Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Броненосци дизайн до 1904

Collapse
X

• Filter
  • Време
  • Show
new posts

Аз пък забелязвам, че освен руски кораби други не съществуват...Руските 305/40 оръдия макар, че могат да се зареждат във всяко положение, за разлика от Викерсовите 305мм, които трябва да ги върнеш след всеки изстрел до диаметралната плоскост, да заредиш и след това пак да ги обърнеш на борд /само на Миказа оръдията се зареждат във всяко положение/ са скапани и дава по изстрел на 80 сек, а британските на 50 сек.Освен това като ти гръмна кулите от гл. калибър ще застана на 5 км и ще те разстрелям с по-тежките си оръдия например 305мм + 234мм на Едуард 7:lol:
    П.В.

Comment

Абе ти чел ли си изобщо нещо за '04-'05 ????? понеже очевидно не си вземи прочети това http://www.tsusima.narod.ru/web/bibl...an_tsusima.htm и после ще довършим разговора, само ще отбележа че тогава боят се е водел на 15-22 кабелта, А фантастиките дето ги има по игрите са си само за игрите, историята съвсем друго казва и показва.

Comment

+това King Edward VII влизат в строя в периода фев. 1905 - ян. 1907г и никак ама никак не се вързват със заглавието на темата. хич и никак. Помисли по въпроса.

Comment

Аз съм чел много повече от теб и съм пълен с източници за Руско-Японската- Имам книгите на Бунич, на Ерик Гроув, на Новиков Прибой, Степанов, Пикул, Нойкирхен, Томас Джаксън, а освен това монографиите на Полтава, Пересвет, Ретвизан, Баян.Имам цяла Чека книга за броненосните кораби от 1860 до 1906г.:twak:
          П.В.

Comment

Ти не знаеш аз какво съм чел А аз поне имам основания да се съмнявам в тебе

Comment

Монографиите всеки ги е чел, +това половината литература която сочиш е художествена. А алманаха "Гангут" да си чел случайно?

Comment

да, но не ми прави добро впечатление.Литературата мое и да е художествена, но исторически описва най-добре проблемите на руските кораби - затворите на Цесаревич, широките обзорни рубки, несъвършенните снаряди, ниската скорост на Полтавите, скапаните Диана и Палада.Защо си мислиш, че са лишени от обективност?
                П.В.

Comment

1. Аз също съм ги чел. 2 .Те са художествена литература. 3. набляга на емоциите а не на анализа. 4Художествена литература.
                  Абе вземи прочети това което съм ти посочил, а на същия сайт има и много интересен материал на Сулига.

Comment

В момента го чета материал на Сулига, но иначе, общо взето нещата около Цушима и Жълто море са ми известни.Разбира се, въпроси винаги остават
                    П.В.

Comment

Plamen каза:
                      [B]Видовете броне не са показани съвсем правилно
                      На типа Полтава 2 от броненосците са с 406мм мм главен пояс - от харвеевска броня, а краищата са от стоманено никелова на Петропавловск и Севастопол.На Портава главният пояс е от 368мм крупова стомана.Победа също е с крупова стомана.
                      За японските преди Миказа освен Фуджи не знам с какви брони са били, но ще проверя.
                      Американските от Мейн нататък се строят с крупова броня.
                      2-те два от Бранденбургите сас с крупов пояс
                      Маджестик е последната британска серия с харвеева броня
                      Японската ескадра на адмирал Того
                      1. Микаса - круповска броня
                      2. Асахи - Броня харвеевска
                      3. Сикишима - Броня харвеевска
                      4. Хатсусе - Броня харвеевска
                      5. Яшима - Броня стоманеноникелова
                      6. Фуджи - Броня стоманеноникелова
                      7. Чен Иен - Броня компаунд
                      8. Фусо - Броня желязна

Като единствено Микаса е модерен кораб с круповска броня, построен е в Англия.
                      Цасаревич и Ретвизан са също последна дума на техниката и са напълно равностойни на Микаса.
                      Общо Първа Тихоокеанска Ескадра е напълно в състояние да се разправи с Японския блокаден флот, само пълната некадърност и стахливост на руските адмирали и капитани на Броненосците превръщат 12 броненосеца от най модерен тип а именно (тип Полтава - 3бр;тип Пересвет - 3бр;тип Бородино - 4бр; Ретвизан - американско производство; Цасаревич - френско производство --- всеки един преблизително по 13 000 000 златни рубли) в куп непотебно желязо. От тях струвами се японците пленяват 5 или 6бр

Comment

Цесаревич и неговите руски клонинги са таралясници Да се чудиш как са съксеснали да съберат на един кораб толкова много технически недомислици. Единствения руски кораб които може да се нарече съвременен към '04-'05 това е Ретвизан. Имам предвид от броненосците.

Comment

Нека сравним Цесаревич с Ретвизан
                          На Цесаревич гл. калибър е по-капризен руски оръдия във френски кули, а затворите са кофти, 152мм са еднакъв брой, на Ретвизан са казематни, а на Цесаревич са кулови, което намалява скорострелността поради слабата хидравлика и ниската скорост на въртене на кулата до 1 изстрел в минута бордовият пояс на Цесаревич е по-дебел, но по-тесен.Той има ПТЗ преграда, а Ретвизан няма, скоростта е еднаква.Разположението на 152мм е по-удачно на Ретвизан и могат да стрелят и при вълнение
                          П.В.

Comment

Цесаревич има френска-олигофренска форма на корпуса. При такава форма, с наклонени на вътре бордове, при получаване на крен изправящия момент вместо да расте намалява и коритото се обръща. Цесаревич и неговите клонинги имат конструктивен дефект на машините, и освен това са доста претоварени, а Ретвизан дори е недотоварен:nworthy: а както са претоварени от пояса нищо не се подава над водата

Comment

Според Ерик Гроув конструктивно те са си газели с по два фута повече във водата заради претоварването /класа "Бородино"/.Преди боя ги претоварват с въглища, за да стигнат до Владивосток и над водата остава само 152мм пяс - 194мм отива под нея.Освен това устойчивостта им е отвратителна, а клатенето ужасно.На изпитания Александър 3 при рязък поворот едва не се преобръща
                              П.В.

Comment

oops

И аз мисля, че Френските кораби не са най походящи но нека се има предвид че френски банки отпускат кредитите за строителство на Руския флот. С цел да се изпробват техните проекти и да се провокира конфликт с Английско произведени кораби, в случая Япония е точно такава държава. Нали си спомняте, че Франция подкрепя Русия в конфликта, а Щатите и Англия - Япония.
                                Цасаревич освен това има незащитени с броня 75мм оридия, за разлика от Ретвизан. На френските и по късно на късните руски броненосци средната артилерия е в кули, както беше споменато вече. За разлика от английските и американските Броненосци, на Френско-Руските приводите на кулите не са хидравлични а електрически - така че довода за бавното завъртане трябва да отпадне. За калпавите парни машини и лекото претоварване съм съгласен, но претоварени са и повечето английски броненосци.
                                Въпросното претоварване май е характено почти за всички Линкори от периода. Изключение е Ретвизан и немските кораби от типа Брауншвайг. Интерено е че Руснаците започват стоителството на клонинги на Ретвизан но в черно море. Серията започва с Потьомкин, Ефстафий и Йоан Златоуст. И се оказват доста по успешни от Цасаревич и Бородино.

Ами какво ще кажете за Класовете "Полтава" и "Перисвет"?

Comment

Working...
                                X