Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Бомбардировачите през Втората Световна война

Collapse
X

• Filter
  • Време
  • Show
new posts

Да, съгласен съм, че е много. Имаше даже едно изследване, в което доста аргументирано се доказваше, че когато загубите в един полет достигнат 10% пилотите се деморализират и най-често се отказват от изпълнение на основните си задачи. Наистина - ставаше въпрос за по-късни събития от ВСВ и за американски пилоти .

Мисълта ми е, че цялостните загуби са много мизерни - щетите, които нанася на бомбардировъчната армада на Съюзниците немската ПВО (както изтребителните групи, така и зенитната артилерия в градовете и промишлените обекти).

Comment

да

Еми не са толкова мизерни,ама айде да не спорим
      А относно тези загубки картечниците нямат почти никаква роля
      С пистолет и добра дума се постига много повече,отколкото само с добра дума

Comment

А какво ще кажете за ARADO Ar 234?

Comment

Е, аз не съм много по описанията на самолети, но - само хубави неща . Но пък се е появил късно, при това - в мизерни количества, така че с нищо не влияе на бойните действия. Пък и според мен по онова време им трябват предимно изтребители (да не кажа - само), а не бомбардировачи.

Comment

само хубави неща

Да ама спора се въртеше покрай стрелците и тяхната ефективност, а аз имах предвид концепцията на арадото тоест SHNELLBOMBER (ако е объркан термина поправете ме ще го коригирам)

Comment

В такъв случай е мой ред да се извиня - пропуснал съм същината на спора.
              Амиии, струва ми се много добра идея, но лошото й е, че може да върши работа само за кратко - докато и противниците си направят толкова бързи изтребители (а това по време на война ще се случи в рамките на няколко месеца/година, а в мирно време - подобна машина ще устарее за десетилетие). Инак дистанционноуправляемото защитно въоръжение е доста революционна идея.

Comment

о, извинете

А и мисля,че два АР-234 бяха свалени от Спитфайъри

Comment

Възможно е. Макар че подобни случки сами по себе си нищо не доказват - и Кожедуб сваля Me-262 .

Comment

а, може

То доста Ме-та падат

Comment

ами как няма да бъдат сваляни при положение че съюзническата авиация непрестанно виси над летищата им?
                      albireo написа
                      ...в този форум... основно е пълно с теоретици, прогнили интелигенти и просто кръчмаро-кибици...

Comment

Originally posted by "gollum"

Възможно е. Макар че подобни случки сами по себе си нищо не доказват - и Кожедуб сваля Me-262 .
                        Кожедуб го сваля случайно.Просто Ме-262 започва да прави завой и пресича траекторията на снарядите му.Късмет,както сам той казва в спомените си
                        То исторически филми в България не се правят, щото няма продуктово позициониране - Симеон Цветков 2012г.

Comment

Re: а, може

Originally posted by "Hartman"

То доста Ме-та падат
                          А колко Як-ове, Ил-ове, МиГ-ове, И-та, Пе-та... падат. :lol: :lol:
                          Има ли смисъл да публикувам тук, списък на германските асове от ВСВ?
                          Само ще спомена, че 99 пилота са с над 100 победи, а над 5000 пилота с повече от 5 свалени самолета.
                          scharfschutze ®

Comment

Просто при руснаците има доста фактори (слаба и къса подготовка, нежелание да се ползва радио-връзка и т.н.), които намаляват в пъти ефективността им и допринасят за гигантските им загуби. Спокойно би могло да се каже, че руската авиация за ВСВ е неефективна и практически почти неуправляема. Наистина, руснаците следват доктрината за "армейска авиация", обаче неефективно. И съответно, без значение е какви са им машините - добри или лоши. Щом и през 1945 година не могат да си опазват небето над важните участъци ...

Така че, недейте се прехласва над качествата на тази или онази руска машина - заради начина на използване, спокойно бихте могли да определете всичките като "неефективни".
                            Модератор на раздели "Втора световна война" и "Междувоенен период".
                            Проект 22.06.1941 г.
                            "... там можете да попаднете на персонажи като например "честен прокурор" - а това, съгласете се, е същество къде-къде по-фантастично от някакъв си там "тъмен елф"." ©

Comment

mda

Излезнахте от темата и започнахте спор от типа кой е по-по-най.

Да се върнинем към бомбардировачите. Моето мнение е, че един скоростен бомбер върши повече работа отколкото един гигантски статегически Бомбардировач от родината на Слона. Гигантските машини освен за демостация на сила, стават ли друго? Като пример ще ви дам боевете при Монте-Касино в Италия през 1944. 1200 Б 17 и Б 24 цял месец сипят бомби, резултата е лунен пейзаж и непокънати позиции на германците, даже руините им подобряват защитата и затрудняват нападащите. :lol: :lol: :lol:

Comment

Ама то нали уж са стратегически бомбандировачи - за бомбандирането на стратегически цели. Ясно е, че са неподходящи за фронтова поддръжка Различни класове са все пак
                                XV mile the sea brode is
                                From Turkey to the Ile of Rodez...

Comment

Working...
                                X