Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Броненосци дизайн до 1904

Collapse
X

• Filter
  • Време
  • Show
new posts

Броненосци дизайн до 1904

Кажете кой от броненосците считате, че е бил балансиран като въоръжение /изклювам броненсците от ерата на Дредноут, които са морално остарели/, като Дантон, Републик, Радецки, Андрей Первозваний, Аки, Сетцу, Лорд Нелсън
    Нека говорим за Миказа, Бородино, Цесаревич, Ретвизан, Потьомкин, Формидабъл, Брауншвайг, Куин, Маджестик, Мейн, Кинг Едуард VII, Вирджиния, Сюфрен, Реджина Елена
    П.В.

Аз лично руските ги изключвам автоматично като корита, но ти били уточнил какво рабираш като балансиран? Защотот тои може да е такъв според възгледите на теоретиците но всички знаем как се отразява на тези същите възгледи Рус.-Джап воина,?

Comment

Аз предлагам да ги разделим на няколко части, по доктрини например.
      Особенно руските! Разбирате ми идеята нали, иначе освен спам друго в темата няма да има? Какво ще кажете?

Comment

Под балансиран имам предвид добра защита - крупова броня, не харвеева или компаунд, висока скорост 17-18 възла, мощно въоръжение 4х305мм и 12-16152мм оръдия, ако искаш сложи и 203мм като на Едуард 7.
        Говорим за ескадрени броненосци - кораби от линията, а не с по-леки оръдия като Ринаун, Победа, Триумф
        П.В.

Comment

Под балансиран имам предвид добра защита - крупова броня, не харвеева или компаунд, висока скорост 17-18 възла, мощно въоръжение 4х305мм и 12-16152мм оръдия, ако искаш сложи и 203мм като на Едуард 7.
          Ами това определение за "балансираност" автоматично изключва почти 2/3 от броненосците, само защото не са с "круповска" броня. А и това делние е просто смешно, защото корабостроенето по правило се развива линейно, ако не се появят качествено нови материали, конструкции, оръжия или договори, които го ограничават. Винаги се е вървяло към увеличаване на скоростта, огневата мощ и защитата на корабите. Но на книга това "Броня: борд по ВЛ 450 мм, цитадела и барбети 360 мм, рубка 250 мм, палуба 76 мм.
          Въоръжение: 4х431-мм, 2х150-мм, 4х120-мм , 2 ПТА" изглежда много "по-добре въоръжено" от това "4х280-мм, 14х170-мм, 18х88-мм, 6х450 ТА". Но в действителност някой да се съмнява, че "Брауншвайг"-ите са превъзхождали италианските "Руджиеро ди Лаурия".
          За бронирането - много спорен въпрос. Не е достатъчно един кораб да е брониран с "круповска" броня. Фирмата "Викерс" от началото на ХХ-ти век например се оказва, че е произвеждала броневи плочи с 10-15% по-добро качество от произведената в "Круп". Поне така показали изпитателните стрелби след войната.
          Гоги, а руските корита от типа "Бородино", "Цесаревич" и "Ретвизан" доколко "руски" са? И като ги изключваш, да изключим ли американските и френски броненосци заедно с тях?
          Пишут нам много.... Погубит нас всеобщая грамотность.
          Неизвестен руски адмирал

Comment

Te sa tolkowa ruski do tolkkowwa do kolkoto са построени по руски спесификации,А когато исках уточнение имах предвид дали да се ръководим по до-Цушимските вузгледи или по реалността открита от тази битка

Comment

Корабомоделизъм

ОК, ясно. Дайте да видим кой според вас е най-сполучливия ескадрен броненосец за сражение в Северно море.
              Пишут нам много.... Погубит нас всеобщая грамотность.
              Неизвестен руски адмирал

Comment

Стига с това Северно море!Броненосците са били предвидени да се бият навсякъде!
                П.В.

Comment

Брауншвайг, ще изкорми всичко благодарение на по-мощната си средна артилерия, или поне това показва анализът на "битките от 1904-05г.

Comment

Извини ме ако съм пристране, но на този етап по-добри от британските броненосци няма!
                    Сравни мижавия Брауншвайг с Кинг Едуард 7, Лондон, Фордидабъл и т.н., дори го сравни с Ретвизан и Мейн - американски и строен а САЩ за РУсия. и ще си говорим.А Цесаревич?
                    Брауншваг е добро корито зза Балтика и има лоша мореходност.
                    П.В.

Comment

Руските ескадрени Броненосци наистина в мнозинството си са чуждестранно проектирани и даже са поизвеждани в други страни.
                      Ще се опитам да направя една ретроспекция за влиянието на иностранните възгледи върху руските кораби.

Английското влияние
                      Александър ²² 1891г.

Германски проект строен в Русия.
                      Победа 1898г.

“Ретвизан” 1901 г.

Произведен в Сащ

Френската серия
                      Тцасаревич 1903г.

Бородино 1904г.

Comment

нетехологичните държави като РУсия копират от чуждите - Победа и Полтава са копия и Николай 1
                        П.В.

Comment

Британските са най-балансирани поради голямот си водоизместване. Но както казах аз ще се оповавам на мощната средна артилерия. +това мореходността и далечината на Швабското (саксонко, брандембуркско и др.) корито отговаря на поставените задачи, нали все пак не очакваш германците да строят кораб отговарящ на японските , примерно, изискавания?

Comment

Слава Богу още няма ограничения във водоизместването, а германците сами се набутват с 283мм оръдия
                            П.В.

Comment

Че какво им е лошото на 283? Точно за нивото на тогавашната техника този калибър осигурява по-голяма скорострелност.

Comment

Working...
                              X