Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Недостатъци и плюсове на класа "Шарнохорст"

Collapse
X

• Filter
  • Време
  • Show
new posts

Недостатъци и плюсове на класа "Шарнохорст"

Предложете какво да се измени на класа "Шарнхорст", ако имахте възможност да го реконструирате?
    П.В.

Plamen каза:
    [B]Предложете какво да се измени на класа "Шарнхорст", ако имахте възможност да го реконструирате?
    Защо да го ремонтираме??? :pop:
    Проборудваме го в самолетоносач, С малко късмет можем да го доведем до равнището на "Акаги"

За самолетоносач броневата защита му е добра, но не и за линкор!

Впрочем искам да питам Бисмарк не е ли по-добре брониран от Тирпиц?

Comment

Bronewata zaщita na Шarnhost e edna ot naj-dobrite za wremeto. А на самолето носач изобщо не му трябва броневи пояс. Пък и под реконструкция мисля че се има не модернизация на вече построен кораб а преработка на проекта, а в такъв случай линкорския корпус не е най-подходящото решение, преоборудването от линкори в самолетоносачи на Акаги, Лексинктън, Фюриъс, Берн е по-скоро принудителна мярка и използуване на вече готови корпуси.

Comment

Имам придвид замяна на 283мм с 6 380мм, долната 80мм палуба, на погребите до 95мм я качваме на мястото на 50мм и довеждаме до 110мм - плоска палуба.50мм я изтъняваме до 30мм и я сваляме на нивото на 80мм - разменяме им местата, като запазваме 105мм скос , но я повдигаме малко, за да няма тая гадна гърбица.Бронята ще стане като на Дюнкерк по разположение.Покривите ги правя на плоската част от 100мм 180мм, като тази дебелина ще я взема от 45мм пояс, който го изтънавам до 25мм.
        П.В.

Comment

Съгласен. Освен това аз бих махнал единичните 150мм, заменям гои на кули, махам самолетите и хангара. добавям на тяхно място още 3 105мм, едната възвишена над кърмовата 105, другите 2 побордно, оствям 105 и 150 мм защото няма адекватно универсално, +това донякъде съм склонен да се съглася с доводите на германските специалисти за опасността от есминци в северно море

Comment

А е възможно и друго нещо - демонтираш целия 150мм калибър + 105мм и слагаш универсален 128мм - немски оръдия 22 на брой - корабът ще олекне и ще му се увеличи надводния борд и скоростта
            П.В.

Comment

Ами аз нали точно това пиша, че оставям страрите защото са нямали 128, нека все пак уточним за кога става въпрос. А увеличаването на надводния борд не е предимство, все пак има един термин "оптимално боийно водоизместване" което трябва да се поддържа, дори при разходване на горивото щистерните се запълват с вода за да се поддържа този показател.

Comment

Блицклиг

Говорим, ако ги имаш на разположение, би ли ги заменил?
                П.В.

Comment

Естествено, но все пак за коя година става въпрос и с какви технологии, само съществуващи или и перспективни?...'щото по същата логика ти би ли го направил с ядрен реактор...ако го имаше на разположение?

Comment

1943 г.
                    П.В.

Comment

Тогава дали има универсалки?

Comment

На Ядгтигър какво е оръдието, само че е монтирано на танк?
                        П.В.

Comment

E какво общо има сухопътното оръдие с морското, и на Ягдтигъра не е универсално, аз поне не знам да може по самолети да стреля, говорим за морска установка на универсални оръдия от този калибър.

Comment

Това е сухопътната версия на морското 128мм.Освен това то вече е разработено за разрушителите
                            П.В.

Comment

Грр. в двойна универсална установка???:noway: :not:

Comment

Working...
                              X