http://www.newsru.com/world/10nov2013/ford.html - САЩ пуснаха на вода новият самолетоносач "Джералд Форд".Водоизместимоста е 112000 т. кораба има 25 палуби и екипаж от около 5000 души.На кораба може да се базират до 70 бойни самолета и вертолета.
Съобщение
Collapse
No announcement yet.
Каюткомпания-място където офицерите пият чай и си приказват
Collapse
This is a sticky topic.
X
X
-
Много приятен доцументален филм за тестовете на LCS-ите Фридъм и Индипендънс. Оръдейният пакет при единият(пак проблеми с тия трийсет милиметровки, но ги оправиха накрая) и антиминният пакет на другият. Не видях дали вече е пускан. Филма определено не е рекламен.
П.П: Не мога да реша кой от двата повече ми харесва. Май Фридъм, заради по-голямата скорост и конвенционален дизайн. Някъде Гоги обясняваше, че катамараните(в случаят с Индипендънс тримаран) не е много подходящо за голям кораб, извън по-голямото пространство за хангари. Е тук се видя. Индипендънс има прекрасен хангар и хеликоптерна площадка по-голяма от на разрушител, обаче като се появят вълни и кораба се опитва със всички сили да счупи вратовете на екипажа с рязко остро странично клатене.Last edited by Amazon; 10-11-2013, 19:56.This is my signature. There are many like it but this one is mine.
Comment
-
Amazon написа Виж мнениеНе мога да реша кой от двата повече ми харесва. Май Фридъм, заради по-голямата скорост и конвенционален дизайн.
Лично аз мисля, че повишаването на скоростта не се оправдава от снижаването на бойния потенциал. Ако трябва да избирам един от двата кораба за участие примерно в десантна операция, бих избрал LCS-2.
Comment
-
За такова решение е нужно човек добре да разбира същността на корабите и чак след това да определи кой от тях повече допада на вкуса му.
Съгласен съм че двата хеликоптера при Индипендънс са сериозно преимущество при противоминни и ПЛО задачи. Ама появи ли се буря - лошо.
Освен това бях чел че LCS-1 е по-интегриран с Иджис. Хангара му е по-голям, въпреки че простаранството за модулите като цяло е по-малко. Така че в бъдеще могат да му натикат два хеликоптера. Разбира се никога няма да е толкова добра платформа за хеликоптери от LCS-2, с неговата над 7000 квадратни фута площадка за хеликоптери.
LCS-2 е изцяло от алуминий, което вероятно ще го направи по-скъп. Ако е малко по-скъп окей, ама ако е много по скъп, какво правим?
LCS-1 освен това го спрягат че има по-висока оцеляемост. Особено при пожар. Адмиралите се впеччатляват от такива неща.
Нали ти беше споменавал колко са важни условията за живот за екипажа в USN. Ами LCS-1 си е направо хотел в сравнение с LCS-2. Което е нормално де - кораба е с 800 тона по-голям.
Прогноза ми на някой с меко казано скромни познания по темата е че ще изберат LCS-1. Основно заради повечето мегдан за модернизации и по-добра устойчивост(бойна и на лошо време).
Освен това както си видял от филмчето, за избора ще играе роля и субективният фактор. А именно кой от двата прототипа е случил на по-добър екипаж и капитан. За сега нещата там изглеждат равни.
От една страна скоростта е основната противоторпедна защита на LCS. Два-три възела могат да определят разликата между живота и смъртта.Last edited by Amazon; 11-11-2013, 18:18.This is my signature. There are many like it but this one is mine.
Comment
-
Amazon написа Виж мнениеХубаво че има някой дето разбира същността на LCS-лите, щото USN не са много сигурни.
Amazon написа Виж мнениеЗатова тестват толкова интензивно различните пакети.
Amazon написа Виж мнениеСъгласен съм че двата хеликоптера при Индипендънс са сериозно преимущество при противоминни и ПЛО задачи. Ама появи ли се буря - лошо.
Amazon написа Виж мнениеОсвен това бях чел че LCS-1 е по-интегриран с Иджис.
Amazon написа Виж мнениеХангара му е по-голям, въпреки че простаранството за модулите като цяло е по-малко. Така че в бъдеще могат да му натикат два хеликоптера.
Amazon написа Виж мнениеLCS-2 е изцяло от алуминий, което вероятно ще го направи по-скъп.
Amazon написа Виж мнениеLCS-1 освен това го спрягат че има по-висока оцеляемост. Особено при пожар.
Amazon написа Виж мнениеНали ти беше споменавал колко са важни условията за живот за екипажа в USN. Ами LCS-1 си е направо хотел в сравнение с LCS-2.
Amazon написа Виж мнениеКоето е нормално де - кораба е с 800 тона по-голям.
Amazon написа Виж мнениеПрогноза ми на някой с меко казано скромни познания по темата е че ще изберат LCS-1.
