ИМХО тези контейнери на боен кораб са някакво безумие - ако искаш евтино и лесно, вместо да слагаш капаци, механизация и какво ли още не, просто се прави нормална палуба и се слагат наклонени пускови установки отгоре върху нея. Хем по-евтино, хем не се губи място надолу по кораба, хем може да се стреля веднага, а не да се чака тъпо разни контейнери да се отварят и да се разчита, че няма много да клати морето.
Съобщение
Collapse
No announcement yet.
Руският Флот
Collapse
X
-
Разбира се най-нормално би било да се поставят именно на палубата зад надстройката пусковите контейнери,така и е по-лесно обслужването и хидравлика не ти трябва и не нарушаваш центъра на тежеста на кораба,но не трябва най-одзад над винтовете и на 2 метра от двигателите да са в една от най вибрационните и взривоопасни зони на кораба.Но при руснаците не се гледа къде и как е най-лесно а да е "безаналогово".
Comment
-
на 1:45 Бывший Украинский офицер, теперь офицер ВМФ РФ. (один из 16 тысяч бывших Украинских военнослужащих)
Посмотрите какие радостные глаза, скоро в дальнее плавание, а до этого во флоте Украины он не выходил из Севастополя.
Comment
-
Забавно е да чета яко експертните мнения тук какво има и какво няма, какво трябва и какво - не. В постингите си представям ФАКТИ - демек - информация от достоверни източници за това кое как Е/планира се да бъде. Лично аз съм на светлинни години от това да мисля, че знам кое може и не може, кое е безумие и кое - не. ИМХО - на същото разстояние от тези размисли се намират и всички участници в този форум.
Предлагам на последните няколко участника тук за пратят послания на руските конструкторски бюра и командването на ВМФ, че очевадно там им липсват елементарни познания кое как трябва е
Comment
-
кало написа Виж мнениеВ постингите си представям ФАКТИ - демек - информация от достоверни източници за това кое как Е/планира се да бъде.
кало написа Виж мнениеПредлагам на последните няколко участника тук за пратят послания на руските конструкторски бюра и командването на ВМФ, че очевадно там им липсват елементарни познания кое как трябва е
Comment
-
И поради що така мислиш?
Моля те, посочи кое е невероятното и невъзможното в цитираните от мен (от достоверни! източници) възможности за въоръжение на пр.22160)?
В първия вариант си се строи вече един кораб.
Очевидно "проблемът" е по втория.
В кое точно съм се заблудил - че интернет специалисти в този форум дават решаващи мнения за военни системи, базирани на интернет познания ли?
ПП - макар, че - прав си в това, че ФАКТИ - са все пак планове, колкото и достоверни да са, а не реализирани засега в желязо, проекти. Това е така - да.
Comment
-
Кало,за тези 16 години откакто съм на служба имам повече проплавани часове на съветски/руски кораби(както и на западни) колкото ти шофирайки.Така,че не ми казвай кое е идиотско и кое не.Аман от копипейст експерти.Като проплаваш 20-30 000 мили тога ела и ми говори а така от "журналист" акъл неща.
Comment
-
Не оспорвам опита ти, изобщо. Разговорът е, обаче за конкретен проект, по който аз давам конкретна информация - всеки има право на мнения за нея, аз лично - нямам такова - защото нямам ни достатъчно познания, ни опит. Подозирам, обаче, че хората, правещи този кораб, както и хората, поръчващи го, имат бая повече познания и опит, дори от теб.
Колкото до опита ти, то той не ти попречи преди време да объркаш П-1000 Вулкан с П-700 Гранит..., говорейки за пр. 1164.
Между другото, моят преподавател по РЕП и Б, полковник, се оказа, че знае по-малко за А-50 (а темата на лекцията беше самолети за ДРЛОиУ), например, от мен. Това не значи абсолютно нищо , разбира се, щото съм пълен лаик в тая сфера.
ПП - А иначе - "а така от "журналист" акъл неща." - напълно съм съгласен и се извинявам, ако съм обидил някого. Журналята, към които наистина принадлежа, наистина, рядко знаят каквото и да е, това е абсолютно точно.Last edited by кало; 18-04-2014, 22:34.
Comment
-
Кало, не забравяй че не всичко което искат конструкторите е достъпно в момента. Много често решения се взимат по това, какво има в момента а не кое е най-подходящо. Особено в Русия, особено от както армията се опаричи. Купува се това за което в момента има производствени мощности и /или наличности. Сещам се за няколко примера в авиацията.
Предполагам за флота не е толкова по-различно. Слагат се ракети каквито има в момента, а не каквито са най-подходящи и т.н.
Така че не виждам нищо лошо да се критикува.
Не е като на конструкторите на кораба да са им казали: "Имате неограничен бюджет, всички корабостроителници в страната са ваши, всичкото въоръжение и сензори независимо на какъв етап на разработка/изпитания/производство са, са достъпни за вас, ако пък проектирате нещо ново, веднага ще го произведем и интегрираме".This is my signature. There are many like it but this one is mine.
Comment
-
komuso, вероятно е така (като гледам и аз - ако там се разполага и хеликоптерът плюс катера, то нещата са под въпрос), аз действително не разбирам от това.
Amazon, не знам дали дейтвително скоростта на производство е движещата сила. Вярно е, обаче, че първоначлно се планират някои разработки, които не са тествани, а това поражда проблеми - сагата с арт.-системата на Горшков го доказва. Разбира се, както и всички останали в нета, нямаме достатъчно достоверна информация, за да правим изводи, но някои неща се налагат като очевидни.
Comment
-
кало написа Виж мнениеВ кое точно съм се заблудил
кало написа Виж мнениеМоля те, посочи кое е невероятното и невъзможното в цитираните от мен (от достоверни! източници) възможности за въоръжение на пр.22160)?
Причиной увеличения заказа на новые корветы стала острая нехватка современных кораблей дальней морской зоны в составе ВМФ России. Строящиеся сегодня корветы проекта 20380 типа «Стерегущий» и их модернизированного варианта 20385 имеют недостаточную дальность плавания и автономность. При избыточном для кораблей данного класса вооружении и количестве нового оборудования это удорожает проект и затягивает его освоение.
Сега хвани и сравни техническите характеристики на 20380 с дадения от теб списък за 22160. След това сравни водоизместването. После кажи как виждаш цената и автономността в тази светлина. Тук дори не взимаме предвид странните комбинации от Клуб-К, Винетка и хеликоптер в тоя обем - допускаме, че някак ще се сместят.
Просто човека си фантазира, а ти му копираш глупостите. Няма лошо, всички си фантазираме, ама от време на време гълтаме по някой лексотан за стабилизация
Comment
-
кало написа Виж мнениети верно ли мислиш, че ще пратят в такъв наряд кораб без ПКР?
Comment
Comment