Тя идеята е за УТС, който може да служи като боен, както и за лек боен, който може да се използва за УТС. Пак казвам - интересно решение, но е важна цената на придобиване - самолет, логистичен пакет, инфраструктура, комплектацията му.
Съобщение
Collapse
No announcement yet.
ВВС на България - избор на изтребител
Collapse
X
-
На Министър Нейчев не е предлаган подкуп. Много интересно четиво е линкнатия файл с мотивите на прокуратурата.
http://www.dnevnik.bg/bulgaria/2015/...podkup_obiavi/Analog man...
Comment
-
ако вие утре се събудите министър на отбраната, какво ще направите? Аз лично хващам самолета за Швеция и договарям 4 грипенчета (колкото да покриваме минимума) и всичките 29ки и 21ци ги режем на скрап след като грипените станат оперативни (21ците ще им се удължи ресурсът за да могат да крепят нещата 3 години и в краен случай някой лев за 29ките). Тези глупости за цяла ескадрила са абсурд, понеже ние и да ни я подарят нямаме пари да я вдигнем във въздуха заради поддръжката. А и ако говорим за външна агресия 4 самолета ще ни пазят също толкова колкото и 16 и също толкова колкото и 30... само богатите държави могат да си гарантират авиацията да им бъде основно средство за отбрана на небето. При по-бедните (като Русия), акцентът пада върху ПВО-то, а авиацията е по-скоро допълващо звено. Кое според вас ще ни опази по-добре - 16 грипена за 1.04 милиарда долара още няколкостотин милиона за поддръжа и тн или 50 пантсира (или нещо подобно) за около 750 милиона?
Comment
-
Аз първо заминавам за Корея с група български пилоти и механици, да видя дали ще ми хареса тяхното чудо, колко му струва експлоатацията и т.н. После към САЩ да договарям стари АИМ от наличностите за човешка цена и евтини JDAM и комплекти в напоителни количества, че да има с какво да ни тренират пилотите. МиГ-овете и Л-ките се пенсионират. Су-25 се опитваме да ги продадем на Ирак. Няколкото летящи пилатуса си остават за обучение.
За Грипен, дори С-варианта, пари няма. Освен ако шведите не ни дадат един милиард евро целеви безлихвен заем с 10 годишен гратисен периодThis is my signature. There are many like it but this one is mine.
Comment
-
За 4 Грипен-а и за 16, обслужващата техника ще трябва да е почти еднаква.
И обучение на техници и пилоти, и муниции и всякакви подобни подробности, които всъщност правят цената на един самолет.
А ПВО-то всъщност е комплекс от РЛС, ЗРВ и авиация. Всяко едно по отделно не върши работа.Last edited by ValBo; 08-07-2015, 20:26.Сънят е слаб заместител на кофеина!
Comment
-
bonebiter написа Виж мнениеако вие утре се събудите министър на отбраната, какво ще направите?
Comment
-
РЛС май са ни в повече от прилично състояние. Не съм се интересувал специално, но май НАТО ли, САЩ ли са ни помогнали за интегрирана система. Сега и радара на Витоша ще се сменя с Талес. Вярно че целта му е РВД, но сигурно става и за военни цели.This is my signature. There are many like it but this one is mine.
Comment
-
Аз не съм чувал за нови купени станции, освен за цивилната авиация.
Последните от другите, са купувани преди 89.
За голяма част от тях са преработени някои блокове. Ако са се договорили с руснаците, да им дадат схемите на секретните блокове, ще можем и да си поддържаме станциите в ред. Но е малко вероятно. А и части не произвеждаме, значи се канибалства от консервирани станции
Асу-то го нарязахме на части, така че пак с планшетисти са нещата.
Вероятно с електронните плашети. Дано закъснението вече не е почти 3 минути.
П.П. Цивилните радари нямат защита от смущения и анти-РЛС ракети, могат да дадат обстановката, но за краткоСънят е слаб заместител на кофеина!
Comment
-
Кухулин написа Виж мнениеИ аз като Амазон, но пътьом ще врътна през Китай да видя дали не мога да изкрънкам нещо на далавера. L-15, JF-17, такива неща. Ако не за друго, поне да подбия цената на корейците
По-добре J-10B, а най-добре - J-16.
Comment
-
Amazon написа Виж мнениеРЛС май са ни в повече от прилично състояние. Не съм се интересувал специално, но май НАТО ли, САЩ ли са ни помогнали за интегрирана система. Сега и радара на Витоша ще се сменя с Талес. Вярно че целта му е РВД, но сигурно става и за военни цели.
Comment
-
Super_Hornet написа Виж мнениеСериозно грешиш.
ValBo и той като теб не е оптимистичен. Ако някой знае нещо наистина конкретно да пише.This is my signature. There are many like it but this one is mine.
Comment
-
И тоя имбецил и лъжец е министър на отбраната и ще решава бъдещето на ВВС
http://aeropress-bg.com/categoryblog...nformacia.htmlThis is my signature. There are many like it but this one is mine.
Comment
-
bonebiter написа Виж мнениеако вие утре се събудите министър на отбраната, какво ще направите? Аз лично хващам самолета за Швеция и договарям 4 грипенчета (колкото да покриваме минимума) и всичките 29ки и 21ци ги режем на скрап след като грипените станат оперативни (21ците ще им се удължи ресурсът за да могат да крепят нещата 3 години и в краен случай някой лев за 29ките). Тези глупости за цяла ескадрила са абсурд, понеже ние и да ни я подарят нямаме пари да я вдигнем във въздуха заради поддръжката. А и ако говорим за външна агресия 4 самолета ще ни пазят също толкова колкото и 16 и също толкова колкото и 30... само богатите държави могат да си гарантират авиацията да им бъде основно средство за отбрана на небето. При по-бедните (като Русия), акцентът пада върху ПВО-то, а авиацията е по-скоро допълващо звено. Кое според вас ще ни опази по-добре - 16 грипена за 1.04 милиарда долара още няколкостотин милиона за поддръжа и тн или 50 пантсира (или нещо подобно) за около 750 милиона?
Аз лично бих зарязал всички приказки за нови изтребители за по-добър икономически период. Ремонт и възстановяване на наличните 29-ки, допълнен с известна модернизация, би струвал с порядък по-евтино от всяка възможна оферта за закупуване на нови, или втора употреба изтребители.
Comment
-
Angelmr написа Виж мнение4 не са достатъчни, на предните страници бяха правени разчети, че критичния минимум е 8.
Аз лично бих зарязал всички приказки за нови изтребители за по-добър икономически период. Ремонт и възстановяване на наличните 29-ки, допълнен с известна модернизация, би струвал с порядък по-евтино от всяка възможна оферта за закупуване на нови, или втора употреба изтребители.
Comment
-
Панцера е с ограничен обхват.
Не е предназначен да служи за ПВО на страната, а за отбрана на обекти. Най-често С-300/400
Последните комплекси също могат да свършат тази работа, защото изчезват за 5 минути от мястото на пуска. Но в нашата държава, само на ПВО не може да се разчита. Няма къде добре да го ешалонираш.
освен това, за него си трябва и добре изградена система от РЛС.
Сърбите воюваха основно с Кубовете, защото са мобилни. Стационарните станции, ако вдигнат високото стават автоматично мишени. Волхова се разглобява 4 часаСънят е слаб заместител на кофеина!
Comment
Comment