Каква е тази дупка, от ляво на соплото, между крилото и опашката под самолета?
Съобщение
Collapse
No announcement yet.
Ф-35 - икономически провал?
Collapse
X
-
Най-вероятно става дума за газо-турбинно APU:StrEagle написа Виж мнениеКакъв спомагателен двигател? За запалване на основния или ако основния откаже?
Pratt & Whitney - Auxiliary Power UnitsAuxiliary Power Units (APUs) are gas turbine engines used primarily during aircraft ground operation to provide electricity, compressed air, and/or shaft power for main engine start, air conditioning, electric power and other aircraft systems. APUs can also provide backup electric power during in-flight operation.Аз не задължава никого със свое мнение.
По-добре късно, отколкото още по-късно.
Comment
-
По повод горното. Сената иска да възстанови програмата за конкурентен двигател за F-35. Според мен умно решение. GE и Ролс Ройс със сигурност могат да се справят. Не е трябвало да ги режат.
http://www.defensenews.com/article/2...te-F-35-EngineThis is my signature. There are many like it but this one is mine.
Comment
-
Четох една статия и попаднах на информацията, че разделителната способност на радара на F-35 е 30 на 30 сантиметра
Ако е вярно, се чудя защо няма разработени евтини коректируеми бомби/ракети, които да са с пасивна глава за самонасочване. Все са с активна радарна, по лазарен лъч, инфрачервена, най-новите с оптична матрица, GPS/инерциялна и т.н. Но не се сещам за нито един масов боеприпас въздух-земя с пасивно/радиокомандно насочане. Може пък да пропускам нещо от арсенала на Ф-35.
Иначе цената на самолета е паднала до $95 милиона за американската армия и за партньорите(чист самолет). Което на този етап го прави по-евтин от Рафал и Тайфун примерно. И равен като цена на прогнозната цена за Т-50.This is my signature. There are many like it but this one is mine.
Comment
-
А связи с падением рубля по отношению к доллару на 50% , стоимость Т-50 для российскую армию возможно снизить примерно на эту же величину.Amazon написа Виж мнениеЧетох една статия и попаднах на информацията, че разделителната способност на радара на F-35 е 30 на 30 сантиметра
[ATTACH=CONFIG]27363[/ATTACH]
Иначе цената на самолета е паднала до $95 милиона за американската армия и за партньорите(чист самолет). Което на този етап го прави по-евтин от Рафал и Тайфун примерно. И равен като цена на прогнозната цена за Т-50.
Comment
-
След някои разценки в миналото трябва да се види дали цената не е без радар и двигател...
Иначе GPS май е значително по-евтино отколкото каквито и да било пасивно радарни насочвания, като бонус радарът не трябва да гледа нонстоп към целта (и по този начин да я предупреждава/да не може да се ползва за друго). Иначе с такава подсветка няма да е пасивно, а полуактивно насочване
Отделно трябва да се провери колко време ти трябва за да създадеш картината - 30х30 сантиметра е страхотно, но само ако можеш да покриеш голяма площ.„Аз, Драгомир, писах.
Аз, Севаст Огнян, бях при цар Шишман кефалия и много зло патих. В това време турците воюваха. Аз се държах за вярата на Шишмана царя.“
Модератор на раздел "Военна Авиация"
Comment
-
Така е. Цената е с радар, но без двигател. Двигателите армията и флота си ги договарят отделно(като на Ф-18). Пък и нали сега ще има и алтернативен двигател. Можем да добавим още примерно 5 милиона за двигател.Пилот написа Виж мнениеСлед някои разценки в миналото трябва да се види дали цената не е без радар и двигател...
Полуактивно според мен значи, че бомбата има антена. Аз имах в предвид тотално радиокомандно, като примерно при Панцир, Щурм, ПТУР, или нещо такова. ИМО това не би трябвало да е по-скъпо от GPS бомба, но ще може да се използва за подвижни цели.Пилот написа Виж мнениеИначе GPS май е значително по-евтино отколкото каквито и да било пасивно радарни насочвания, като бонус радарът не трябва да гледа нонстоп към целта (и по този начин да я предупреждава/да не може да се ползва за друго). Иначе с такава подсветка няма да е пасивно, а полуактивно насочване
Да, така е. Ако не е в реално време (под секунда) няма голям смисъл освен по неподвижни цели. А там и GPS бомба от голямо разтояние върши работа.Пилот написа Виж мнениеОтделно трябва да се провери колко време ти трябва за да създадеш картината - 30х30 сантиметра е страхотно, но само ако можеш да покриеш голяма площ.This is my signature. There are many like it but this one is mine.
Comment
Comment