Най-често С-300/400
Последните комплекси също могат да свършат тази работа, защото изчезват за 5 минути от мястото на пуска. Но в нашата държава, само на ПВО не може да се разчита. Няма къде добре да го ешалонираш.
Последните комплекси също могат да свършат тази работа, защото изчезват за 5 минути от мястото на пуска. Но в нашата държава, само на ПВО не може да се разчита. Няма къде добре да го ешалонираш.
Сърбите воюваха основно с Кубовете, защото са мобилни. Стационарните станции, ако вдигнат високото стават автоматично мишени. Волхова се разглобява 4 часа
минимумът е 8 - 4 за полисинга и 4 за мисии а у ... аз бг изтребители за чужда война не бих пратил, така че бих казал, че критичният минимум е 4 - колкото да не излагаме да плащаме на друг да пази небето ни
Относно ПВО-то попринцип си вярно, че истинското ПВО е триада между РЛС, авиация и зенитно-ракетни войски, но в нашите икономически условия това си е чиста научна фантастика
затова и според мен ни трябват малки високомобилни комплекси като пантсира, които в комбинация с обучени наблюдатели (понеже през повечето време ще са с изключени радари) да водят нещо като "партизанска" война срещу вражеските ввс в един хипотетичен сценарий. Сърбите по подобен начин воюваха с американците, но не постигнаха големи успехи, защото разполагаха основно с КУБ-ове и "Неви"... Идеята ми е мобилните комплекси да щъкат из горите и да си има мрежа от наблюдатели, които ако забележат изтребител да предават съответно на зенитчиците и те със собствения радар да прихващат целта и да обстрелват, след това радарът се гаси и бързо се сменя позицията. Какво мислите?
Comment