На мен самата концепция на 22160 ми се вижда малко странна-1300 тонен("Смели" е 1600-1800 тона),с оръжие като на фрегата(чудно ми е къде ще го поберът) а е предназначен за 60 дневно патрулиране в 200 милната зона.За "Стрегуший" дет е 2 пъти повече по тонаж казват че нестава за дълъг патрул а този как го виждат 60 дена в открито море,и при всичкото това джепане къде ще сложат припаси за 60 дни при 80 човека екипаж,че и гориво за дизелите и газтурбината трябва за 60 дни автономка.
Съобщение
Collapse
No announcement yet.
Руският Флот
Collapse
X
-
Наистина 60 дни са множко. Сигурно става дума за този вариант
Но тези 80 души екипаж са смущаващо много - може би е максималния брой хора във вариант "ракетен крайцер", но тогава автономността ще падне значително.
Според мен дават максималните стойности смесвайки вариантите. Пък и този натоварен с НУРС-ове хеликоптер не знам какво ще прави на патрулката.
Comment
-
Да знам, нали тук някъде дискутирахме дали капаците върху пусковите ще издържат хеликоптер.
Мисля, че на една платформа създават различни по предназначение и въоръжение кораби, което е много разумно и ТТ данните са обобщени.
Затова са и расъжденията кое за кой вариант се отнася, базирайки се на подобни по тонаж кораби.
Comment
-
komuso написа Виж мнениеАз вчера като четах характеристиките му се учудих-там дават с 16 възела-макс 6000 мили а това е 15 дни ,айде да речем че с 10 измине 8000(20 дни) пак нещо не се вързва с 60 дни автономност.Пък и патрул на 1300 т "корвета" с 10 възела -честито на морячетата.
Comment
-
Кухилин, мисля, че проблемът беше друг - ако се движиш твърде бавно или прекарваш патрула на дрейф, то:
1. Не покриваш район и не си полезен.
2. Ако времето е кофти не е приятно за екипажа да няма добър контрол над кораба.„Аз, Драгомир, писах.
Аз, Севаст Огнян, бях при цар Шишман кефалия и много зло патих. В това време турците воюваха. Аз се държах за вярата на Шишмана царя.“
Модератор на раздел "Военна Авиация"
Comment
-
Пилот написа Виж мнениеНе покриваш район и не си полезен.
Comment
-
Кухулин написа Виж мнениеТова вече е въпрос на конкретика - каква задача му е поставен, в какви условия. А по принцип - винаги можеш да заредиш ГСМ в морето.
Нека морските във форума да кажат дали са го правили и колко е сложно, но на мен ми се вижда опасно.This is my signature. There are many like it but this one is mine.
Comment
-
Сигурно е сложно и опасно, но ако задачата го налага?
Мисълта ми беше, че не е необходимо автономността да корелира с далечината на икономичен ход. Може горивото да свърши, преди да е окапал екипажа - примерно на някакви дълги преходи. Може екипажа да окапе, преди да е свършило горивото - разни блокади, висене на рейд и т.н.
Comment
-
Предаването на товари/гориво на ход е едно от най тренираните упражнения(поне ние го тренираме винаги като излезем 2 или повече кораба).Но реално нямам спомени да сме прехвърляли гориво повече от 7-8 пъти и то само с практическа/учебна цел а не да заредим в морето 200 тона нафта."Атия" затова и ходеше с нас в Средиземно море но после се оказа,че е по-ефтино да зареждаме в Суда или Акзас и нуждата от ВТР отпадна.
Comment
-
Amazon написа Виж мнениеПрави се само в тихо време. За малък патрулен кораб на мен поне ми се вижда сложновата такава работа.
Снимки - http://niki-zlatev.blogspot.com/
Comment
Comment