Ей, ще откриеш къде е истината. Остава да спретнем тема Венгард vs. Ямато.
Каюткомпания-място където офицерите пият чай и си приказват
Collapse
This is a sticky topic.
X
X
-
-
аз никога не съм го отричал.Просто американците чрез снаряд със закъснител правят едно посредствено оръдие - да кажем че е добро по надводни кораби значи да излъжем /а нали все пак е двуцелево/ - върха и то за ПВО целиП.В.Comment
-
ами то и срещу самолети не ецвете, корабните зенитки се правят късоцевни просто защото иначе няма къде да отиде откатът или установката ще е прекомерно тежка.Comment
-
Ако се върнем в предвоенния период /защото на Венгард е отечетен опита на войната/ много добри са зенитките на Де РойтерП.В.Comment
-
Eй, и как е отчетен? той не е модернизиран, и е довършен малко след войната просто 'щото не еи мало зор за него, а на Де ройтер не всички зенитки са хубави. Пук и Хаземаер (ако имаш предвид него0- е много далеч от съвършенство и англичаните доста поработват по тази система.Comment
-
-
Hareswam я ама се е наложило доста да се доработва, т.е. Роитер не е имал чак такова ПВО, но замисълът е бил много добър, а след доработка...Comment
-
За Де Ройтер казват като един от минусите, че ПВО-то му е неудачно разположено - не от всички части се осигурява достатъчно покритиеП.В.Comment
-
А тук сега ни в клин ни в ръкав се сетих, че най-лош корпус олекотен и т.н. имат немските леки крайцери, "К" клас дето ги хващат бури в Бискайския залив /а не Тихоокеански, като японските/и започват да се пукат по шевовете от некачествени електросварки.По-късно н един от тях е допълнително укрепен корпуса с броня ВотанП.В.Comment
-
За тях имаше много хубава статия във "Флотомастер", проблемът е освен заварките в това че в разчетите за здравина на корпуса са смятали и надстройки, нещо недопустимо за другите флотове.Comment
-
не че нещо, ама като чуя за електро сварки, не са ли германците водещи в туй нещо? Е, аз от друг видплавателно средство изхождам...Comment
-
-
заварка е естествено, лигавим се... а за заварките, през 35 пускат II серия от U-тата, и те били така сполучлливо заварени /а не удачно
/, че имало място в твърдич корпус за още торпеда и батерийки
Comment
-
)кораби
Comment