може, е твоя работа ако искаш го споделяй
Каюткомпания-място където офицерите пият чай и си приказват
Collapse
This is a sticky topic.
X
X
-
-
За въглищата предлагам средностатистическа артилерийска канонерка-малка, тромава и мръсна. Цял ден да лъскат моряците релинга и палубата.
А офицерите да ядат сладолед (Гоги не знаех, че си му такъв почитател. Следващата Пловдивска морска конференция ще е със зареден сладоледен бар).Пишут нам много.... Погубит нас всеобщая грамотность.
Неизвестен руски адмиралComment
-
айде сега оправдания.Odzava написаА офицерите да ядат сладолед (Гоги не знаех, че си му такъв почитател. Следващата Пловдивска морска конференция ще е със зареден сладоледен бар).
да си казвал следното:А аз да съм те снабдявал с допълнителна информация от сорта на:Ей, дечковци, я стига. Обещавам по един слядолед-то друго поради крехката ви възраст (съдейки по писанията-на Пламен по-големия) не ви се полага. Я давайте по темата.
Какво не ти харесват джапанките бе Гоги-кораби като кораби. Даже тук таме и по-сполучливи от съвремениците си. Не казвам, че няма по-добри от тях. Просто по-добрите са по-късно строени.И после ми излизаш с такива приказкиАз обичам шоколадов с течен шоколад, на Дарко, в кутии по 1 киле го продават, а самите кутии са много подходящи за транспорт на модели,Comment
-
-
Калиманци е нашата Голгота през 1913 г
Дрънкай дрънкай, аз вече сериозно се замислям върху предложението на Одзава, даже съм поръчал разработката на проекта на канонерка, на въглища с огрооомна метацентрична височина, ниски бордове и пълно ветрилно стъкмяване. за служба в колониите, някъде в екваториалните такива, а вентилацията ще е разчетена за арктика.Comment
-
-
за да затормозва кораба и да трябва простите матроси пратени там за наказание да се налага да се катерят по вантите и евентуално да падат в гъмжащата от акули вода (а тя ще гъмжи защото ще цедим кръвта на робите за да ги привличаме).Comment
-
Comment
-
-
имам предвид аз ще отворя, но дали има и други съгласни - сондирам мнения, за да не си пиша сам!П.В.Comment
-
-
Някой да има чертежите на нашата "Надежда", понижена в ранг от неосведомените (да им простим неосведомеността-канонерка била
). Всъщност може и само напречната корпусна проекция.
P.S. Ама за 717 т. водоизместване да кажеш крайцер пак много не върви, но нали си е нашо корито - КРАЙЦЕР IV ранг ще е!Пишут нам много.... Погубит нас всеобщая грамотность.
-
ако гледаме безпристрастно си е чисто авизо или голяма канонерка /не се засягай Одзава, но колкото щеш канонерки с такова, че и по-голямо водоизместване/П.В.Comment
-
Аз лично ги нямам, но мога да попитам Нашия спец по тези вьпроси Иван Алексиев. Той ми е комшия и се надявам да има такива нещица.
А май само ние си го наричаме крайцер. В Jane`s го водят Torpedo Gunboat.Rolling, turning, diving
Rolling, turning, diving, going in again
Run, live to fly, fly to live, do or die
Run, live to fly, fly to live, Aces high.Comment
-
И какво като го водят така? Проектиран е на базата на френския авизо "Казабланка". Да не говорим, че авизото е на светлинни години от "торпедната канонерка". Последната се "отцепва" от миноносците и някъде се нарича "минен крайцер". Авизото или още крайцер IV ранг по френската класификация е наследник на ветроходните шлюпове. И задачата му съвсем не е "канонерска". Освен това много кораби подобни на "Надежда" около 1905-1910 г. са преквалифицирани като АРТИЛЕРИЙСКИ канонерки-т.е. командванията са разбрали безполезността на корабите в бъдещата морска война и са ги пратили да обстрелват брега. Пример за това е японския "Чийода" (има и други, но за този се сещам)- построен като крайцер взема участие в битката при Ялу в състава на "Летящата ескадра", през Руско-Японската война е понижен до куриер и е "авизо", а от 1910 г. е канонерка.
Абе таксономията на корабите ми е любима тема ама пусто нямам време да завърша сравнителната си таблица.Пишут нам много.... Погубит нас всеобщая грамотность.
Comment