Руският Флот

Collapse
X

• Време
  • Show
new posts
  • komuso
    редовен
    • Sep 2012
    • 176

На мен самата концепция на 22160 ми се вижда малко странна-1300 тонен("Смели" е 1600-1800 тона),с оръжие като на фрегата(чудно ми е къде ще го поберът) а е предназначен за 60 дневно патрулиране в 200 милната зона.За "Стрегуший" дет е 2 пъти повече по тонаж казват че нестава за дълъг патрул а този как го виждат 60 дена в открито море,и при всичкото това джепане къде ще сложат припаси за 60 дни при 80 човека екипаж,че и гориво за дизелите и газтурбината трябва за 60 дни автономка.

Comment

• Кухулин
      ветеран
      • Nov 2006
      • 12515

Ами патрулка, като L'Adroit. И двата кораба имат опции за повече оръжия, но екипажа нараства, а автономността силно спада.

Comment

• komuso
        редовен
        • Sep 2012
        • 176

Аз вчера като четах характеристиките му се учудих-там дават с 16 възела-макс 6000 мили а това е 15 дни ,айде да речем че с 10 измине 8000(20 дни) пак нещо не се вързва с 60 дни автономност.Пък и патрул на 1300 т "корвета" с 10 възела -честито на морячетата.

Comment

• Сун Дзъ
          псевдо стратег
          • Jul 2010
          • 2181

Наистина 60 дни са множко. Сигурно става дума за този вариант

Но тези 80 души екипаж са смущаващо много - може би е максималния брой хора във вариант "ракетен крайцер", но тогава автономността ще падне значително.
          Според мен дават максималните стойности смесвайки вариантите. Пък и този натоварен с НУРС-ове хеликоптер не знам какво ще прави на патрулката.

Comment

• Лейн
            ветеран
            • Feb 2006
            • 7116

Не, това е вариантът за БО,

Патрулният кораб за открито море е следният, сравнен с горния.

ПУ на Калибр е зад хеликоптерна та площадка, на мястото на катера, зад оръдието е ПУ на ЗРК Штиль-1

Comment

• Сун Дзъ
              псевдо стратег
              • Jul 2010
              • 2181

Да знам, нали тук някъде дискутирахме дали капаците върху пусковите ще издържат хеликоптер.
              Мисля, че на една платформа създават различни по предназначение и въоръжение кораби, което е много разумно и ТТ данните са обобщени.
              Затова са и расъжденията кое за кой вариант се отнася, базирайки се на подобни по тонаж кораби.

Comment

• Лейн
                ветеран
                • Feb 2006
                • 7116

хеликоптерът не каца върху капаците.

Comment

• Кухулин
                  ветеран
                  • Nov 2006
                  • 12515

komuso написа
                  Аз вчера като четах характеристиките му се учудих-там дават с 16 възела-макс 6000 мили а това е 15 дни ,айде да речем че с 10 измине 8000(20 дни) пак нещо не се вързва с 60 дни автономност.Пък и патрул на 1300 т "корвета" с 10 възела -честито на морячетата.
                  Според мен тези две величини - далечина на плаване и автономност - се задават независимо една от друга. Далечината на плаване зависи от горивото и маслата, а автономността се определя от битовите условия (вкл. "качка"), медицинското обслужване и припасите. Затова например фрегати с една и съща автономност (стандартно 30 дена) могат да имат далечина на плаване от 4000 до 8000 морски мили, в зависимост от нуждите на съответния флот.

Comment

• Пилот
                    Генерал-полковник
                    • Feb 2005
                    • 2876

Кухилин, мисля, че проблемът беше друг - ако се движиш твърде бавно или прекарваш патрула на дрейф, то:
                    1. Не покриваш район и не си полезен.
                    2. Ако времето е кофти не е приятно за екипажа да няма добър контрол над кораба.
                    „Аз, Драгомир, писах.
                    Аз, Севаст Огнян, бях при цар Шишман кефалия и много зло патих. В това време турците воюваха. Аз се държах за вярата на Шишмана царя.“

Модератор на раздел "Военна Авиация"

Comment

• Кухулин
                      ветеран
                      • Nov 2006
                      • 12515

Пилот написа
                      Не покриваш район и не си полезен.
                      Това вече е въпрос на конкретика - каква задача му е поставен, в какви условия. А по принцип - винаги можеш да заредиш ГСМ в морето.

Comment

• Amazon
                        Нередовен
                        • May 2006
                        • 7016

Кухулин написа
                        Това вече е въпрос на конкретика - каква задача му е поставен, в какви условия. А по принцип - винаги можеш да заредиш ГСМ в морето.
                        Да но е сложно. Самолетоносачите например имат специални системи за това, специална команда на която само това и е работата и пак се води за една от най-опасните операции. Знаеш че имат специален снабдителен кораб в рамките на АУГ, като и на двата кораба има лебедки със стоманени важета по които се прехвърля шланговете. Прави се само в тихо време. За малък патрулен кораб на мен поне ми се вижда сложновата такава работа.
                        Нека морските във форума да кажат дали са го правили и колко е сложно, но на мен ми се вижда опасно.
                        This is my signature. There are many like it but this one is mine.

Comment

• Кухулин
                          ветеран
                          • Nov 2006
                          • 12515

Сигурно е сложно и опасно, но ако задачата го налага?

Мисълта ми беше, че не е необходимо автономността да корелира с далечината на икономичен ход. Може горивото да свърши, преди да е окапал екипажа - примерно на някакви дълги преходи. Може екипажа да окапе, преди да е свършило горивото - разни блокади, висене на рейд и т.н.

Comment

• komuso
                            редовен
                            • Sep 2012
                            • 176

Предаването на товари/гориво на ход е едно от най тренираните упражнения(поне ние го тренираме винаги като излезем 2 или повече кораба).Но реално нямам спомени да сме прехвърляли гориво повече от 7-8 пъти и то само с практическа/учебна цел а не да заредим в морето 200 тона нафта."Атия" затова и ходеше с нас в Средиземно море но после се оказа,че е по-ефтино да зареждаме в Суда или Акзас и нуждата от ВТР отпадна.

Comment

• Sea Dog
                              редовен
                              • Feb 2007
                              • 186

Amazon написа
                              Прави се само в тихо време. За малък патрулен кораб на мен поне ми се вижда сложновата такава работа.
                              Не се прави само в тихо време, но наистина е сложна операция. И двата кораба трябва да поддържат еднакъв курс и скорост, а приемащия горивото трябва да спазва и постоянна дистанция до танкера. По-малките, патрулни, кораби не се занимават с такова бункероване, просто защото на тях не им е работа да ходят толкова навътре из морето/океана. Иначе, в тихо време и те биха могли да зареждат по този начин.

Click image for larger version

Name:	USS%20Blue%20DD-744.jpg
Views:	1
Size:	139.9 КБ
ID:	540050

Name:	USS%20Blue%20DD-744%202.jpg
Size:	142.8 КБ
ID:	540051

Name:	USS%20Blue%20DD-744%203.jpg
Size:	198.1 КБ
ID:	540052
                              Снимки - http://niki-zlatev.blogspot.com/

Comment

• STROSS
                                ветеран
                                • Apr 2013
                                • 499

Тия лебедки се използват в случай, че не е наличен хеликоптер, който да свърши работата

Comment

Working...