таквиз данни намери, а това е близо до стандартното му водоизместване.По-реално е да се каже че е достигнал при 51 100 тона и 133 000к.с 3038 ъзла, а не че празен се джиткал нагоре дадолу
        П.В.

Comment

стандартното водоизместване съвсем не е празен, а и твоето корито е със стандартно. Сега си разширявах таблицата за такива пресмятания и ето какво се получи:
          Венгард при 51000 т би вдигнал 30,8 без форсаш, с 20 % форсаш би вдигнал 32,7.
          Данните за водоизместването при което е постигната скоростта за германските кораби малко ме съмнява защото около 37 000 им е пълното водоизместване по онова време., по-вероятни ми се виждат данните тази скорост да е постигната при 31 000 и малко тона.

Comment

Защо оспорваш официални данни :? ?Англичаните са замерили Венгард, пише си го в монографията при 51 100, че е постигнал 30.38, ти ми разправяш за 30.8.Немците си мерят корабите при пълно натоварване.Примерно Тирпиц постига при 53 200 метрични тона и мощност 163 000к.с. веднъж 30.8, веднъж 31 възла
            П.В.

Comment

защотот в момента го смятам, за това, иначе е допустима малка грешка предвид че аз работя с формулите от учебника а те са имали корабът, това което пиша е теоретичната стойност. Добре за швабските.
              Ето малко сметки:
              Шарнхост при 31 552т би развил 33 възела, при 39 017 т съгласно сметките би трябвало да постига 31,5. Свършихме ли със скоростите?

Comment

да, съгласен
                П.В.

Comment

Значи нека дефинираме ситуацията, годината, мястото, освен ако не искаш да се възползуваш от своите 0,7 възела предимство в скоростта( айде понеже съм ларш няма да си зоря машините, пък и няма да вземаме предвид огромната разлика в мореходността).

Comment

направо го ти, тъй като не знак как ще се срещнат.Венгард от 46 и Шарнхорст от 43 и гнайзенау от 42.Освен ако Англичаните не не дадат зор и не го завършат през 44-45, а Шарнхорст е здрав през 45 г.
                    П.В.

Comment

Северен атлантик, '45, зима, доста лошо време, с вълнички, снежец (но без снежанки).
                      Ти си избери от следните ситуации:
                      -двата кораба са се заблудили и се срещат самички;
                      -имат малък ескорт от есминци;
                      крайцери нарочно не включвам защото няма да е честно по отношение на германците.

Comment

е, че аз по-добре да хвана да се предам.Ти в лошо време можеш да си ме разстреляш и с Ринаун.Искаш да е с вълни, да аз да се чувствам некомфортно???, нали, но твоя като е сух не значи, че ще чак толкова добър.Тук всичко важи от радара.А при лоша видимост аз съм си изгубен.
                        Друг сценарии
                        1 срещу една Северния Атлантик, ясна видимост, тихо море
                        П.В.

Comment

че ти още малко ще искаш на рейда да застанем. германските кораби са действали в северният атлантик, а там времето е такова каквото го описах, освен това ако времето е хубаво ти как ще избягаш от самолетоносачите???? че и да хванеш самичък линкор??? пак поне не съм изнаглял да искам нощна битка (е поне като начално условие, иначе може да изчакам да се стъмни.)

Comment

Plamen написа
                            .Искаш да е с вълни, да аз да се чувствам некомфортно???, нали
                            Ей това като го прочетох много весело ми стана , някак обидено ми прозвуча

Comment

Те па английските таралясници, пардон самолетоносачи с по колкостотин самолета са и колко са ефективни.При рейдовете на Шарнхорст времето често е хубаво.Спомни си Глориъс, Малая, Рамилис
                              П.В.

Comment

Working...
                              X