Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Силен кораб ли е бил "Худ" към момента на своето з

Collapse
X

• Filter
  • Време
  • Show
new posts

да - реално само те могат да заловят джобните линкори, и даправят проблем на Шарнхорст и Гнайзенау.Четох в книгата на Фридман, че американски офицер наблюдател на борда на Худ при Мерс-ел-Кебир описва системата му за управление на огъня като древна, същата като на техния учебен дредноут Флорида.Както виждаш обаче при Датския проток немците съсредоточават огъня по Худ, макар, че можех да изберат /а според мен и по правилно новия и по-опасен Принс ъф Уелс/
    П.В.

Comment

При Датския проток немците се объркват с опознаването на британските кораби, първоначално мислят че имат работа с леки сили и поради това по-големите габарити на Худ привличат повече внимание.

Comment

От Принц Ойген бъркат с опознаването и дори зареждат с фугсни, което при неговия калибър е доста полезно.От Бисмарк ведага опознават вражеските кораби.
        П.В.

Comment

ето един линк:
          П.В.

Comment

А аз имам спомен че беше точно обратното, Бисмарк зарежда фугасни, а Ойген бронебойни.

Comment

Искаш да кажеш, че ХУд е потопен с фугасни???Бисмарк изстрелва 93 АР снаряда
              П.В.

Comment

Az mnogo ясно ко казах, пък и на линка го пише, че първоначално ги разпознават като крайцери и поради тази причина първият залп е с фугаски. Артилерииския офицер на Ойген обаче прави правилна идентификация и още в началото стреля с AP. А принципно е възможно да го бълбукнат и с НЕ. предвид слабите палуби и начина на потъване, е не съвсем НЕ ами полубронебоен, което просто значи НЕ със закъснител.

Comment

при машиннот могат и да го пробият, тъй като бронята е 25+32+25, но на погребите, където е 51+38+76 - в носа и 51+25+76 на кърмовите много ме съмнява, че ще направят нещо, освен бронебойни, макар стоманата да е мека
                  П.В.

Comment

Ами то официалната версия е че е гръмнал първо погребът на 102 мм, т.е. в тънката част.

Comment

Да, но не всички палуби, а пронизва 178мм горен пояс, а след това и 51мм, който се пада точно под 90 градусов ъгъл и става сакатлъка.Има го като статия към warships1
                      П.В.

Comment

Може да има само ПРЕДПОЛОЖЕНИЯ, защото ако и да има снимки от корабът то кърмата е на парчета и не е възможно точно да се каже.

Comment

Версиите са няколко:
                          1. пронизване на всички палуби и експлозия в 102мм погреби детонация на 381мм
                          2. пронизване на горния пояс и скоса и взрив м 102мм боезапас
                          3. подводен снаряд
                          4. снаряд, отклонен от пояса и мушнал се зад ПТЗ-то
                          П.В.

Comment

Пропускаш първоначалните предположения за детоначия на торпедна БЧ. Какво ще кажеш за подводните снимки на Худ?

Comment

снимките са супер!
                              П.В.

Comment

Аз съм намерил снимки на потъналите при Ютланд кораби ти да знаеш ддали Шарнхост е намерен? А да си виждал снимки на Единбург? От известно време ми се върти из главата тъпата идея да се запиша на водолазни курсове, по нашето крайбрежие също има доста потънали кораби.

Comment

Working...
                                X