gollum написа
Виж мнение
Съобщение
Collapse
No announcement yet.
Реактивната авиация през ВСВ срещу кораби
Collapse
X
-
Kramer написа Виж мнениеПървоначалния вариант за производство но Ме 262 като бомбардировач би бил къде-къде по удачен. Особено срещу корабите при десанта в Нормандия.
...но срещу кораби...хммм, изглежда ми абсурдно. Трудна работа. 262 дори и не предвиден за окачване на торпедо- все си мисля, че по онова време на немците Британския и Щатския флот са им били последната грижа на света.GOTT MIT UNS!
Comment
-
Виж, Ar-196 e приказна машина за целите на морската авиация срещу кораби, но към средата на 1944 и той е абсолютно безполезен предвид съотношението на морските сили и цялостната обстановка по морета и океани. FW-200 оък е тежката артилерия на германците за случая, но пак безсмислена машина...GOTT MIT UNS!
Comment
-
Чакайте сега. Тая окуцяла стоножка Ме 262 при окачане на каквото и да е дето изисква дълго поддържане на постоянен курс на ниска скорост и малка височина(иначе шансовете хвърленото торпедо просто да се счупи пр досега с водата са огромни) се превръща в прекрасна мишена(голяма и много бавна) за богато наситените с неща от типа на дванайсетина 127 мм. оръдия, 4х40 мм. Бофорс и огромен брой 20 мм.(на някои от модернизираните стари американски линкори има докъм 56) американски и британски кораби. Та въобще не го пускайте над кораби Ме 262.
8 Р-51Кървава зора вестява страшен бой и кървав път, готови пак за нова слава Рилци в бой ще полeтят ! Пред стените Булаирски в неравна люта бран ние славно победихме в боя тебе, вража зган!Тежки гаубици тряскат крачи полкът Рилски твърд! Нас гранати хич не стряскат нас не плаши даже смърт.
Comment
-
Sailor_Malan написа Виж мнениеЧакайте сега. Тая окуцяла стоножка Ме 262 при окачане на каквото и да е дето изисква дълго поддържане на постоянен курс на ниска скорост и малка височина(иначе шансовете хвърленото торпедо просто да се счупи пр досега с водата са огромни) се превръща в прекрасна мишена(голяма и много бавна) за богато наситените с неща от типа на дванайсетина 127 мм. оръдия, 4х40 мм. Бофорс и огромен брой 20 мм.(на някои от модернизираните стари американски линкори има докъм 56) американски и британски кораби. Та въобще не го пускайте над кораби Ме 262.
Е де. Няма случай на ликвидиран във въдуха Ме 262 дето да е изисквал 8 Р-51. Единичен Мустанг, Темпест или даже Ла-7 е бил достатъчен обикновено.
Точно щях да продължа с това, но ти ме изпревари, Сейлър.
Един линкор или крайцер, да не говорим за комлект от двата или група от такива гемии са толкова наситени с ПВО-средтва, че е въпрос на шанс да оцелее нещо хвърчащо, дръзнало да ги нападне. Точно големите кораби са тези, които подлагат на най-жестоки изпитание откъм брой нападащи машини, заедно с техните качества на живучест и маневреност и тактическа гъвкавост, нападащите ги от въздуха противници. А англо-американците имат в изобилие съдове, способни да прекършат без проблем всякаква немска инициатива от въздуха.
А за 262 не съм съгласен че е окуцяла стоножка. За прехващач си го бива повече от каквото и да било друго, с което разполагат германците сериино след лятото на 1944-та.Last edited by peterpetroff; 03-04-2009, 23:49.GOTT MIT UNS!
Comment
-
centara написа Виж мнениеОбщо взето към края на войната изтребител-бомбардировачите Ме 262 и бомбардировачите Ar 234 са единствените, които що годе ефективно могат да поразяват важни цели в тила на противника като мостове и пр. Ефективността им много трудно може да се отрича.GOTT MIT UNS!
