Кухулин написа
Виж мнение
Съобщение
Collapse
No announcement yet.
Каюткомпания-място където офицерите пият чай и си приказват
Collapse
This is a sticky topic.
X
X
-
This is my signature. There are many like it but this one is mine.
-
Amazon написа Виж мнениеТя оперативната обстановка около острова така и така няма да е розова за китайците.
Amazon написа Виж мнениеА търговска блокада би било повече от "болка" при сегашната ситуация. Китай няма истински съюзници, няма културно влияние, вътрешното потребление започна да расте отскоро, а научният потенциал е все още в кувьоза и има нужда от постоянни грижи. Китай буквално ще изчезне като фактор за няколко десетилетия. Бая болка ще бъде, независимо как завърши мача около острова.
Comment
-
Кухулин написа Виж мнениеНе разбирам. Да допуснем, че възниква военен конфликт заради някакъв остров - стрелят се, топят се и т.н. Как ембаргото ще помогне за разрешаването на този конфликт?"Мисля, че видът на изпотени мъже им въздействаше." - дан Глокта
Comment
-
pnp5q написа Виж мнениеА-а, ами аз имам предвид начеващата разправия в момента - около един съвсем конкретен остров - някакво международно (в смисъл, че няколко народа го пишат свое) хълме всред Южно-Китайско море, на което китайците са му досипали пръст да стигне за една писта и няколко бараки. Обаче се намира посред най-оживените морски търговски маршрути... И сега кат са пратили корабче да го патрулира - един вид "я, мола ви са, да ни заобикаляти военното летищи отдалече, ко-й-туй" и всички, на които им предстои да го заобикалят, се втрещиха - и сащианците отидоха да видят ко ста`а. Щото те тез маршрути там включват едни тайвански производители на процесори и видеокарти..., едни южно-корейски производители на битова електроника... - и разбира се, вносители на разни хубавини за тез държави, които никак не ги радва мисълта един контейнеровоз стругове с двойно предназначение за Япония да се окаже "спрян за проверка на новото китайско КПП". Все пак маршрута Европа-Япония (и други по пътя) през Суецкия канал и Индийския океан е по-къс, отколкото през Тихия океан и Панамския канал (тъй си мисля аз де) - щот после идва и Атлантическия. И една "тапа" с военни претенции на тоз маршрут е таман за каквот всички питаха...
Comment
-
Кухулин написа Виж мнениеНе става много ясно защо им е на китайците да затварят търговските маршрути в Южнокитайско море, защо им е да поставят "тапи"? ИМХО, не им трябва
Това дали имат мотивация да използват острова за КПП или не няма значение. Важното е че се появява на масата като възможност. Русия например също няма мотивация да изпържи Париж или Ню Йорк, обаче стратегическите ядрени оръжия са крайъгълният камък в цялата им политика. Не че сравнявам една скала с МБР, но си е един коз в повече за Китайците.This is my signature. There are many like it but this one is mine.
Comment
-
Amazon написа Виж мнениеА според теб защо го правят тогава? Щото ги хапят щъркелите, или с някакъв дългосрочен замисъл?
Amazon написа Виж мнениеТова дали имат мотивация да използват острова за КПП или не няма значение. Важното е че се появява на масата като възможност.
Comment
-
Кухулин написа Виж мнениеНе става много ясно защо им е на китайците да затварят търговските маршрути в Южнокитайско море
"Мисля, че видът на изпотени мъже им въздействаше." - дан Глокта
Comment
-
pnp5q написа Виж мнениеЩото там има бая риба (8% от световния добив, според уикито);
Comment
-
Кухулин написа Виж мнениеНе думай
А, и съм пропуснала да спомена причината "международни маршрути"."Мисля, че видът на изпотени мъже им въздействаше." - дан Глокта
Comment
-
pnp5q написа Виж мнениеТо там има материал за няколко сериала. Техните претенции са толкова нагли (червената линия), че практически оставят другите държави наоколо "с бряг, но без море". Щото там има бая риба (8% от световния добив, според уикито); има и някакъв нефт и газ (някакъв, щото прогнозите им са десет пъти по-високи от сащианските примерно); а пък някои даже обвързват "затварянето" на това море да не е международно с напъните им да си осигурят спокойствие и ненаблюдаемост на атомните подводници (в рамките на доктрината им за гарантиран втори, т.е. ответен удар). А сащианските кораби, които патрулират наоколо `с екологични` и прочие мисии, щъкат необезпокоявани даже през ексклузивните им икономически зони, което е възможно, докато са "международни води".
[ATTACH=CONFIG]29283[/ATTACH]Аз не задължава никого със свое мнение.
По-добре късно, отколкото още по-късно.
Comment
-
pnp5q написа Виж мнениеТо там има материал за няколко сериала. Техните претенции са толкова нагли (червената линия), че практически оставят другите държави наоколо "с бряг, но без море". Щото там има бая риба (8% от световния добив, според уикито); има и някакъв нефт и газ (някакъв, щото прогнозите им са десет пъти по-високи от сащианските примерно); а пък някои даже обвързват "затварянето" на това море да не е международно с напъните им да си осигурят спокойствие и ненаблюдаемост на атомните подводници (в рамките на доктрината им за гарантиран втори, т.е. ответен удар). А сащианските кораби, които патрулират наоколо `с екологични` и прочие мисии, щъкат необезпокоявани даже през ексклузивните им икономически зони, което е възможно, докато са "международни води".
[ATTACH=CONFIG]29283[/ATTACH]
Comment
-
Колумбия щяла да използва тези две германски подводници за борба с наркотрафикантите:
Линк към публикацията
Как точно се използват подводници срещу трафиканти? Ще им торпилират моторниците?This is my signature. There are many like it but this one is mine.
Comment
-
Кухулин написа Виж мнениеВиетнам лежи на индийската подкрепа, точи нефт, пъчи перки, но не е изключено да изяде дървото. Особено ако нещата стигнат до стрелба.Сънят е слаб заместител на кофеина!
Comment
Comment