Амазоне, не е имало такова нещо, щото иначе част от Аржентина щеше да е ядрена пустиня заради Сър Галахад, а и британското ядрено оръжие по онова време не е изцяло под британски контрол. Единия от стартовите кодове на ядрените подводници се държи от американски офицер командирован там за целта
Съобщение
Collapse
No announcement yet.
AGM-88 HARМ vs. Pantsir-S1
Collapse
X
-
Sailor_Malan написа Виж мнениеИсторията показва друго. Има такава аксиома и даже закъсалия пред китайските пълчища Дъглас Макартър не получава разрешение да замеря противника си с атомни бомби след което началството му ги отторга пагоньето, както биха казали в Банско
Уплах от страна на Труман.
Comment
-
Аз лично, ако ще ми се наложи да използвам ядрения си арсенал срещу противник, разполагащ на свой ред с такъв, бих го избухал директно него, вместо да си играя да му разстройвам навигацията"No beast so fierce but knows some touch of pity."
"But I know none, and therefore am no beast."
(Richard III - William Shakespeare)
Comment
-
Темата се превърна в безумен офтопик, дори не зная какво да отворя за да я преместя. Във всеки случай аз по принцип съм срещу директни сравнения между две военни машини, просто защото те са си част от система и на Кухулин един ХАРМ не му е достатъчен и иска цялото кралско войнство от спътници и АУАКС до стелтове за да увеличи ефективността на ХАРМ. Положението с ПВО-то е идентично, Панцир за да работи на 100% не може да е сам войн в голо поле с мишена на покрива. За да имат и двете страни цялостни системи ви трябват САЩ/Русия/може би Китай, а тогава просто системите няма да имат значение заради МБР-тата. По-коректно може да се сравняват разни сценарии от типа на Сирия срещу Турция за ПВО/ВВС или Израел на Иран, като се разглеждат нещата на ниво система, не автомат.
Да се включа и аз за секунда в офтопика - Русия и Китай си имат РЕБ възможности да заглушават GPS на големи площи и без атомни бомби (цели институти си работят по тематиката), Китай си има и противоспътникова система (за нисколетящи спътници, няма да хване ГПС, но пък КН-тата ще погинат и ще намали количеството идентифицирани цели).„Аз, Драгомир, писах.
Аз, Севаст Огнян, бях при цар Шишман кефалия и много зло патих. В това време турците воюваха. Аз се държах за вярата на Шишмана царя.“
Модератор на раздел "Военна Авиация"
Comment
-
Пилот написа Виж мнениеТемата се превърна в безумен офтопик, дори не зная какво да отворя за да я преместя. Във всеки случай аз по принцип съм срещу директни сравнения между две военни машини, просто защото те са си част от система и на Кухулин един ХАРМ не му е достатъчен и иска цялото кралско войнство от спътници и АУАКС до стелтове за да увеличи ефективността на ХАРМ. Положението с ПВО-то е идентично, Панцир за да работи на 100% не може да е сам войн в голо поле с мишена на покрива. За да имат и двете страни цялостни системи ви трябват САЩ/Русия/може би Китай, а тогава просто системите няма да имат значение заради МБР-тата. По-коректно може да се сравняват разни сценарии от типа на Сирия срещу Турция за ПВО/ВВС или Израел на Иран, като се разглеждат нещата на ниво система, не автомат.
Да се включа и аз за секунда в офтопика - Русия и Китай си имат РЕБ възможности да заглушават GPS на големи площи и без атомни бомби (цели институти си работят по тематиката), Китай си има и противоспътникова система (за нисколетящи спътници, няма да хване ГПС, но пък КН-тата ще погинат и ще намали количеството идентифицирани цели).Last edited by foton11; 10-11-2012, 09:01.
