предполагам: бойната устойчивост?
Съобщение
Collapse
No announcement yet.
Спасете Киров!
Collapse
X
-
"Согласно проекту крейсер длительное время должен удерживать скорость 20 узлов при 7-ми балльном волнении."
Това не ми прилича много на претоварен кораб. Ама знам ли.
Аз бих заложил на газенето - Тикондерога 9,7 метра, срещу 8,4 метра за "Тръбарката"
Но това е конструктивно решение, а не претвареност.
Comment
-
Кухулин написа Виж мнениеСравняваха се Тикондерога и 1164 (Слава/Москва). В частност, зенитните им възможности - Иджис с 80 бр Стандарт срещу Форт и Оса. Или, ако трябва да направим разбивка:
- Иджис с 64 х Стандарт срещу Форт с 64 х 5В55Р;
- Иджис с 16 х Стандарт срещу Оса с 48 х 9М33.
Така може би е по-ясно
Да кажем така - БЯХА 5В55Р, сега - не съвсем. И не, не 9М33, а поне 9М33М3.
Така е по-ясно. Противопоставянето на Иджис със Стандарт/ESSM срещу Оса е глупаво, ако нямат аналог - ОК.
Comment
-
Така де, сравняваме корабите в старата конфигурация, сравняваме ги и в новата. А колко е глупаво противопоставянето на Иджис и Оса става ясно, като си представим врага в небето
Amazon написа Виж мнениеМдам, попретоварена е Тикондергата. Корпуса е проектиран за кораб с 1600 тона по-малко водоизместване.
Cracks plague Ticonderoga-class cruisers
Comment
-
gollum написа Виж мнениепредполагам: бойната устойчивост?
- по-мощните ПВО и ПЛО на Тикондерога, както и по-мощните сензори, са в нейна полза, когато е подложена на атака;
- децентрализираните сензори и оръжейни системи определено са предимство за 1164, ако се получи попадение;
- алуминиевите надстройки на Тикондерога влияят доста зле на бойната устойчивост при попадение;
- тези 16 ракети Базалт с течно гориво са просто смърт в една такава ситуация.
Като цяло бих оценил бойната устойчивост на Тикондерога с едно стъпало над 1164.
Comment
-
Amazon написа Виж мнениеИмаш ли идея каква е прогнозната цена на Адмирал Горшков? Съмнявам се да е по евтина от 1135.6 (а те ако не ме лъже паметта бяха над 300 милиона за индийците и доста повече за руснаците).
Comment
-
Кухулин написа Виж мнениеИменно за това става дума. Натикването на цялото това желязо в сравнително малко водоизместване означава големи напрежения в конструкцията, а оттам и снижен ресурс. Това е една от причините да ги натискат за пенсиониране - много пара гълта кърпенето.
Тази снимка сме я виждали. Добре ни е известно, че Тайкондерога произлизат от Спрюънс. Преди време бях постнал материали за програмата Sea Control Ship. Ще пусна един цитат от там, който достатъчно концентрирано и ясно показва на какво се дължи този компромис, а не са разработили изцяло нов проект (не диско топките и плетените пуловери ):
The 1970′s — disco balls, cardigan sweaters in the White House, double digit inflation and unemployment. The nation was in the grip of stagflation and post-Vietnam malaise; defense spending and investment was down substantially and traditional big ticket items, like nuclear aircraft carriers, were increasingly difficult to fund. It was, in a word, an age of diminished expectations.
Comment
-
Кухулин написа Виж мнениеТова е много интересен въпрос, май не сме го обсъждали досега. Моето мнение за бойната устойчивост:This is my signature. There are many like it but this one is mine.
Comment
-
Amazon написа Виж мнениеКак оценяваш бойната устойчивост на Нахимов(и в последствие Петър Велики) ако се изпълни програма максимум. Полимент-Редут с два вида ракети, Палаши, нови сензори(спрягаше се нещо интересно за радара), критичните места покрити с кевларена броня, яка ламарина и конструктивни елементи, доста висока скорост и т.н. сигурно пропускам нещо.
По-добре 20 нови фрегати.
Comment
-
Кухулин написа Виж мнениеИменно за това става дума. Натикването на цялото това желязо в сравнително малко водоизместване означава големи напрежения в конструкцията, а оттам и снижен ресурс. Това е една от причините да ги натискат за пенсиониране - много пара гълта кърпенето.
Става ми интересно, защото съм виждал какви дупки отваряше в корпуса на този кораб бластиращата машина във Флотски Арсенал.
Той и за това не можа да избута ремонта в срок, дойде перестройката, руснаците нямаха пари да си платят... и остана за нас. Заедно с "голямата" подводница и хладилния им кораб с месо с щемпъл 1947 година Да не мисли някой, че сами сме искали тази скрап.
За това имам опасения, че "Тръбарката" , произведена със същата стомана, като СКР-а, не би имала по-голям ресурс от Тикондерога.Last edited by Сун Дзъ; 07-02-2014, 23:49.
Comment
-
Гост
Сун Дзъ написа Виж мнение10 милиарда... Долара
Comment
-
Сун Дзъ написа Виж мнение10 милиарда... Долара
По-добре 20 нови фрегати.
Кажи сега откъде ги взе тия 10 милиарда?!?Last edited by Amazon; 08-02-2014, 02:52.This is my signature. There are many like it but this one is mine.
Comment
-
Ами ще ти кажа. Кухулин пише за минимални цени на госзаказа.
Два кораба по 1,5 милиарда са 3 милиарда само на хартия по план, без да отчиташ допълнителните неща, които ще възникнат.
Искаш нови сензори - какви ? Докато ги проектират и изработят или поръчат някъде, колко ще им дойде за такава малка серия ? Защото после няма да стават за фрегата. Ами ако искат софтуер с няколко милиона реда като Зумвалт ? Нали говорим за програма максимум.
Само тези неща може да дублират цената, че и нагоре.
После кевлар, конструктивни ромени, "яка ламарина" .... плюс малко инфлация и отидохме към десете милиарда.
Виж за справка как растат цените на последните американски самолетоносачи и ще се убедиш, че от проект на хартия до реалната ситуация има огромна разлика.Last edited by Сун Дзъ; 08-02-2014, 09:52.
Comment
-
Сун Дзъ написа Виж мнениеКажи за сравнение какъв е ресурса на Слава.
"Зв¸здочка" отремонтирует все "Атланты"
Освен това се пазарят за украинския, може и него да вземат.
Amazon написа Виж мнениеКухулин цитира 50 милиарда рубли, което е около 1.5 милиарда долара и не знам дали не включва и Петър Велики.
На ремонт атомного крейсера "Адмирал Нахимов" потратят 50 млрд рублей
Amazon написа Виж мнениеКак оценяваш бойната устойчивост на Нахимов(и в последствие Петър Велики) ако се изпълни програма максимум. Полимент-Редут с два вида ракети, Палаши, нови сензори(спрягаше се нещо интересно за радара), критичните места покрити с кевларена броня, яка ламарина и конструктивни елементи, доста висока скорост и т.н. сигурно пропускам нещо.
Ако трябва да гадая, според мен бойната устойчивост при атака ще е много близка до 22350. Може би ще е малко по-висока за сметка на по-голям боекомплект. Бойната устойчивост при попадение ще е несравнима, естествено, обаче там стои въпроса с ядрения реактор. Обсъждали сме го.
Comment
Comment