Amazon написа Виж мнениеОсновно заради повечето мегдан за модернизации и по-добра устойчивост(бойна и на лошо време).
Amazon написа Виж мнениеПри бягането от торпедо ускорението е по-важно от максималната скорост.
Comment
-
Е Фрийдъм какво - не го лови буря ли?
Няма такива филми.
he Lockheed Martin COMBATSS-21 combat system features about 60 percent commonality with Aegis systems, including software.
А тук не си прав.
Няма място за прогнози. Избора е направен, договорите са сключени.
Защо мислиш така?
Примерно самолетоносач има скоростта да избяга от торпедо, но няма ускорението. Някой фрегати и корвети и те така. Разруштел не може да избяга освен ако не го стрелят от 5 мили, защото на тях скоростта им е окло 30-тина възела, или по-малко. Така че трябва да имаш и скоростта и ускорението.Last edited by Amazon; 13-11-2013, 04:10.This is my signature. There are many like it but this one is mine.
Comment
-
Amazon написа Виж мнениеАбе лови го, ама по малко повръщат моряците и по малко изскри фърчат от оборудването. Един вид не е толкова остро напречното клатене.
Amazon написа Виж мнениеМоже ли малко повече по това. Не помня къде го бях чел, намерих друг източник където пише същото, че LCS-1 има софтуера и е 60%(не знам какво включват тия проценти) интегриран с Иджис.
Amazon написа Виж мнениеНикакъв шанс да настигнат бърз кораб за 20-тината километра през които могат да издаянят.
Comment
-
Amazon написа Виж мнениеРазруштел не може да избяга освен ако не го стрелят от 5 мили
За да не се лутаме по въпроса с енергетиката, ето един линк: http://www.fas.org/man/dod-101/sys/ship/weaps/mk-48.htm
Comment
-
Много преположения в тази статия. Спецификацията я бях чел в уикито, явно статията която даваш е оригиналният източник, със съответните класифицирани данни, като скоростта примерно.
Има нещо което ме обърква обаче:
От една страна имаме официален обсег от "повече от 5 морски мили". От друга дават за ъпгрейтнатият вариант, при максимална скорост(предположително 55 възела), обсег от 42 хиляди ярда, което много грубо е 40 километра, или към 22 морски мили.
Скороста пък официално е "по-голяма от 28 възела".
Чудя се защо такава секретност за едно от най-разпространените торпеда в НАТО. Модернизираният вариант изцяло използва за основа старото MK-48(пише го в статията, промените са основно по електрониката и софтуера), съмнявам се енергетиката им да е различна, еле пък новото да е по-бавно и с по-малък обсег от оригинала.
А за Тактикос, хубава схема на експлоатантите. Талес са голяма работа, спор няма. Ще почета повече за системата. Ама все пак го има момента, че LCS няма да служат в RNN а в USN.
P.P:Бъркаш понятията. Общата компановка и общите елементи са нещо съвсем различно от интеграцията.Last edited by Amazon; 13-11-2013, 17:11.This is my signature. There are many like it but this one is mine.
Comment
-
Amazon написа Виж мнениеЧудя се защо такава секретност за едно от най-разпространените торпеда в НАТО.
Amazon написа Виж мнениемаксимална скорост(предположително 55 възела)
Amazon написа Виж мнениепромените са основно по електрониката и софтуера
Като цяло Марк 48 не е някакъв връх на технологиите, просто го дадох за пример. Има разни гаври с физиката като DM2A4, Black Shark и Spearfish, при които шансовете за успешно бягство са някъде в сферата на фантазиите.
Amazon написа Виж мнениеАко те разбирам правилно, използвали са хардуер и софтуер от Иджис за бойните системи на кораба, но кораба няма да може да получава никакви данни от хвърчащите и плуващи неща интегрирани в Иджис?
Comment
-
BAE Systems’ Newest Naval Railgun Prototype Fires First Shot
At full capability, the EM Railgun, mounted on U.S. Navy vessels, will be able to fire a projectile at 32-megajoules (MJ) approximately 110 nautical miles. The high-velocity projectile will destroy land, sea, and air targets using kinetic energy, rather than with conventional explosives.
Само един въпрос: кога?
"No beast so fierce but knows some touch of pity."
"But I know none, and therefore am no beast."
(Richard III - William Shakespeare)
Comment
-
Отговора на въпроса кога е много прост. Някой друг път, че сега няма пари даже за неща като CSAR http://www.defensenews.com/article/2...ssion-JeopardyКървава зора вестява страшен бой и кървав път, готови пак за нова слава Рилци в бой ще полeтят ! Пред стените Булаирски в неравна люта бран ние славно победихме в боя тебе, вража зган!Тежки гаубици тряскат крачи полкът Рилски твърд! Нас гранати хич не стряскат нас не плаши даже смърт.
Comment
Comment