може, е твоя работа ако искаш го споделяй
Съобщение
Collapse
No announcement yet.
Каюткомпания-място където офицерите пият чай и си приказват
Collapse
This is a sticky topic.
X
X
-
За въглищата предлагам средностатистическа артилерийска канонерка-малка, тромава и мръсна. Цял ден да лъскат моряците релинга и палубата.
А офицерите да ядат сладолед (Гоги не знаех, че си му такъв почитател. Следващата Пловдивска морска конференция ще е със зареден сладоледен бар).Пишут нам много.... Погубит нас всеобщая грамотность.
Неизвестен руски адмирал
Comment
-
Odzava написаА офицерите да ядат сладолед (Гоги не знаех, че си му такъв почитател. Следващата Пловдивска морска конференция ще е със зареден сладоледен бар).
да си казвал следното:Ей, дечковци, я стига. Обещавам по един слядолед-то друго поради крехката ви възраст (съдейки по писанията-на Пламен по-големия) не ви се полага. Я давайте по темата.
Какво не ти харесват джапанките бе Гоги-кораби като кораби. Даже тук таме и по-сполучливи от съвремениците си. Не казвам, че няма по-добри от тях. Просто по-добрите са по-късно строени.Аз обичам шоколадов с течен шоколад, на Дарко, в кутии по 1 киле го продават, а самите кутии са много подходящи за транспорт на модели,
Comment
-
Калиманци е нашата Голгота през 1913 г
Дрънкай дрънкай, аз вече сериозно се замислям върху предложението на Одзава, даже съм поръчал разработката на проекта на канонерка, на въглища с огрооомна метацентрична височина, ниски бордове и пълно ветрилно стъкмяване. за служба в колониите, някъде в екваториалните такива, а вентилацията ще е разчетена за арктика.
Comment
-
Някой да има чертежите на нашата "Надежда", понижена в ранг от неосведомените (да им простим неосведомеността-канонерка била ). Всъщност може и само напречната корпусна проекция.
P.S. Ама за 717 т. водоизместване да кажеш крайцер пак много не върви, но нали си е нашо корито - КРАЙЦЕР IV ранг ще е!Пишут нам много.... Погубит нас всеобщая грамотность.
Неизвестен руски адмирал
Comment
-
Аз лично ги нямам, но мога да попитам Нашия спец по тези вьпроси Иван Алексиев. Той ми е комшия и се надявам да има такива нещица.
А май само ние си го наричаме крайцер. В Jane`s го водят Torpedo Gunboat.Rolling, turning, diving
Rolling, turning, diving, going in again
Run, live to fly, fly to live, do or die
Run, live to fly, fly to live, Aces high.
Comment
-
И какво като го водят така? Проектиран е на базата на френския авизо "Казабланка". Да не говорим, че авизото е на светлинни години от "торпедната канонерка". Последната се "отцепва" от миноносците и някъде се нарича "минен крайцер". Авизото или още крайцер IV ранг по френската класификация е наследник на ветроходните шлюпове. И задачата му съвсем не е "канонерска". Освен това много кораби подобни на "Надежда" около 1905-1910 г. са преквалифицирани като АРТИЛЕРИЙСКИ канонерки-т.е. командванията са разбрали безполезността на корабите в бъдещата морска война и са ги пратили да обстрелват брега. Пример за това е японския "Чийода" (има и други, но за този се сещам)- построен като крайцер взема участие в битката при Ялу в състава на "Летящата ескадра", през Руско-Японската война е понижен до куриер и е "авизо", а от 1910 г. е канонерка.
Абе таксономията на корабите ми е любима тема ама пусто нямам време да завърша сравнителната си таблица.Пишут нам много.... Погубит нас всеобщая грамотность.
Неизвестен руски адмирал
Comment
Comment