Comment
-
Примери има доста, ако държиш ще постна
Една 1000 кг бомба
А интересно е на фона на проникналите японци, какъв е броя на непроникналите(един на няколкостотин май) и какво са потопили даже в най-благоприятните случаи, от типа на закъсалия под носа им CV-13, който в крайна сметка доживява до 1960 г., пострадалия при провалила се спасителна акция CL-62, също доживява до 1959 - примери от тоя сорт още болКървава зора вестява страшен бой и кървав път, готови пак за нова слава Рилци в бой ще полeтят ! Пред стените Булаирски в неравна люта бран ние славно победихме в боя тебе, вража зган!Тежки гаубици тряскат крачи полкът Рилски твърд! Нас гранати хич не стряскат нас не плаши даже смърт.
Comment
-
Kramer написа Виж мнениеНе говорим за торпеда, а за бомбардиране по топмачтовия способ. При Фолклендите аржентинските "Скайхок" го прилагаха мното успешно.
Май по онова време най-ефективното авиационно ПТ средство всъщност е оръдието(и не е нужно да е 75 мм., пък и такова оръдие е монтирано май само на един самолет от оная епоха - В-25Н или пък 57 мм. от сорта на топа на Москито Цеце). Шанса да изтървеш движеща се цел с бомба е значителен, особено ако нямаш възможност за качествено прицелване, а до появата на ПТУР има десетилетия.Кървава зора вестява страшен бой и кървав път, готови пак за нова слава Рилци в бой ще полeтят ! Пред стените Булаирски в неравна люта бран ние славно победихме в боя тебе, вража зган!Тежки гаубици тряскат крачи полкът Рилски твърд! Нас гранати хич не стряскат нас не плаши даже смърт.
Comment
-
Освен това 500 или 1000 кг бомба може и да не потопи линкора, но със сигурност ще го прати на ремонт у дома.
И мислиш, ли, че при отблъскване на десант Ме 262 биха атакували бронираните линкориКървава зора вестява страшен бой и кървав път, готови пак за нова слава Рилци в бой ще полeтят ! Пред стените Булаирски в неравна люта бран ние славно победихме в боя тебе, вража зган!Тежки гаубици тряскат крачи полкът Рилски твърд! Нас гранати хич не стряскат нас не плаши даже смърт.
Comment
-
Sailor_Malan написа Виж мнениеTaka де. С малко пипване от механиците, така че огъня на картечниците и оръдията да се събира в една точка, даже няма нужда и да коригираш, видиш, ли че трасиращите попадат в целта, просто откриваш огън и с оръдията(метода не е само авиационен, разни танкове още имат свързана с оръдието големокалибрена картечница, сложена първоначално точно с такава цел).
Обаче така и така малко се бяхме отклонили от борбата с танкове и тука разни хора предлагаха да уцелим с еднотонна бомба движеща се цел прелитайки със 750 км/ч и ползвайки прицели от ония времена.
И това предвид, че целта ще поддържа поне 12-15 възела, или за да пречи на прицелването на бреговите батареи(ако е кораб от групата за огнева поддръжка) или за да си стовари десанта.
Колкото до възможностите на Ме 262 да атакува надводни цели, давам ти един жокер - какво е TSA-2?
Когато разбереш какво е, ще видиш, че сериозни аргументи против възможностите на Ме 262 да атакува кораби, няма. Поне от техническа страна.If you believe everything you read, better not read.
Japanese Proverb
Comment
-
Признавам си, че не знам какво е TSA-2Кървава зора вестява страшен бой и кървав път, готови пак за нова слава Рилци в бой ще полeтят ! Пред стените Булаирски в неравна люта бран ние славно победихме в боя тебе, вража зган!Тежки гаубици тряскат крачи полкът Рилски твърд! Нас гранати хич не стряскат нас не плаши даже смърт.
Comment
-
Sailor_Malan написа Виж мнениеTaka дe,тука разни хора предлагаха да уцелим с еднотонна бомба движеща се цел прелитайки със 750 км/ч и ползвайки прицели от ония времена.
И това предвид, че целта ще поддържа поне 12-15 възела, или за да пречи на прицелването на бреговите батареи(ако е кораб от групата за огнева поддръжка) или за да си стовари десанта.Last edited by bigbeer; 06-04-2009, 13:12.
Comment
Comment