Сун Дзъ написа
Виж мнение
Съобщение
Collapse
No announcement yet.
Каюткомпания-място където офицерите пият чай и си приказват
Collapse
This is a sticky topic.
X
X
-
This is my signature. There are many like it but this one is mine.
-
albireo написа...в този форум... основно е пълно с теоретици, прогнили интелигенти и просто кръчмаро-кибици...
Comment
-
Напоследък търговията и войната вървят ръка за ръка. Ако се сбият САЩ и Китай, това най-вероятно няма да засегне силно стокообмена. Някой ще спре да купува китайски стоки, някой ще спре да застрахова, но като цяло бизнеса ще продължи. А някъде по морето корабите ще се пуцат и подводниците ще се дебнат. Но едва ли ще се пуцат много дълго.
Comment
-
Останал съм с впечатлението, че основният поток от товари от и към Китай минава по море. Просто по суша няма откъде, като изключим непосредствените съседи, разбира се. И пак вероятно до Москва примерно е по-лесно да се прекара стока с кораб, отколкото с влак, въпреки че е в съседна държава.
Съответно при такава хипотетична война, ако Щатите решат, че гражданските цели са легитимни, не смятам, че ще имат особени проблеми с разрушаването на всички морски пристанища в Китай дори и без ядрено оръжие.
Comment
-
Кухулин написа Виж мнениеМисълта ми е, че никой няма да закача гражданските цели. Търговските кораби ще си плават, бойните ще се пуцат."Мисля, че видът на изпотени мъже им въздействаше." - дан Глокта
Comment
-
bsb написа Виж мнениеОстанал съм с впечатлението, че основният поток от товари от и към Китай минава по море.
дребосъци и една китайска държавна.
Огромната част от контейнерите пътуват между Китай/Азия, САЩ и Европа. До толкова потока на стоки се доминира от тях, че реално Китай, ЕС и САЩ създават регулациите в сектора, слагат забрани за сливания и т.н.
Ако някой вземе да потапя тия кораби и те спрат да плуват всичко замира. Не мисля че е преувеличено да се каже че ще настъпи малък апокалипсис. Помислете си колко държави могат да се самозадоволят за дълъг период от време със всичко важно и имат суровините и технологиите за това. Аз мога да ги изброя на пръстите на едната ръка. Храни, лекарства, машини, суровини, тоалетна хартия ако щете. Хайде, важни неща като лекарства може и със самолети, но не за всички, не и апаратура. Отделно че икономическата криза ще е безпрецедентна.
pnp5q написа Виж мнениеНяма нужда да ги закача. Достатъчно е да включат големите логистични компании в ембарго.
Че отгоре на всичко техни са не само корабите, ами и терминалите...This is my signature. There are many like it but this one is mine.
Comment
-
pnp5q написа Виж мнениеНяма нужда да ги закача. Достатъчно е да включат големите логистични компании в ембарго.
Comment
-
Кухулин написа Виж мнениеС каква цел?This is my signature. There are many like it but this one is mine.
Comment
-
Amazon написа Виж мнениеКитай спира да може да внася медна руда от България. Или да продава в България играчки за елха с които да плати за рудата.
Comment
-
Кухулин написа Виж мнениенадали ще повлияе някак на оперативната ситуация около съответния остров."Мисля, че видът на изпотени мъже им въздействаше." - дан Глокта
Comment
-
pnp5q написа Виж мнениеТя може да бъде обвързана пряко с формулировката на ембаргото, имхо - "Освободете търговските пътища от военното си присъствие", примерно. Та нали точно по тоя повод сега американците им наобикалят новозастроеното островче.
Comment
Comment