Има ли начин ескадрен миноносец да спре Су-24 да прелети над него БЕЗ да ползва ракети? Не, няма, а никой няма да ползва ракети. Тоест какъв е резилът? Ти не знаеш нищо повече за ситуацията, а няма и как да знаеш, защото не си бил офицер на кораба. Оттам и не виждам какво са издънили американците в този специфичен случай.
Съобщение
Collapse
No announcement yet.
Любопитно
Collapse
X
-
Sailor_Malan написа Виж мнениеРежима на пребиваването им насам съвсем не е свободен...Снимки - http://niki-zlatev.blogspot.com/
Comment
-
Ако в случаят някой се е изложил е НАТО(донякъде), а не американският крайцер. Не намирам къде е станала случката, но крайцера се намира близо до държави от НАТО, най-малото Румъния. Трябваше да му осигурят въздушно покритие ии някой Лансер да се изгаври със Су-24 преди онзи да си прелита над арлито. Хубаво че фаланакса не е бил забравен на автоматичен режим, че такава беля можеше да стане...This is my signature. There are many like it but this one is mine.
Comment
-
И все пак, добре известна поговорка е че няма дим без огън. Такова близко прелитане е рутинна практика. Така че, както американската свръхреакция на инцидента, така и липсата на опровержение за онези прословути напуснали моряци, са показателни че случката не е била просто рутинно облитане на америкаснки разрушител от руски самолет. Аз лично не вярвам в теориите на конспиралниците, за някакво чудо оръжие способно да парализира цял кораб. Но раздухването на случката показва че все пак нещо нестандартно се е случило.
Comment
-
Angelmr написа Виж мнениекакто американската свръхреакция на инцидента
Angelmr написа Виж мнениелипсата на опровержение за онези прословути напуснали моряци
Comment
-
Sharana написа Виж мнение"свръхреакцията" е просто заради напрегнатата обстановка в региона
Sharana написа Виж мнениеИначе при толкова раздухана история (не може да не е стигнала и до Пентагона ) можеха да напишат някакво опровержение (дори да има напуснали моряци) и да си остане поредната историйка от информационната война.
Иначе по някои въпроси се публикуват опровержения, но обикновено съответните твърдения идват от авторитетни източници и се позовават на самия Пентагон. Поради което опровержението има смисъл.
Comment
-
Sea Dog написа Виж мнениеТи сериозно ли ????? Коя точка от договора от Монтрьо са нарушили, или пък аз пропускам нещо и изведнъж Черно море е станало собственост на Русия ???
Comment
-
Единственият вариант 27 моряци да са избягали от крайцера, заради прелетял руски самолет, е защото са тръгнали да търсят пилота, за да му напукат канчето
А е напълно естествено да има официална реакция на инцидента. Това с прелитането на безпомощен и невъоръжен самолет над пълен с оръжия крайцер, са си груби селски пинизи от времената на студената война.
Каква според вас щеше да е реакцията на РФ, ако някой F-18E/F беше правил кръгчета и осморки над крайцера Москва, по време на политическата битка за Сирия преди има-няма два месеца?
Ако има някаква "свръхреакция" в ситуацията, това е преекспонирането на новината от разни журналисти дето си признават, че ползват укепедията за източник, когато пишат за РЕБ и Иджис. Един вид, комплексари някакви.
А самото прелитане си има ясен политически контекст, очевидно че не е самоинициатива на пилота на голямото Су, но няма нищо общо с малоумните интерпретации в интернет. По-скоро е ясно заявление "махнете ни се от задният двор. Моля!".
И съм съглсен с Кухулин. Ако Пентагона тръгне да прави опровержения на всеки фантазьор с досъп до интернет, ще трябва да канселират замесника на Охайо и GMD програмата, щото тия десетки милиарди ще им трябват за ровене в интернет
Сега, напълно възможно е някой идиот да използва инцидента, за да се измъкне от договора си за 6 години служба, като си запази превилегиите за колеж. Ама първо на първо, нищо няма да запази, щото договора е ясен. Второ...27 човека?!?This is my signature. There are many like it but this one is mine.
Comment
-
Кухулин написа Виж мнениеВ какво се състои американската свръхреакция?
Е, Пентагона все пак не е topwar.ru, не може да се занимава с всички идиоти на тоя свят
Нямам линк, понеже попаднах на това по телевизията, но имаше официално изявление на американската страна по случая и тона на мен лично ми изглежда точно като свръхреакция. Не помня всички думи, но подбора на терминологията беше доста краен.
Comment
-
sfaselin написа Виж мнениеКонвенцията от Монтрьо от 1936 г. забранява на бойни кораби от трети страни с водоизместване над 8000 тона да влизат в Черно море. Вкараха си 2 без проблем Едва ли е първото неспазване на международни конвенции и спогодби от страна на САЩ...
Айде бе, верно ли са 8000 тона ?? Може.... ама явно Турция не знае - http://www.mfa.gov.tr/implementation...vention.en.mfa ???
Кои два кораба вкараха ??
И като казваш, че едва ли е първото им неспазване на конвенцията, това според лични убеждения ли е, или можеш да посочиш пример ???Снимки - http://niki-zlatev.blogspot.com/
Comment
-
sfaselin написа Виж мнениеКонвенцията от Монтрьо от 1936 г. забранява на бойни кораби от трети страни с водоизместване над 8000 тона да влизат в Черно море. Вкараха си 2 без проблем Едва ли е първото неспазване на международни конвенции и спогодби от страна на САЩ...
Comment
-
Търсих, но до момента не мога да открия нито един сериозен източник за тези "27 моряци" - само препоствания в блогове и форуми. При това положение какво има "да опровергава" Пентагонът?
Ясно е, че случката със самолета и облитането на "Доналд Кук" се е случила, но това за вундервафето, с което били блокирани всички системи на кораба така, че екипажът припаднал от страх и после 1/4 дезертирали в първото пристанище - това според мен е плод на нечия фантазия.
Въпрос към запознатите - има ли въобще такова нещо "resignation letter" в US Navy? Някак си доброволното напускане не ми се връзва с концепцията за армия."No beast so fierce but knows some touch of pity."
"But I know none, and therefore am no beast."
(Richard III - William Shakespeare)
Comment
-
контрол_alt написаДа, типично. Първо се говорят врели некипели, след това когато се поиска източник се започва увъртане.
Мислех, че правилата на форума задължават участниците да се аргументират и да доказват твърденията си.
За съжаление не успях да открия самото изказване в тубата.Last edited by Angelmr; 20-04-2014, 21:47.
Comment
-
Dinain написа Виж мнение... има ли въобще такова нещо "resignation letter" в US Navy? Някак си доброволното напускане не ми се връзва с концепцията за армия.
Мисля, че повече от 27 човека са слезли от кораба, в Констанца...... и са се насочили към местните кръчми.Снимки - http://niki-zlatev.blogspot.com/
Comment
Comment