Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Дали да пробваме отново

Collapse
X

• Filter
  • Време
  • Show
new posts

Добре, защо през ВСВ линкирте не се стрелят с НЕ, а а с АР?Адмиралите да нямат предварителна уговорка?
    П.В.

Comment

Защото са :sheep: и действат по инерция от ПСВ, но пропускат факта че след нея се налага "всичко-нищо" което е крайно учзвимо за НЕ. ако забележиш има кръговрат, японско-китайската и японско-руската са спечелени с НЕ, в резултат броневата схема се променя, това обаче довежда до по-широко използуване на АР, за да се повиши защитата от АР се минава на "всичко нищо" което ако бе имало време щеше да доведе до повторно завръщане към НЕ.

Comment

това е интересно размишление!Досега не бях се замислял!
        П.В.

Comment

Plamen написа
          това е интересно размишление!Досега не бях се замислял!
          Това е една от полезностите на форума (и от моето нескромно присъствие в него ) .
          Много интересно дали като го премислиш и осмислиш (историческата градация) ще се присъединиш към моето виждане за избора на снаряди?

Comment

През Р-Я война обаче повечето кораби са бронирани срещу НЕ снаряди - т.е. и в носа и цитаделите и казематите - на мах.Само руските Полтава имат небронирани нос и кърма и гълтат бързо вода.През ПСВ корабите английски и немски, пък и до Невада са бронирани срещу НЕ, а ги гърмят с АР.Чак след войната минават на всичко или нищо
            П.В.

Comment

през японско-руската (според мен е по-правилно джапанките да са на първо място защото те започват) и полтава са само с цитадела, а като смятаме и претоварването и всички останали защото този пояс е почти изцяло по-водата. А тези дето не потъват също не стават за нищо, справка Суворов, Бородино, а и Орел е в много окаяно състояние когато го пленяват. През ПСВ с най-ярко НЕ брониране са Андрей первозвани и Гангут.

Comment

Всички броненосци в света от това време са с носов пояс пред цитаделата - Бранденбург дори няма и траверси, Ретвизан, Цесаревич не са много претоварени, японските не са претоваретни, британските също и се защитават на максимална площ.ПСВ ги защитават на мах площ - дредноутите вече, но ги гърмят с НЕ.ВСВ, тъй като калибърът нараства, бронепробиваемостта също, а линкорите стават от 25 000 тонни до 35 000-45000 тонни не можеш да им измисли абсолютна защита и отново да трупаш огромни маси стомана по целия корпус
                П.В.

Comment

Аз не съм казал огромни маси, и защитата да е абсолютна, но 50-70 милимунтери стигат за леки снаряди и осколки, освен това ако поясът е вътрешен тази дебелина стига за да се смъкне калпакът на снаряде (поне според ОКУН.)

Comment

Помествам един линк от Морски технологии на Уоршипс1

Окун си е преразгледал нещо сметките и се оказва, че дебелината на де-капинг бронята трябва да е поне 110мм, хайде холан наклони я и я изтъни, но пак е повече от 38ммАмериканската е ефективна срещу японските снардчета с не много закалено връхче - 356мм и 410мм, но 460 поради самото тегло и разрушителна сила го пробиват.Освен това разстоянието между първия и гл пояс е поне 500-700мм
                    П.В.

Comment

Дааа доста ги е коригирал, аз сутринта четох стария вариант. е ако пак си правим конкурс за самоделен линкор ще го имам предвид, аз на предният бях сложил 70мм, сега може да ги увелича.

Comment

Аз съм се замислял за варианта 320мм пояс като на Бисмарк, но 120-110мм дебелия скос го изтеглям отпред, изправям го - като де-капинг пояс пред другия, той и без това си е от Вотан хомогенна стомана, а 320мм го изтегляш навътре на 500-700мм
                        П.В.

Comment

Скивайте на каква глупост попаднах

и евентуално правиш казематния със същата дебелина, главният така и така е вътрешен нищо не пречи да е наклонен,палубата като няма скос е по-добре да е горна и............и получаваме нещо като Виторио Венето.

Comment

Защо не?НоСпо дебел външен разрушаващ пояс и по-дебела палуба
                            П.В.

Comment

И за да стане всичко това трябва да спестим от някъде от къде от къде :? :? :? ами ще сложим оръдита в 4-ки, ето от къде, и ще се получи моят кораб мечта ...е поне по отношение на защитата.

Comment

Аз харесвам четворките, защото са смела идея, НО бринаските имат кофти затвори и заяждат не работят на пълна арт ефективност - чак към края на войната - не са полукули.Френските пък макар и полукули имат слаби двигатели на елеваторите - бавно качват боеприпаси - ниска скорострелност - оръдия в една люлка и разсейки - все кусури
                                П.В.

Comment

Working...
                                X