Сун Дзъ, няма как да се сложи УВС толкова назад в толкова малък кораб - просто няма вертикалното пространство. Отделно виж и че на носа няма ПКР в УВС като вариант, просто и там не е достатъчно високо.
Руският Флот
Collapse
X
-
Слагането на ракети в надстройката на малки кораби може да е доста кофти поради ред причини:
1. Качва много високо центъра на тежестта и прави кораба нестабилен.
2. Налага се да е близо до комина, оттам и може да е кофти за двигателя.
3. Същото, но за радарите накичени до него.
4. Изажда много място за други полезни неща на борда.
Проблем е особено точка 1, още повече ако става дума не за 4-8 Харпун/Уран, ами за УВС с много апаратура около тях и значително по-големи ракети. Иначе аз имах предвид в поста си, че няма как да има вертикално наредени Клубове зад площадката за кацане - банално няма място.„Аз, Драгомир, писах.
Аз, Севаст Огнян, бях при цар Шишман кефалия и много зло патих. В това време турците воюваха. Аз се държах за вярата на Шишмана царя.“
Модератор на раздел "Военна Авиация"Comment
-
Може да гълта 500 тона ако е удължена палубата за УВП. Ако е от двете страни на надстройката няма да е много ... сигурно. При всички случаи има начин без големи конструктивни промени. Ето модернизацията (трансформацията от катер в корвета) на "Скорпион":

Щом на 465 тонно корабче може да се сложат 6, то на 1300 тона, като нищо могат 16 - по 8 на двата борда.
А защо не 32...
Comment
-
Ами не е трудно да се погледне в Уикипедия и да се види отношението дължина/тонаж.
Много силна модернизация, връх в достиженията на форумното корабостроене
Могат да "сложат", ако вече не е сложено нещо друго.
И изобщо, на това ниво единствения аргумент може да бъде във вид на снимка - 1300 тона корвета с 16 или 32 клетки УВП.Comment
-
Разбира се, ето

64 Барака, 8 Харпуна, 6 торпеда ... не е зле. А е и по-малко от 1300 тона.
И това:

16 Барак, 8 Харпун, 76мм Ото Мелара, торпеда... и това не е зле въпреки, че е само 600 тона.
А Барака все пак не е малка ракета - четири и половина метра.
И за да не си мисли някой, че 16 VLS-а са кой знае колко големи - мащаб спрямо колело на камион:
Comment
-
На мен това http://www.defenseindustrydaily.com/...-mr-sam-03461/ хич не ми прилича на глупост. Какво и има на ракетата ? А като чета за 300 милиона колко корита ще въоръжат индийците...
Баш си е за нас.Comment
-
Comment

Comment