Съобщение
Collapse
No announcement yet.
Любопитно
Collapse
X
-
Те пилотите на Чинук по принцип са някакви обсебени. Виждал съм клип, как го правят същото, но не на равен покрив, а на стръмен скалист склон! Как пилота преценяваше че задният ротор няма да перне скалите, е извън възможностите ми на възприемане.This is my signature. There are many like it but this one is mine.
Comment
-
И като сме на тема Чинук една интересна история
The US Army’s Night Stalkers Once Helped Steal an Attack Helicopter From the African Desert
http://tacairnet.com/2015/05/12/hind-heist/
Comment
-
StrEagle написа Виж мнениеснимка с хеликоптер, "кацнал" наполовина
По разни филмчета съм гледал какво правят с хеликоптери. Примерно има едни хора, които ремонтират далекопроводи. Ако повредата е по-малка, човекът седи на едната ска на хеликоптера и ремонтира проводника. Вече ако е по-голяма, се прехвърля от вертолета на проводника и остава там, докато не го вземат обратно. Естествено, разликата с въпросната снимка е, че пилотът може да си избира времето.
Другите не по-малко впечатляващи постижения са с вертолети кранове. Да местиш няколкотонен стълб, висящ на 20 метра под теб, с 10-ина сантиметра наляво-надясно или нагоре-надолу, като управляваш целия вертолет, изглежда много лесно, докато го гледаш по телевизора, и невъзможно, щом се замислиш малко. Обаче хората го правят.
Comment
Comment