Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Въоръжение

Collapse
X

• Filter
  • Време
  • Show
new posts

Да ама ако конфликтът започне веднага Британците ще има 5 QE i 5 R, а те само могат да отвеят сащиански флот и самички, без да броим че линейните крайцери могат да ошашат цялото крайбрежие.

Comment

А то и биз тези кораби британците имат 47 линкора построени през ПСВ срещу 16-17. и няма база за сравнение.Целта на американците е била дългосрочна корабостроителна перспектива, изтощена несъпротивляваща се Англия и Япония без ресурси
      П.В.

Comment

Говорим ако се беше стигнало до конфликт. С течение на времето QE все повече ме кефят. И постепенно се превръщам в Англофил Дори последните модели са ми на британски танкове. :twisted:

Comment

Да ти задам няколко въпроса:
          Защо точно QE кефят?
          Били ги предпочел Пред "Р" при условие, че последните имат по-добро ПТЗ, по-добър борд 2.42м по и над водата на КЕ срещу 3.68м на "Р", Скосът на "Р" обхваща целия броневи пояс, защото е по-стръмен.Говорим към момента на ПСВ, защото ВСВ Р е немодернизиран, а Уорспайт е убиец
          П.В.

Comment

QE ме кефят защото са мноого балансирани. Отделно дето във ВСВ е голям кеф да четеш Уорспаит как се гаври с разни младежи :lol: Жалко че са го нарязали. A QE ima po-wosок пояс, провери в монографията, аз спесиално ги сравних предния път когато стана въпрос, освен това R имат проблеми с устойчивостта.

Comment

пак ще проверя, но ме съмнява.Иначе са били мощни кораби
              П.В.

Comment

А ти кога ще си сложиш аватар???

Comment

Наистина на Куин Елизабет главния пояс е 2.28м в най дебелата част, която е 324мм, иначе броневите плочи са с размери 4м дължина и 3.96 ширина, но явно включват и 152мм пояс
                  П.В.

Comment

Не, включват изтъняващата част на пояса под водата. А на R е с еднаква дебелина поради технологични причини.

Comment

Да, но това е + еднороден по дебелина пояс, без изтъняване 324мм от до само 152мм горен, докато на Лизи е 324 нагоре 152мм, надолу 203мм
                      П.В.

Comment

Да ама изтъняването е под водата, а на R е еднороден не за да повишат защитата а защото цената е по-ниска.

Comment

Под водата не е ли ценно?Да предпазва от подводни снаряди? :?
                          П.В.

Comment

Наличието на пояс под водата е ценно, но наличието на воден слой ,който силно забавя снаряда, позволява тази част от пояса да е с по-малка дебелина.

Comment

така е, но изтъняването се прави дълбоко под водата,а и на "Р" и на Лизи поясите са плитки, значи, няма смисъл да се изтъняв.Виж Крал Гого - поясът му изтънява след 3.5м под водата! и пак не попречва снаряд да му се мушне там
                              П.В.

Comment

Ehe ,на Гого общо толкова е поясът под водата, изтъняването започва още от ватерлинията, а се дава дебелината на долният ръб, а ти като имаш дебелината на двата края и височината на пояса можеш да си я сметнеш на всяка височина по желание.

Comment

Working...
                                X