Comment
-
Пилот написа Виж мнениена Кухулин един ХАРМ не му е достатъчен и иска цялото кралско войнство от спътници и АУАКС до стелтове за да увеличи ефективността на ХАРМ
Comment
-
foton11 написа Виж мнениеАбе ти вярваш ли си на това което пишеш,имала Русия възможности за РЕБ?Te нямат читава сателитна комуникация, ще ти мисли някой за РЕБ.Наскоро стана скандал с техния институт,преди година влезнали някакви мутри набили ги, и присвоили половината зградна площ на института,и я разпродали.Е на такъв институт не бих разчитал да ми разработва РЕБ.
Comment
-
Kramer написа Виж мнениеРЕБ си никога не е била подценявана, особено от руснаците, ако мислиш, че само един институт се занимава с това..
Comment
-
Sailor_Malan написа Виж мнениеАмазоне, не е имало такова нещо, щото иначе част от Аржентина щеше да е ядрена пустиня заради Сър Галахад, а и британското ядрено оръжие по онова време не е изцяло под британски контрол. Единия от стартовите кодове на ядрените подводници се държи от американски офицер командирован там за целтаThis is my signature. There are many like it but this one is mine.
Comment
-
По чисто политически причини (в частност поради притеснения, че заради Великобритания може да започне глобална война), Кенеди и Макнамара дълго протакат докато британците приемат системата на двойния ключ(точно втория ключ е на американския офицер) и съответно британците не си купуват първоначално планираните ракети Скайболт за Авро Вулкан а проектират и построяват четири SSBN (HMS Resolution, HMS Repulse, HMS Renown, HMS Revenge) за които американците осигуряват шахти, ракети и система за управление на пусковете. Впоследствие договора се модифицира(къде по-лесно от първия път защото Роналд Рейгън и госпожа Татчър са близки приятели) и вместо Поларис А-3 британците получават Trident D-5 (за който и построяват Венгард и компания)Кървава зора вестява страшен бой и кървав път, готови пак за нова слава Рилци в бой ще полeтят ! Пред стените Булаирски в неравна люта бран ние славно победихме в боя тебе, вража зган!Тежки гаубици тряскат крачи полкът Рилски твърд! Нас гранати хич не стряскат нас не плаши даже смърт.
Comment
-
От 1968 нататък британските средства за ядрено сдържане са подводниците Крамер. Да на Хермес, на Инвинсибъл и на три снабдителни кораба във Фолклендската ескадра има ядрено оръжие. Ей за таз бомбичка става въпрос
Но в съществуващия и тогава вариант могат да я ползват единствено за борба с подводници(Предвидена е да може да играе ролята на бойна част на една противолодъчна ракета на име Икара). Липсващото звено за употреба на бомбата срещу наземни цели поне тогава е HMS Ark Royal (R09 не го бъркай с R07 koйто ще си остане на въоръжение до появата на CVF) и неговите Блекбърн Буканийр, само че той и братчето му Игъл са пенсионирани 4 години преди Фолклендската война, иначе аржентинците щяха да бъдат бити още по-грозно, а Шефийлд, Ковънтри и Сър Галахад щяха да завършат живота си на режището, не на дъното на Атлантика. А самия V Force от които по това време са останали Вулкан и Виктор(и той е в ролята на танкер) е в процес на пенсиониране. А базата на остров Възнесение е американска и там британско ядрено оръжие няма.
Много се извинявам за лирическото отклонениеКървава зора вестява страшен бой и кървав път, готови пак за нова слава Рилци в бой ще полeтят ! Пред стените Булаирски в неравна люта бран ние славно победихме в боя тебе, вража зган!Тежки гаубици тряскат крачи полкът Рилски твърд! Нас гранати хич не стряскат нас не плаши даже смърт.
Comment
-
Ядрено предполагам не са имали. Иначе е бил предвиждан за 6 Скайболта и е можел да мъкне практически всяка британска атомна бомба от Синия Дунав до онова на снимката по-гореКървава зора вестява страшен бой и кървав път, готови пак за нова слава Рилци в бой ще полeтят ! Пред стените Булаирски в неравна люта бран ние славно победихме в боя тебе, вража зган!Тежки гаубици тряскат крачи полкът Рилски твърд! Нас гранати хич не стряскат нас не плаши даже смърт.
Comment
Comment